11.BÖLÜM

5.3K 166 0
                                    

Masal oyuncaklarla oynarken bizde havadan sudan konuşuyorduk. Yarının pazar olmasını fırsat bilerek '' yarın pikniğe gidelim mi ? ''diye sordum. Herkes birbirine bakarken '' birbirinize bakmayın canım sabah kahvaltıdan sonra çıkalım. şöyle sahil kenarında bir güzel piknik yapalım Alya yüzmeyi biliyor musun ? ''

''evet ''

''o iyi oldu bu. Yarın kahvaltıdan sonra çıkıyoruz itiraz istemiyorum.''

Herkes onaylayıp kızımın yanına oturup oynamaya başladım. En büyük hayallerim Burcu ile evlenmek ve kızımız olması kızımın gelmesiyle evimin içi cennet kokusu gibi kokuyor. Burcu'dan sonra ayakta duracak halim yokken beni ayakta tutan kızım var iyi ki varsın meleğim.Akşam saat 23:00 olduğunu fark ettiğimde odama çıkıp üzerimi değiştirip yatağa uzandım.Sabah geç uyandım sağıma döndüğümde kollarımda yatan masalımı gördüm.Nasıl buraya gelmişti? Nasıl çıkmıştı buraya ? kendi kendime düşünürken kapı çaldı. '' gel '' dedim gelen Alya kapıyı açıp içeri girdi.

''günaydın Serdar uyandırdım galiba özür dilerim. ''

''yok uyandırmadın ben de önce uyandım masal buraya nasıl geldi sen mi getirdin ?''

''evet ben getirdim. uyuduğu halde ağlıyordu kucağıma aldığımda uyandı sakinleştirip senin yanına yatırdım. belki rüya görmüştür korkmuştur diye düşündüm.''

'' iyi yapmışsın sağ ol ''

''kahvaltı hazır ''

''geliyorum ''

ilk başta bir duş alıp çıktım. spor bir şeyler giyinip aşağı inecektim.Normal de kendime özenmem ama bugün biraz özendim. nedenini bilmiyorum açıkçası masal da uyanıp kucağıma alıp aşağı kahvaltıya indik.Günaydın faslı bittikten sonra kahvaltıya başladık. sıradan bir hayat gibi devam ediyor farklı bir şey yok. Alya ve Melek abla muhabbet ederken Alya ailesinden bahsetmeye başlamıştı. Ailesinin vefat ettiğini biliyordum fakat neden olduğunu bilmiyordum.

'' annen baban neden vefat etti kızım hastalar mıydı ?''

''babam kanserdi annemde babamın gitmesine dayanamayıp kalp krizi geçirip 2 ay sonra vefat etti.''

'' başın sağ olsun kızım Allah sana sabır versin ''

'' amin abla ''

''kızım bir şey soracağım ama yanlış anlama beni ''

''tabi abla sor yanlış anlamam ''

''sevdiğin biri yok mu ?'

''yok ''

'' hanımlar hadi geç kalmayalım bu gidişle akşama kalacağız''

Her ikisi de onaylayıp hazırlanıp evden çıktık. sahile giderken Burcunun yanından geçiyorduk. yolu değiştirip Burcunun yanına gittik.kabristanlığa gelip başında dua ettik .''eşim burada anne baba kaybı acı ama eş daha bir farklı. '' dedim. Gitmek için işaret edip yola çıktık. Güzel sahile gelip hem denizin hemde pikniğin tadını çıkaracaktık. uygun bir yer bulup yerleştik.ben Alya'ya bakıp denizi işaret ettim.o da başıyla onaylayıp kalktık. '' yüzmeyi bildiğine emin misin ? '' deyip gülümsedim. Bana bakıp gülümsedi gülüşü gerçekten güzeldi. Gülüşüyle herkesi kendine hayran bırakırdı.

'' elbette eminim yarışa var mısın ?''

'' olur varım. şu kırmızıyı görüyor musun ?''

'' evet ''

'' ilk oraya giden yarışı kazanır ''

'' anlaştık ''

'' 1... 2 .... 3 ... ''

Kulaç atmaya başladık aynı anda ve benden daha hızlı kulaç atıyordu. Tabi ki kazanan Alya oldu kendine güveni gerçekten güzeldi. Biraz daha denizde oyalanıp çıktık. Masal kumda oynarken elinden tutup kaldırdım denizin sularına doğru ilerledik su beline geldiğinde çırpınmaya başladı. korktu tabi bunu Alya fark edip yanımıza geldi. Masalın elinden tutup suyla oynamaya başladı. Benimde elimden tutuyordu neden korktu anlamadım. Ama olsun Alya'ya güvenmesi beni sevindirmişti. Çabuk alıştı ona umarım bizi bırakıp gitmez. Evet bizi diyorum ki çünkü bende ona alıştım. iyi anlaşmıştık onunla. Melek abla denizden korkuyordu arada göz göze geldiğimizde bana çıkın diye işaret ediyordu. bir şey olacak diye aklı çıkıyordu.

'' abla sende gelsene su güzel''

'' sen benimle dalga mı geçersin korkarım bilmez misin ?''

''biliyorum da niye korkuyorsun ?''

''bir şey mi yaşadın abla ''

''evet kız kardeşim boğularak öldü gitme dedim dinlemedi gitti ''ben bilmiyordum bu sebepten öldüğünü Alya ve ben istemsizce pot kırmıştık

'' abla özür dileriz ''

''hadi hadi acıkmadınız mı ?''

'' Alya'yı bilmemde ben acıktım''

Alya ve Melek abla evden hazırladıklarını çıkarttılar bende o ara kızımla oynuyordum. Bir adamın bizim tarafa baktığını fark ettim.Kısa süre sonra aynı adamın Alya'ya baktığını fark ettim.

"Alya kızı al geliyorum hemen"

"Nereye"

"Selamın aleyküm birader

"Aleyküm selam"

"Hayırdır sen iki saattir bizim tarafa doğru bakıyorsun"

"Evet"

"Ne demek evet lan niye bakıp duruyorsun"

"Hatun güzelmiş ona bakıyordum"

"Lan doğru konuş" o arada Alya geldi.

"Ooo hatunda geldi."

Ben daha fazla dayanamadan adama kafa göz daldım. Alya yapma dur diye bağırsa da hırsımı almadan adamı bırakmadım. Sonunda çekildim Alya'nın kolundan tuttum yerimize geçtik. Üzerine yanıma hırka almıştım Alya'ya giydirdim

"Serdar ne yapıyorsun"

"Bir şey yapmıyorum"

"Bu sıcakta ne hırkası"

"Toparlanın gidiyoruz"

İtiraz etmeden toparlandık evin yolunu tuttuk. Melek abla sanki anlamış gibi bir şey demiyordu ki Melek abla sessizliği bozdu.

"Ne oldu oğlum niye adama saldırdın.

"Canım istedi"

"Her canın istediğinde birini mi dövüyorsun sen de bakalım niye dövdün"

"Alya'ya dik dik bakıyordu bende daldım"

"Genç bekar kız bakar"

"Bakamaz efendim bakamaz"

O arada Alya'ya cevap verdi

"Sebep"

güzel. Şimdi diyecektim. O soruyu kendime soruyum " neden bakamaz"

"çünkü.."

"kıskanmıştım. Evet kıskanmıştım."

SANA ANNE DİYEBİLİR MİYİMWhere stories live. Discover now