16. fejezet

2.6K 153 2
                                    

"Benjamin"
Igaza volt. Nagyon meglepett a dolog. Hogy Hector is Hermafrodita? Terhes volt? Sok kérdés kavargott a fejemben, de ezt Aniusz még időben észrevette és megsimogatta az arcomat, hogy rá figyeljek.
- Szóval, igen. Terhes volt.
- De... De akkor hol van a kisbabája? - kérdeztem mire elkomorodott az arca és egy kósza könnycsepp folyt le az arcán.
- Meghalt. - suttogta. Látva szomorú arcát én is elszomorodtam és átöleltem. Meg akartam nyugtatni, nem akartam, hogy sírjon. Legszívesebben átvállaltam volna minden fájdalmát, de most csak ennyit tudtam tenni.
- Mi történt? Nem muszály elmesélned, ha nem akarod.
- Dehogy! Jogod van tudni. Szóval, miután Hector teherbe esett nem vigyáztam rá. Mint már mondtam te vagy életem első szerelme, nem érdekelt Hector. Igazság szerint akkor még csak a kisbabája miatt volt kedvenc. Nem voltam vele és nem figyeltem rá. Pedig kellett volna. - már patakokban folytan a könnyei.
- Mi történt?
- Az ötödik hónapban lehetett mikor leesett a lépcsőn és megindult nála a szülés. Vérzett, megállás nélkül és már az is felmerült, hogy ő sem éli túl ezt az egészet. Megszülte a gyereket, de az már halott volt akkor. Ha vele lettem volna és vigyáztam volna rá, most lenne egy gyerekem, de nincs mert meghalt miattam. - zokog hangosan. Erősen szorítom és egy puszit nyomok a fejére. Sosem gondoltam volna, hogy ez történt. Hogy ilyen szörnyű titkot őriz ez a palota. Azt pedig főleg nem, hogy Hectort ilyen szörnyű csapás ért. Egy véletlen baleset miatt elvesztette a kisbabáját. Fáj ha elveszítünk valakit, de ha a gyermekünket veszítjük el, az felér egy csapással.
- Sajnálom.
- Ne törődj vele! Megtörtént, nincs mit tenni. Most a jelenre kell koncentrálnom és a jelenben te és a te kisbabád a fontos. - mondta és mosolyogva a hasamra tette a kezét.
- Rátok már vigyázni fogok. Téged nem foglak elveszíteni, gyönyörűm. Nagyon szeretlek. - nyomott egy csókot a fejemre.

Az arany rózsa (Befejezett)Kde žijí příběhy. Začni objevovat