13. kapitola

267 19 8
                                    


Mojim telom prebehla bolesť. Skutočná. 

Nebol môj prvý, ale bolo to neznesiteľné. Bola som celá v kŕči, pretože v posteli som už dlho nikoho nemala. Opatrne sa ku mne sklonil, chytil moju tvár do rúk a utrel mi slzy.

"Dnes to nepôjde," zašepkala som. 

Nežne mi dal bozk na čelo: "To je v poriadku."

"Mrzí ma to."

"Prestaň," položil mi ukazovák na ústa, "ty za nič nemôžeš."

Akceptoval to. Nenútil ma do toho. Ešte stále otrasená som vstala z postele, obliekla si znovu biele tričko a športové kraťasy a zdvihla zo zeme jeho tričko. 

"Nechaj ho tam," zahryzol si do pery, "ja dnes nikde nejdem."

Potiahol ma späť do postele. Sadla som si a pohľad uprela naňho. Cítila som, že ma každou sekundou priťahuje viac a viac. Nie len jeho telo, hlboké oči a nádherný úsmev, z ktorého sa mi podlamovali kolená. Nie len jeho žilnaté ruky, božská telesná vôňa alebo blond vlasy. Vyžarovala z neho energia konať dobro za každých okolností. 

Ostali sme ticho. Dôverne si ma prezeral a hladil ma, akoby chcel, aby som zabudla na to, že som pred chvíľou nebola schopná milovať sa s ním.

"Chceš tu naozaj prespať?" spýtala som sa neveriaco po odmlke.

"S vrátnikom som už kamarát, neboj sa."

"A čo chceš teda robiť?" 

Prstom ukázal na filozofickú knihu a slovník. 

Zasmiala som sa: "Nikdy nie je prineskoro na debaty o zmysle bytia."

Pokračovali sme tam, kde sme pred pár týždňami prestali. Mimovoľne som si ľahla k nemu a držala knihu pred našimi očami. Potichu sme čítali stranu po strane a na konci kapitoly sme rozoberali jej obsah. Páčilo sa mi počúvať jeho hrubý medový hlas, dokázala by som ho počúvať hodiny. 

V polovici nasledujúcej kapitoly som si však uvedomila, že nespolupracuje. Otočila som sa na neho a zbadala, že zaspal. Vyzeral ako padlý anjel. Ešte hodnú chvíľu som ho sledovala a potom som šla zhasnúť. 

Spokojne som si ľahla späť a hlavu položila na jeho hruď. Jeho telo bolo horúce a s každým úderom jeho srdca som bola ospalejšia. Pozvoľne som zavrela oči. Tešila som sa ako sa ráno zobudím vedľa neho. 

Ráno ma však čakalo prekvapenie.

Moja posteľ bola prázdna. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 12, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Buď, alebo - Ben HardyWhere stories live. Discover now