5. Sfaturi pentru coperti reusite

14.3K 662 67
                                    

In capitolul anterior am descris cum sa faci o coperta. In acest capitol va voi spune cateva sfaturi pentru a le face si reusite:

1. Ai grija la dimensiuni.

Dimensiunea adecvata pentru o coperta este de 512 x 800, iar daca e mai mica atunci 256 x 400. Ai grija sa fie la dimensiunile corecte, altfel vei munci degeaba si va trebui sa o schimbi. Desigur, daca diferenta este mica, gen coperta e de 512 x 790, este perfect ok. Dar daca o faci patrata, nu mai e ok deloc.

2. Ai grija la fonturi.

Cel mai bine pe o coperta a unei carti cu un titlu de doua sau trei cuvinte este sa folosesti pentru primul cuvant un font simplu (Tahoma, Georgia, Times New Roman), iar pentru restul un font cursiv.

3. Suprapune!

Un alt sfat pe care vi-l dau aici ar fi sa suprapuneti fontul cursiv peste primul, pentru ca arata mult mai bine. Dar daca faceti asta, folositi culori diferite intre ele, pentru ca dupa suprapunere se vor amesteca si nu se va mai intelege nimic.

4. Indrazneste sa pui pe ea ce-ti place tie.

De fiecare data cand faci o coperta pentru o carte, pune-ti intrebarea: "Daca as vedea coperta asta, as fi tentata sa dau click pe ea?". Daca raspunsul e nu, atunci da-i delete. Fa-o asa cum iti place tie, pentru ca de cele mai multe ori parerea ta este asemanatoare cu a majoritatii populatiei wattpadiste. Deci ce vreau eu sa spun aici e ca daca tu ai da imediat click pe o coperta cu un tip sexy si dezbracat pe ea, pune pe coperta ta asta. Cu siguranta asta e parerea multora dintre voi (hai, recunoasteti ca-i adevarat... :D).

5. Titluri si subtitluri.

Despre titlu, e foarte important sa fie mare si clar, pentru ca asta e primul lucru pe care oamenii au atentia pe coperta ta (desigur, dupa ce admira tipul sexy sfatuit mai sus).

Despre subtitluri, ele sunt o varianta excelenta pentru a umple spatiul gol ramas pe coperta. Dar nu uitati ca nu trebuie sa fie la fel, sau chiar mai mare ca titlul, altfel veti incurca cititorii (si nu va mai fi suficient spatiu pentru tipul sexy... da, da, stiu ca v-am terorizat cu chestia asta :P).

A/N: Sper ca v-a placut acest capitol, l-am facut mult mai lung ca celelalte, si cred eu ca si mult mai util :)

Cum sa devii cunoscut pe WattpadWhere stories live. Discover now