7

385 23 23
                                    

Sziasztok drágaságok!

A mai naptól kezdve elstartolt a hetedik verseny, ezzel most először működtetve két versenyt párhuzamosan.

Mivel a fülszöveges felhívás gyors és látszólag elnyerte a tetszéseteket, hozok nektek még további címeket(most hatot), remélem ezekkel is oly ügyesen bántok majd!

  A feladotok tehát az, hogy írjatok fülszövegeket az alábbi címek alapján! (Fejenként csak egyet!) 

Címek: 

Mélyről felszakadó

A hervadt virágokról

Péter és az apácák

Kiskamasz vad kaland

Arzénnal dúsított

Olcsó sírkövek között a boldogság hírnöke

További szabályok:

Műfaj: szabadon választható

Hossz: Maximum 300 szó

Határidő: Január 9. 15:00 (így egyszerre lesz a két felhívás eredményhirdetése)

Valamint megint teszek ide a végére pár tanácsot, valami útmutató szerűséget, hátha ezzel segíteni tudok nektek, valamint a végére még pár kiadott könyv fülszövegét is, ezzel talán támpontot tudok biztosítani.

Néhány apróság: 1. a fülszövegek E/3.-ban íródnak, nem E/1.-ben. 2. ha végigfuttatjátok néhány könyvetek hátulját, láthatjátok hogy általában ritkán tartalmaznak idézetet a könyv tartalmából. 3. bár nagyon tetszik ahogy néhányan helyzeteket és hangulatot építetek, ha nagyon homályos leírást adtok a cselekményről, az általában nem igazán segít az olvasónak eldönteni, érdemes lehet-e számára az adott könyvbe ülnie az idejét. 4. nem kell minden apró-cseprő mellékkaraktert név szerint említeni, a terjedelem rövid, jól kell beosztani. 5. el kell tudni dönteni, hogy mikor érdemes leállni. fontos átadni a könyv hangulatát és témáját nagy vonalakban, de nem kell úgy elnyújtani mint a rétestésztát és túl sok mindent kikotyogni. 6. (talán a legfontosabb!) maradjatok távol a kliséktől!

Miután ezen pontokat figyelembe véve megírtátok, figyelmesen, többször is olvassátok vissza. Képzeljétek el hogy besétáltok egy könyvesboltba, mindössze egy könyvre elegendő pénzzel. Ezzel a képpel a szemetek előtt újra olvassátok el a fülszövegeteket. Annak a pár sornak el kell érnie, hogy ne is akarjatok más könyvre nézni, hanem azonnal a kezetekben tartott műt akarjátok elkezdeni. Mint legutóbb is mondtam fő a bevonzás és az eredetiség!
Ajánlom hogy brainstormingoljatok egy kicsit még mielőtt megállapodnátok a végleges ötletetek mellett! Ne a legkézenfekvőbb módon értelmezzétek a címeket, elvégre ezen verseny fő célja (a tapasztalatszerzés mellett) a kreativitás fejlesztése, a kísérletezés.

Bár nem vagyok valami profi ha fülszövegre kerül a sor, remélem a fenti dolgok kicsit azért kisegítenek majd benneteket!

Jöjjenek a fülszövegek(a végére tettem pár angolt is, mivel mostanában az angol könyvek felé hajlok, lehet nektek is segítenek):

Wattpad VersenyekWhere stories live. Discover now