15.

4.1K 182 39
                                    

Jedno su mi bile želje, a drugo mogućnosti. Voljela sam izazove, voljela sam njega, a najviše od svega voljela sam pričati s njim i udisati njegov miris i spokoj kada je sa mnom.

"Da li ćeš biti sa mnom ako prekinem sa Lanom, pristat ćeš na to?", upitno se okrenuo prema meni dok je moje srce tuklo kao da želi vani.

Ne možeš iz moje kože kao ni ja sama.

"Iskreno porazmislila bih ti si super lik da se ne lažemo bezveze. No, nije ona ta koja me spriječava između svega toga i jeste ona razlog jer ne želim biti s tobom dok je i ona tu, ali ti non stop drugačiji i ne vjerujem da se osoba poput tebe može zadržati dugo na jednoj ženi, a ja da budem povrijeđena više ne želim niti mi to treba", osmjehnula sam se.

"Ne možeš poricati ovu tenziju, vatru među nama", zadignuo je obrvu iščekivajući moju daljnu reakciju.

"Ne možeš ni ti mene stalno ljubiti i biti napaljen i uspaljen pored mene", bijesno sam ga gledala.

Prevrnuo je očima. "Šta očekuješ ženo kada si stalno jebozovna?".

"Očekujem staloženo ponašanje jednog dečka i odraslog muškarca kao što si ti, a ne takav kakav jesi", odmahnula sam glavom.

"Znači stvarno ne bi odmah pristala da budeš sa mnom iako i ti goriš od početka za mnom?", unio mi se u facu.

"Glupo je da polemišemo o tome jer sam bolesna", krenula sam ustajati od njega, ali me uhvatio za ruku i vratio.

"Ovdje ćeš biti", smjestio me u krilo.

Prevrnula sam očima. "Puši ga".

"Ti meni uskoro", opet sam pokušala ustati,ali me zagrlio. "Šalim se bebo".

"Mislim da za početak trebamo ostati prijatelji, a kasnije ćemo vidjeti je li uredu?, klimnuo je glavom.

Zijevnula sam. "Sad mi se spava", sjedila sam pored kamina s njim.

"Čekaj me tu", skinuo me sa sebe i ustrčao je uz stepenice preskakajući po dvije.

Donio je dušek kod kamina i prostrio ga, a potom još jednu prostirku. Legla sam na dušek i pokrila se. "Ima li mjesta za mene?".

Klimnula sam glavom. Bila sam zahvalna jer je imao trenirku i majicu na sebi, a nije se skidao. Zagrlio me i sama sam se uvukla u njegova prsa, obožavala sam njegovu toplotu tijela i tako sam zaspala.

Za čudo Božije ništa ružno nisam sanjala kao prethodnih noći. "Male mukice kako su lijepe", čula sam Anitin glas.

Trgnula sam se iz sna,ali sam za sobom trgla i Nikolaseve ruke. "Mir", zagrlio me i vratio na dušek pokušavajući ponovno zaspati.

"Imamo vijest, Adian i Lana su se sinoć znate šta", Toni je uzbuđeno vrisnuo.

Prevrnula sam zatvorenim očima. "Zašto si uzbuđen?", upitno sam naškiljila samo jedno oko.

"Jer vas dvoje imate priliku", namignuo je.

"Mi uvijek imamo prilike", Nikolas se nasmijao.

Ustala sam i presvukla se ,te sjela da doručkujemo. Anita je bila prava mala ženica koja dobro sprema hranu, te će uvijek biti dobra i odgovorna majka i žena svoje porodice u to sam uvjerena.

"Idem ja do toaleta samo", izašla sam u hodnik sa sprata i tu me dočekala Lana.

"Svo ovo vrijeme petljaš s Nikolasom i ne želiš ništa da mi kažeš? Koliko si zapravo podmukla osoba kurveštijo stvarno ne mogu to da shvatim znači", počela je da vrišti na mene.

Odmahivala sam glavom u transu. "I ti se jebala sa Adianom pa šutim ne znam u čemu ti je problem. Nikolas i ja smo samo prijatelji i nikad ne bih takvo nešto uradila bez obzira koje ti govno od prijateljice bila",sve sam joj rekla u lice dugo skrivenu tajnu.

