Fili és Kili

293 18 0
                                    

Egy szép napon betértél egy fogadóba ami egyben kocsmaként is üzemelt.Nem volt nagy hangzavar, de megvolt az a csendes kocsmai alapzaj. Beszélgető öregek, fiatal hobbitok.
                     °°°°°°°°°°°°°°°°°
Leültél kértél egy korsó sört (tudom nagyon nőies) és rágyujtottál a pipádra és kértél egy szobát is.
Ahogy iszogattál, láttad hogy belép két törp az ajtón.
-Hmmm már az idelyét sem tudom mikor láttam erebori törpöket.-gondoltad magadban.
Belekortyoltál a sörödbe és tovább fújtad a kis füstkarikákat. A két ifjú leült melléd és köszönt.
-Egy ilyen szép, törékeny hölgy, mit keres egy  ilyen helyen? - szólt az idősebbik.
-Köszönöm a bókot, de nem szokásom más orrára kötni a dolgaim. És egyébként is honnan veszed, hogy törékeny vagyok.Ja persze mert alacsony vagyok és nem vagyok valami izmos.Köszönöm a beszélgetést igazán kellemes volt, de most megyek lefekszem.
-Várj! - kiáltott a fiatalabbik.
-Igen? - fordultál hátra.
-Bocsás meg bátyám fiselkedéséért!Ha nem bánod bemutatkoznánk én Kili vagyok ő pedig Fili. Te pedig (XY) a híres dunadán aki vándornak hívja magát.
-Örülök, hogy megismerhetlek titeket, de honnan tudod hogy én ki vagyok?
-A híred megelőzött!
-Ohh értem, de most megyek!
-Jó éjszakát (XY)!
                     °°°°°°°°°°°°°°°°°
A szobádba vezető úton végig gondolkodtál a két néven és rájöttél régi barátnőd Dís hercegnő fiai. Rohantál vissza a folyosókon és végig a lépcsőkön. Amikor egyszer csak hegedű szó ütötte meg a füled. A fivérek zenéltek. Egyszerűen gyönyörűen    játszottak már csak Thorin hiányzott a hárfájával.
Ők is gondolkodhattak a neveden, mert ahogy megláttak lerakták a hangszereket és amilyen szorosan csak tudtak átöleltek.Téged pedig elöntöttek az emlékek és egy kövér könnycsepp gördült le az arcodon hosszú  csíkot húzva.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
*Egyperces Novellák*Where stories live. Discover now