17.

160 17 0
                                    

Na noc jsem byla u Willa a ráno už jsme museli jet. Tátu jsem přemluvila, abych mohla jet s Willem. Musela s ním jet i Lili, takže to svolil. Vypadali jsme jako rodina, což mi přišlo trhlé. Samozřejmě, že jsem si rodinu přála, ale ne tak brzy...

Will mě přemluvil, abych u něj spala. ,,konečně jste tady, tak jste mi chyběli" přišla hned do chodby jejich mamka. Lili ji skočila do náruče a objala ji. Usmála jsem se nad tím. Tohle jsem s mámou nikdy neměla. Will mě objal kolem ramen a tím mi svým způsobem dodal pocit lásky. ,,tak co, jak jste si to užili?" sedli jsme si do obýváku. ,,ale jo, bylo to v pohodě" pokrčil Will rameny. ,,furt si se mnou hráli" pochlubila se Lili a sedla mi na klín. Jejich mamka zvedla obočí a podívala se na Willa. Ten přikývl a dál ji nevěnoval pozornost. Začal mi zvonit telefon. Dala jsem Lili na zem a vytáhla si ho z kapsy. ,,omluvte mě" odešla jsem do kuchyně a zvedla hovor od táty. ,,už jste dojeli?" starostlivý táta, jak roztomilé. ,,jo, před chvílí. Dneska budu spát tady" oznámila jsem mu. Táta s ničím takovým neměl nikdy problém, takže jsem se ho ani neptala. ,,dobře. Volal mi právník" zadržela jsem dech a čekala, jak bude pokračovat. ,,zítra bude soud a ty bys tam měla být" úlevně jsem vydechla a zavřela oči. ,,v kolik?" skousla jsem si spodní ret. ,,v devět. Přijď načas" zasmál se. Skoro pořád jsem chodila pozdě, takže jsem se nedivila, že mi to řekl. ,,fajn budu tam. Ahoj" ukončila jsem hovor. ,,děje se něco?" přišel do kuchyně Will. ,,zítra bude soud... Půjde o to, jestli budu muset chodit k matce" opřela jsem se o linku a dala si na ní mobil. ,,konečně" přišel ke mně a objal mě. ,,budeš tam chtít hodit?" pokrčila jsem rameny a opřela si čelo o jeho hruď.

,,a co táta?" zeptala se jejich mamka, když jsme se vrátili do obýváku. S Willem jsme se na sebe podívali. ,,Lili běž do pokoje" pohladila ji po zádech mamka. Ona přikývla a odešla. ,,tak co tentokrát?" kývla hlavou k Willovi. ,,mlel sračky. Nechce, abych chodil se Sam" dal si ruku na opěrátko sedačky za mnou. ,,vy spolu teda chodíte?" usmála se. Will protočil očima, ale já přikývla. ,,co povídal?" nechala to být a zeptala se na podrobnosti hádky. ,,zastavil si mě a začal mi říkat, abych nechala Willa napokoji, že po něm převezme firmu a já do jeho života patřit nebudu" sklonila jsem hlavu. ,,a taky řekl, že když mě nenechá, tak vyhodí jeho tátu" zavrčel. Zvedla jsem pohled k jeho mamce. Vypadala překvapeně. ,,věděla jsem, že se chová špatně, ale že až takhle" vydechla. ,,chytnul jsem se s ním. Začal Sam nadávat do kurvy. Měl jsem chuť ho zbít" zamračil se. Dala jsem si hlavu na jeho rameno, abych ho aspoň trochu uklidnila. ,,mrzí mě to" zašeptala. ,,vás nemá co mrzet. Nemůžete za to" uklidňovala jsem ji.

Večer, když jsme leželi v posteli, jsem na to furt myslela. ,,netrap se tím. Můj otec je kretén" dal mi ruku kolem pasu a políbil mě na krk. ,,nemůžu na to přestat myslet" dala jsem si ruce na obličej. Will se zvedl do sedu a ruce mi odendal. I v té tmě jsem viděla, že se mračil. ,,poslouchej mě... Můžeš to úplně s klidem pustit z hlavy, protože nic z toho co řekl nikdy neudělá. A pokud jo, tak na něj vytáhnu takovou špínu, že se z toho posere. Nezakáže mi s tebou být a ani nevyhodí tvého tátu" naklonil se nade mě a políbil mě. Někdo zaklepal na dveře, takže se musel odtáhnout. Dovnitř vešla Lili s plyšovým medvídkem v ruce. Přišla k posteli a protřela si oči. ,,co se děje zlatíčko?" vzala jsem ji a dala ji na postel. ,,já se bojím v pokoji a máma doma není" podívala se na medvídka. Jejich mamka odešla do práce na noční směnu. ,,mohla bych spát tady?" podívala se na mě. Will si povzdechl a lehl si. ,,samozřejmě" pohladila jsem ji po tváři a udělala ji místo. Ne, že bych chtěla být sobecká, ale Willa jsem chtěla mít pro sebe, takže jsem jí nechala spát na kraji u zdi. Neprotestovala a po chvíli usnula. Otočila jsem se k Willovi čelem a oddělala mu pramínek vlasů z obličeje. ,,měla by ses vyspat" položil mi ruku na bok. ,,nemůžu usnout" víc jsem se k němu přitulila. Byla jsem unavená a usnula bych, ale chtěla jsem u něj být co nejblíž. Nesuďte mě za to! Will se uchechl a objal mě.

Ráno nás vzbudila jejich mamka, protože musela Lili do školky. Všichni jsme se zvedli a já se šla zkulturnit do koupelny. Dolů jsem sešla už nachystaná. Malá Lili byla už taky hotová a její mamka stála u linky, kde chystala snídani. ,,já to klidně dodělám, běžte si lehnout. Vždyť máte po noční" stoupla jsem si vedle ní. ,,jsi hodná holka Summer, děkuju. A hlavně ať to dneska dopadne dobře" pohladila mě po rameni a unaveně odešla. Věděla o tom, kam jdu. Trochu jsem se prokecla, takže jsem jí všechno musela říct. Will dolů přišel jen v riflích s ruzcuchanými vlasy. ,,Wille běž se obléct! Víš co ti vždycky říká máma" zamračila se na něj Lili. ,,ticho" zasmál se a přešel ke mně. ,,Sam to nevadí" nakrčil nos a přitom se usmál. Dodělala jsem snídani a jeden talíř položila před Lili. ,,kde je máma?" sedl si ke stolu Will. ,,šla si lehnout" dala jsem před něj taky jeden talíř se snídaní. ,,ty nebudeš?" zeptal se mě, když jsem si sedla taky ke stolu. ,,ne, jsem nervózní" projela jsem si rukou vlasy. ,,dopadne to době. Nestresuj se kvůli tomu" vzal mě za ruku a stiskl mi ji.

Po snídani si Will došel pro tričko a mohli jsme vyrazit. Prvně jsme dali Lili do školky a pak jsme jeli do města, kde Will zastavil před soudem. ,,pak mi zavolej, dojedu pro tebe" políbil mě. Přikývla jsem a z auta vystoupila. Nadechla jsem se a šla k tátovi a jeho právníkovi. Hrozně jsem se bála, že to dopadne špatně...

nenávist vede k lásce?✔Where stories live. Discover now