Udarila mi je šamar na što sam vrisnula. "Znaš šta? Ostavljam ti ga čitavog jadnog Nikolasa, a s Adianom odlazim u Švicarsku kod njegove sestre i ne planiramo se vraćati vama ološima. To je moj Adian od malena za sva vremena uredu?", pljunula me.

"Sada fino da i ja tebi kažem. Napokon da i meni prepustiš nekog. Prepuštaš mi najboljeg glupačo jedna, Nikolas je jedna predivna osoba i ti nikada nisi vidjela njegove vrline to je osoba koju ja volim i koja mi se dopada takva kakva jeste i on i ono društvo za koje si ti govorila da je glupo i odvratno Lana. Prestani u životu gledati samo sebe, a sad odlazi zajedno s njim", uprla sam prst u Adiana koji je dolazio iz njihove sobe.

Nikolas, Anita i Toni su dotrčali zbunjeno gledajući. "Isuse. Ljubavi, šta ti se desilo?", Nikolas je dotrčao i opipao moj crveni obraz.

"Opušteno, ova tu odlazi s ovim ovdje i ne vraća se. Tebe ostavlja naime meni i trenutno smo rasčistile račune", rekla sam tiho iz šoka puštajući jednu suzu.

Anita je zadignula obrvu i opizdila šamarčinom Lanu. "Sad smo završili, nabij se na kurac kurvo", izbacila je vani i nju i Adiana s koferima.

Sjela sam na pod iz šoka blijedo gledajući u bijele pločice. "Milo moje, ona ti nikad i nije bila prava drugarica uredu? Nemoj se zamarati time", on kao pravi muškarac je čučnuo pored mene i zagrlio me.

Nježno sam stavila ruke oko njega. Da li će naši životi biti bolji sada? Šta ako sam ja otjerala Lanu svojim ponašanjem s Nikolasom?

"Nisi kriva ni za što uredu? Anita, Toni i ja te volimo i ti nama si savršena i nisi nikoga otjerala. Ja te volim", obrisao je moje suze i izljubio moje blijedo lice. "Ustani s poda uskoro idemo kući i polako ćemo te spakovati uredu?", pričao mi je kao djetetu.

Napokon imam slobodu s njim.

Ustala sam s poda ,nervozno otpuhnula i otišla spremati stvari. "Razveseli se moja frendice, seljanka je otišla imaš Nikija i njegovu spravu samo za sebe", Anita je ušla u sobu cerekajući se.

Nasmijala je čak i mene. "Luđakinjo jedna,barem sam izašla sad iz šoka", otpuhnula sam.

Sjela sam na pod i pakovala svoje stvari dok je ona pričala kako sanja o tome da je Toni zaprosi nakon tri godine veze. "Uskoro Anita, s njima se nikad ne zna", namignula sam joj.

"Gubi se", Nikolas je utrčao kroz vrata i izbacio Anitu vani.

Sjeo je kod mene na pod i motao moju odjeću sa stola. "Sad si okej?", upitno me gledao.

"Ova luđakinja me smirila", nasmijala sam se njezinoj izjavi za spravu.

"Čemu se smiješ?", upitao me zločesto.

"Anitinoj izjavi", izjavila sam.

"Kojoj?".

"Nije važno", zacrvenila sam se.

Dignuo me s poda i bacio na krevet. "Pričaj", krenuo me golicati.

"Rekla je da si mi na raspolaganju sad i ti i tvoja sprava", počela sam se smijati kao i on.

"Retardirane ste, ali upravu je. Uvijek si imala i mene i spravicu na dohvatu ruke čisto da znaš", namignuo je i krenuo se smijati mojoj faci.

Život je ljepši kada iz njega izbacite stare otpatke i zamijenite novim.

A/N

Wuhuuu,dugo moja priča nije imala 1000+ riječi. Uspjela sam ljudeki javljajte mi utiske please. Vote, please. Comment,please. I volim vas 🤣😚😚😚

Tuđi 🔚Where stories live. Discover now