A halálos hónap

5 0 0
                                    

Eljött a december. Advent első napja egy autóbalesettel kezdődött. Az autó sofőrje meghalt, 3-an megsebesültek. Az út szélén lévő fejreállt autó látványa semmihez sem volt hasonlítható. A roncsokból kihúzott, holtan fekvő test,  sápadt, fehér, halvány volt. Rajta maradt a rémület nyoma. Felkavaró volt.
December 2-a. Egy újabb haláleset. Azon a bizonyos 2-án egy ügyésznő halt meg. Nem tudni, mitől, hogyan. Ez az amire senki nem fog rájönni. Bizonyos forrás szerint bélrákban halt meg. A temetése múlt héten volt.
December 6-a. Ilyenkor mindenki a mikulást várja. Apukám hazajött a nehéz munka után. Nem ajándékot hozott. Hanem egy rossz hírt. A főnöke, aki az országgyűlési képviselő volt, elhunyt. Állítólag szarkómája volt. Ez is egyfajta rákos megbetegedés. A dolgok egyre jobban kezdtek kilátástalanná vállni.
December közepe tájékán járunk. Azt a hírt kaptuk, hogy az egyik iskolai pedagógus testvére öngyilkos lett. Lelépett a metró elé Bécs belvárosában. Igaz, hogy ez nem itt történt, de az egész várost felrázta.
20-a van. Mindjárt itt a "mindenkinek boldog karácsony". Van egy barátom, akiről tudom, hogy nem lesz neki boldog. Ezen a huszadikai napon elhunyt az édesanyja. Nagyon fiatal volt. Ő májrákba, a napi szinten jelenlévő epilepsziás rohamba, illetve tumorba halt bele. Itt laktak tőlünk két utcára. Ott voltunk a temetésén is. Mikor jöttem barátaimmal, mindannyian csendben, gondolkodván, tűnődve koptattuk a járdát az iskoláig. Még aznap délután a kiskutyám is elpusztult. Senki nem tudta, mi szállta meg ezt a kisvárost. Sokan gondolkodtak a költözésen. Ezek a halálesetek, mind decemberben történtek. Azóta hívják a helyiek ezt az időszakot "A december sötétjének".

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 22, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dark of DecemberWhere stories live. Discover now