Ortalık Daha Ne Kadar Karisabilir

2.2K 130 5
                                    

Ambulans hastaneye girmişti. Kapıları açıp hemen Umut'u içeri aldılar. O sırada babam arabasıyla geldi. Umut'un babasına da haber vermiş, yoldaymış. Umut'u büyük kapılı biryere aldılar bizi sokmadilar. Bizi de alsalar ne olacaktı sanki. Ben burda meraktan ağlamaktan ölürüm kafamda trilyonlarca şey kurup dururum. Babam o güven verici kollarıyla yanıma gelip beni sardı. Daha çok ağlamaya başladım kendimi tutamayıp. "Ne olur ölmesin Umut. Baba nolur bişeyler yapsınlar ölmesin. Ben bilerek yapmadım. Onun olduğunu bilmiyordum, hırsız sanmıştım." Babam beni susturup daha sıkı sararak " Biliyorum bitanem, sen ona bişey yapmassın. Benim tek anlamadığım o saatte Umut bizim evimize neden gizli girmeye çalıştı?". Al işte Umut sen yoksun burda ben ne diycem şimdi şey baba biz aslında umutla çıkıyorduk da beni aldattı ayrıldık pas vermedim benle barışmak için siz görmeyin diye geldi mi diyeceğim. Valla Umut a bişey olmuş demez yanına beni de gönderir. En iyisi konuyu kapatmakta " ne bileyim baba ben hem şuan çocuk kritik durumda bunlar konuşulacak şeyler mi. Kafasına ben vurdum ya polisler gelip beni hapse atarlarsa ya Umut ölür babası peşime adam takip hapiste beni şişleyip öldürtürse." ağzımdan bianda çıktı kendi söylediklerime kendim şok oldum bian korkmaya başladım ya gerçekten öyle bişey olursa Umut 'un babası yaparmı ki öyle birşey. Yok canım yapmaz bence. Tam bunları söyledim o sıra da Ali Amca geldi.
" Ne oldu oğluma anlatın çabuk noluyor burada." çok sinirliydi ateş püskürtüyordu adeta. Ağlayarak kekelerken babam beni durdurup cevap verdi. "Oğlun gizlice bu saatte bizim evimize girmiş. Ee Selin de hırsız sanıp korkmuş Umut Selinin odasına girince Selin de hırsız sanıp kafasına vurmus." korkuyla ne tepki vereceğine bakıyordum.
"Nasıl olur bu. Ne isi varmış sizin evinizde. Niye gizlice girmiş kapıyı çalmak varken neden haberim yok bunlardan benim."
"bunu biz de bilmiyoruz Ortağım. Umut uyanınca söyleyecek bunları. Bianda o bembeyaz dev gibi büyük buğulu kapıdan doktor çıktı. Resmen doktorun üstüne atladım nasıl oldu öldümü? Cevap versene. Diye ardı ardına gelen sorular yönelttim.Doktor
" sakin olun küçük hanım bişeyi yok dikiş artık küçük bir kesik oluşmuş sadece. Yalnız beyine yakın bir kesik. Biraz burada kalması gerekiyor. Ve dinlenmesi gerekiyor."
"peki onu görebilir miyiz?"
"çok yormamak şartıyla evet" içim rahatladı be bianda ölmemiş hapse girmiycem Ali Amca şişletmeyecek beni. Hemen içeri girmeliyim. Diye hızlı adımlarla yürürken babam durdurdu "once Ali Amcan girse daha iyi olur sanırım Selinciğim." Ali Amca babamın dediğini onaylar gibi başını salladı oflayarak oturdum kaldım. Ali Amca içeri geçti. Sesleri duyulmuyordu. Acaba ne konuşuyorlardı. Acaba Umut un amacı neydi. Hadi ali amca cık artık şu odadan meraktan ölcem. Babam elinde iki bardak kahveyle gelmisti. Aslında şuan ne kadar iyi giderdi ama. Canım istemiyordu. Şuan sadece Umut u görmek istiyordum. Bir 5 dk kadar sonra Ali Amca içeriden çıktı. Bana bir süre baktı kesin bişeyler soracaktı. Onun sormasına fırsat vermeden Umut un yanına girdim hemen. Halsiz bir şekilde yatıyordu beni görmemişti. Biraz kapıdan ona öylece baktım. İçim sızlıyordu. Alnında hafif kan lekesi vardı. Bunu ona ben yapmıştım.
Yanına gittiğim de kafanı yavaş bir şekilde bana doğru çevirdi. Hafif bir tebessüm ile "Selin gelmişsin." dedi.
"iyimisin?Ağrın varmı? Benimki de soru tabiki ağrın var. Ah Umut ne işin vardı o saatte hırsız gibi evimizde. Hırsız sanıp vurdum kafana. Ya kırsaydım kafanı. Ya ölseydin. Ne yapmaya çalışıyordun ki." derken susturdu. "Sakın ol yavaş biraz. Nefes falan al."
"ne işin vardı bir açıklama yapman gerekmiyormu?"
"kimseye bişey söyleme. Zamanı gelince göreceksin zaten."

Devami perşembe günü gelecek. Votelemeyi bol bol yorum yapmayı unutmayın sizleri çok seviyorum ❤️

Ortağımızın OğluWhere stories live. Discover now