Sixteen: 02-01-1977

12 1 0
                                    

02-01-1977

Tijd: 17:30

Status: Gelukkig

_______________________________________________________

De volgende dag kostte het Lily ontzettend veel moeite om op tijd klaar te staan bij de deuren van de hal om de terugkomende stoet leerlingen op te wachten. Ze was niet vooruit te branden na alle gebeurtenissen de afgelopen dagen en had tot dat moment de dag doorgebracht in haar pyjama. Echter was ze vastbesloten dit te doen na het gemis van haar beste vriendin Mary. Ze had haar vakantie onmogelijk in een brief uiteen kunnen zetten. Telkens als ze het probeerde klonk het stom of was ze zo verward dat er niks uitkwam en dus had ze zich voorgenomen haar vandaag maar de oren van het hoofd af te kletsen. Ze was alleen even vergeten dat Mary de traditie had altijd de laatste koets te nemen, normaal altijd met Lily. De reden hiervoor was omdat ze hadden uitgevonden dat de kans er dan was dat Peeves zijn waterballonnen al op waren en ze dus niet bekogeld werden. Meestal was dat alleen zo wanneer ze terug kwamen na de zomervakantie, maar gezien het een traditie was geworden, deden ze het nu altijd. Het bleek dat dat zelfs zo bleef als Lily niet bij haar in de koets zat.

Alle leerlingen waren al aangekomen, toen eindelijk de koets met Mary, Marlene en diens beste vriendin Aster arriveerde. Met een blije schreeuw stoof Lily op Mary af en sloeg haar armen om haar nek. Ze vielen hierdoor bijna om, maar dat kon Lily niet heel veel schelen. Ze was blij dat ze weer een vriendin had om al haar gezeur op los te laten zonder dat dit haar afstootte. Op haar beurt zeurde Mary immers ook vreselijk tegen Lily, maar daar had je beste vriendinnen voor.
'Jezus Lily, ik hoor de hele vakantie niks van je op je ge-wel-dige cadeau en kaart na en nu wordt ik opeens volledig geplet,' lachte Mary en snel liet Lily haar weer los. Het klonk namelijk alsof ze haar aan het verstikken was en dat was niet de bedoeling.
'Sorry, het lukte mij gewoon niet om alles wat hier gebeurd is op papier te krijgen. Het is echt een bizarre vakantie geweest,' zei Lily schuldbewust. 'Je hebt je geen zorgen gemaakt toch?' Mary schudde haar hoofd en keek om zich heen.
'Niet om jou, maar ik wist dat de jongens ook op Hogwarts zouden blijven, dus ik maakte mij eerder zorgen om mijn aanvoerder. Je hebt James Potter toch niet vermoord hè? Ik wil eindelijk eens winnen van Slytherin dit jaar.' Lily moest op haar lip bijten om niet in lachen uit te barsten. Ze had Potter zeker niet vermoord. Dat wilde ze ook niet eens meer. Hoewel, hij kon nog vrij irritant zijn. Gisteren zat hij haar overdag constant te plagen dat hij haar wanneer iedereen weer terug was weer onophoudelijk kon irriteren en haar weer mee uit mocht vragen, tot Remus' ergernis, die waarschijnlijk bang was dat Lily Potter weer grondig zou gaan verafschuwen, maar feitelijk vond ze Potters opmerkingen gisteren een stuk grappiger dan ze normaal waren. Vooral omdat hij de spot met zichzelf dreef. Ze kon niet herinneren dat hij dat ooit eerder had gedaan. Het was eigenlijk nog best gezellig geweest ondanks dat hij af en toe het bloed onder haar nagels vandaan haalde. Waarschijnlijk was Lily zijn afleiding geweest van het feit dat zijn beste vriend de hele dag op bed had gelegen met een gigantische hoofdpijn en Remus en Peter druk bezig waren geweest met een spel waar Lily niks van had begrepen.
'Nee hoor, Potter is in goede gezondheid 1977 ingegaan,' wist Lily te antwoorden, toen Mary's vragende blik steeds bezorgder leek te worden. 'Black iets minder, die had een extreem erge kater gisteren. Hij is immers zeventien en daarmee meerderjarig dus hij mocht drinken van de professors. Slechtste beslissing ooit. Hij heeft Remus gekust na het aftellen, schijnt hij vorig jaar bij Potter te hebben gedaan. Het was echt heel raar,' ratelde ze vervolgens aan één stuk door, waarop Mary fronste.
'Lily, heb je de vakantie doorgebracht met de Marauders of zo?' vroeg ze verbaasd over de manier waarop Lily Evans van alle mensen hier op Hogwarts over hen sprak alsof ze de beste vrienden. Lily voelde haar wangen alweer roodkleuren. Ze vervloekte haar lelieblanke huid. Donkerdere mensen zoals Fanny bloosden veel minder. Het was echt een voordeel. Ze was veel te licht en hierdoor viel het veel te erg op. Op een dag zou het haar nog in problemen brengen. Als blinde kip Potter het doorkreeg bijvoorbeeld.

√ One does not simply call Potter James || Jily Christmas Story || NLWhere stories live. Discover now