1. fejezet

4K 196 1
                                    

"Benjamin"

- Talpra te kis mocsok! Kíváncsi vagyok, hogy mennyit adnak érted? Hacsak a főnök úgy nem dönt, hogy megtart. - nyalta meg a száját Ruber. Úgy rángatta a láncomat, hogy felsértette a csuklóm, de az elmúlt négy hónap ehhez képest semmi volt.
Jól emlékszem a napra amikor a görögök betörtek és elfoglalták a falunkat. Mindenki menekülni próbált. Az anyák gyermekeiket próbálták menteni, a férfiak vagy kardot ragadtak vagy asszonyukat védték. Én anyámat próbáltam menteni az égő házból, de alighogy kiértünk egy nyillal a szívében rogyott a karjaimba. Csak ő volt nekem. Apám egy izákos, gazdag, erőszakos férfi volt, aki miután magáévá tette anyámat, elhajította. Magára hagyta pénz és otthon nélkül várandósan. Így miután megszülettem anyám csak arra figyelt, hogy nekem szép jövőm legyen. Ám mindennek vége. Elhurcoltak és eladtak rabszolgának mivelhogy katonának túl gyönge voltam. Ma lesz a nap. Amikor kivisznek arra a helyre, ami a rabszolgák számára a vég. Az egyszerű emberek számára pedig csap simán piactér.

- És eladva! - vezették le az előttem lévő fiút a padról. Én következtem. Felrángattak a padra és Ruber egy kissebbet suhintott pálcájával a hátamra, jelezve, hogy húzzam ki magam.

- A következő tétel, egy fiatal fiú a tengeri határról! Haja színe barna, bőre fehéres barnás, szeme már-már mágikusan kék. A kezdési ár... 20 ezüst! - kezdte el a mellettem álló férfi.

Az arany rózsa (Befejezett)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt