Fire #1

17 1 2
                                    

Hoi  hoi, 

Ik heb de cover van dit verhaal zelf gemaakt, maar de foto's die erin zijn gebruikt niet dus alle credits voor de foto's in de cover gaan naar de mensen waarvan ze zijn. 

Dat was m wel zo een beetje. Doei doei en geniet van het verhaal.

DEEL 1: HET GEVECHT

1
Het stadsplein was gevuld met mensen. Het zonnefestival was in volle gang. Kortom de perfecte kans om een beetje geld van te rijke mensen te stelen. In Gelaria was je of zo ongelofelijk rijk dat je niet wist wat je met je geld moest of je was zo arm dat je niet zeker wist of je de volgende dag ging halen. Ooit was mijn familie zo rijk tot mijn vader dood ging en mijn moeder gek werd en de benen nam. Nu waren alleen ik en mijn kleine zusje: Amy nog hier. Nu waren we arm.

Te arm.

Ik was begonnen met stelen toen mijn moeder ons net een maand had verlaten. We waren uit huis gezet en mijn zusje en ik waren bijna omgekomen van de honger.

Ik zag geen andere uitweg meer.

Ik had vandaag al een paar zakken leeggeroofd en een druk plein was de perfecte plek om dat te doen. Geen enkele arme persoon zou geld besteden op een festival. In Gelaria was er altijd al een soort stil pact geweest. De armen stelen niet van elkaar. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje en als je van een persoon stal die arm was kon je misschien zijn of haar kans op overleven geroofd hebben. Dus wij stolen nooit van elkaar.

Ik botste tegen een vrouw met een parelketting en een nette jurk aan en mijn hand gleed ongemerkt in haar tas. Ik voelde een paar kleine ronde metaalachtige voorwerpen in haar tas en pakte ze eruit. Dit was allemaal gebeurd in een fractie van een seconde. Ik mompelde sorry tegen de vrouw en liep rustig door voordat ze merkte dat ik vijf muntstukken van haar had gestolen.

"Versla het grote beest en win 1000 muntstukken!" schreeuwde een man over het plein. Ik had niet op de schreeuwende marktluis gelet tot nu. 1000 muntstukken. Daar zouden Amy en ik een maand misschien zelfs meer van kunnen leven. "Vandaag om drie uur zullen vijf dappere krijgers worden uitgekozen om te vechten tegen het beest in de arena. Schrijf je nu in en wie weet loop je vanmiddag naar huis met een zak munten!" Ik had veel vechtlessen gehad toen mijn vader net dood was en mijn moeder me had gedwongen om op alle bestaande vechtsporten te gaan. Dit was toen we nog rijk waren en mijn moeder alle training kon betalen. Ik had ongeveer een jaar training gehad voor mijn moeder de benen had genomen en mij en Amy aan ons lot had over gelaten.

Misschien had ik genoeg training gehad om het beest te kunnen verslaan, misschien zou ik er alleen maar uitkomen met verwondingen en dan was er ook altijd nog de optie dat ik niet werd gekozen om mee te doen.

Als ik verwondingen zou krijgen waren Amy en ik verdoemd, want dan zou ik voor een tijdje niet kunnen stelen en dat zouden we ons niet kunnen veroorloven.

Aan de andere kant: het waren wel 1000 munten. We zouden meer dan een maand met 1000 munten kunnen leven. Ik zou een maand niet meer te hoeven stelen.

Een maand.

Ik had mijn besluit gemaakt. Ik ging me inschrijven.

Ik liep naar het kraampje waar de man die had staan schreeuwen stond. Hij stond te praten met een gespierde man

"Sorry, maar kan ik me hier inschrijven voor het gevecht?" De man leek me niet te zien en ging gewoon door met praten tegen meneer spier dus ik zei dezelfde zin alleen dan veel luider.

"Had je het tegen mij?" vroeg de man. Ik knikte. "Kijk eens aan dit meisje wil vechten tegen het beest." De man en meneer spier begonnen heel hard te lachen, maar voor ik iets kon zeggen begon meneer spier te praten.

"Laat haar meedoen dat zou ontzettend grappig zijn. Hebben wij ook eens plezier."

"Misschien ben ik wel beter in vechten dan je denkt."

"Ja, blijf maar dromen meisje, kijk als je echt mee wilt doen moet je hier je handtekening zetten en misschien zet ik je dan op de lijst." De man wees naar een blaadje op de toonbank van zijn kraampje.

Ben je klaar voor het gevecht?

Je mag een persoon uitnodigen om het gevecht gratis te bekijken. Je krijgt een pas van de gastheer die deze persoon dan kan gebruiken om de arena binnen te komen. Alle andere mensen die zouden willen kijken moeten betalen.

Voorwaarden:

1. Als je kiest om te vechten tegen het beest is dat compleet op eigen risico.

Ik rolde met mijn ogen. Alles in dit land is op eigen risico.

2. Geen kinderen jonger dan vijftien

Ik was zeventien dus dat kwam goed uit.

Als je akkoord gaat met deze voorwaarden zet dan hier je handtekening:

Even bleef de veer met inkt die de man me had gegeven boven het vakje met "handtekening" hangen en toen zette ik mijn handtekening en gaf het papier aan de man.

Hij keek me even aan. "Oke kom om drie uur hier terug dan maak ik de strijders bekend. " 

Fire (Nederlandse versie)Where stories live. Discover now