Kapitel 1 "Det blir för mycket för mig!"

397 8 1
                                    

--------------------------------------

Halloj! Tack för att du väljer att läsa denna boken "Dold kärlek" Jag kommer att försöka göra den så bra som möjligt. Kommentera gärna och glöm inte att rösta ;-)

'Issa'

--------------------------------------

Ända sedan jag var 7 har jag varit bästa vän med Liam. Han var som en bror för mig. Vi lekte 4 dagar i veckan, alltid hos mig. Jag fick aldrig vara hos Liam. Varför vet jag inte. Vi var oftast ute på gården hemma hos mig. Men allt det skulle inte bli detsamma efter idag.

Plötsligt hör jag klockan ringa i örat på mig. Jag går upp och tar på mig. När jag ställer mig framför spegeln ser jag en trött tjej. Mitt långa bruna hår vilar på mina axlar, jag tog på mig en blå tröja och svarta jeans. Sätter lite mascara på mina ögonfransar och låter håret vila i vågor på axlarna. Sedan går jag ut till köket. Från köket luktar det ägg och bacon. Min mamma Hanna står i köket och är i full gång med frukosten.

- Godmorgon, säger jag med en lång gäspning efter. Mamma vänder sig om.

- Hej. Sätt detta på bordet, säger hon och ger mig ett mjölkpaket och smör i min famn.

- Mamma var var du igår? Du kom hem sent.

Mamma suckar och lägger baconen och äggen på ett fat och sätter sig på bordet.

- Tanja, Johanna på jobbet blev sjuk och jag var tvungen att jobba till 23:45. Jag glömde att ringa.

Ända sedan pappa dog för 4 år sedan har mamma inte mått så bra. Hon var helt väck, typ som om hon var i en annan värld i 8 månader. Diana, min 18 åriga syster och jag som är 15 fick klara sig själv. Men, var är Diana? Hon kom inte hem igår kväll?

- Förresten, var är Diana?

- Diana skulle sova över hos Jonna. Hon kommer hem senare idag.

- Efter skolan? Mamma nickar och vi fortsätter att äta.

Jag hinner knappt gå in på skolan innan Liam kommer gående mot mig. Han har mörkt kort hår, bruna ögon och är så lång som en 15 åring är.

- Tanja! Säger han och vinkar medan han går i lugn takt mot mig.

- Hej! Far det ur mig. När han kommer fram mot mig kramar han om mig. Han är varm och mjuk. Varje gång vi träffas kramas vi som ett 'HEJ!'. Men alla andra bara skrattar och tror att vi är tillsammans. Men NEJ det är vi inte.

- Idag är det fredag och vi ska redovisa om Fysik. Har du tränat på det? Frågar han snällt.

- Jepp! Tränat och kan allt om fysik... nej inte allt men det vi behöver att veta.

- Ok, kom så går vi, säger Liam och vi går in. Jag har en klump i magen som bara växer och växer. Jag blir illamående och blir yr, det beror nog på redovisningen. Den första lektion går bra och vi gjorde en super bra redovisning. På rasten är Liam annorlunda. Tillslut förklarar han allt.

- Tanja. Min pappa har träffat en ny kvinna. Jag bara gapar.

- Oj!

Jag vet inget om Liams pappa, men jag vet att hanns mamma lämnade honom och hanns pappa för 8 år sedan, pga något om pappan. Mer vet jag ej.

- Jag kommer att flytta, säger han. Han får tårar i ögonen. Jag också. Jag vet vad det betyder. Att vi inte kommer att vara Bästa vänner längre. Jag sätter mig ner på en bänk och sjunker ner på bänken. Efter en stund sätter Liam sig bredvid mig.

Dold kärlek <3Where stories live. Discover now