Keycap

30 2 0
                                    

Keycap klavyenin tuşunun kendisi denilebilir. Kısacası mekanizmanın bir parçası olan ve parmağınızla bastığınız bir şapka.


Klavyelerde üstünde harfler ve birçok şey yazar ve o keycap bastırıldığında o harfin veya sembol, sayı vs vs sinyalini gönderirsiniz.

Ana resimde gördüğünüz gibi şekilli desenler de içerebilirler.

Keycap, elektronik bir parça değildir, genellikle tamamen plastikten oluşur.

Keycap üstünde yazan herhangi bir şey keycap'in o özelliği olduğu anlamına gelmez. Yani siz 'S' harfi yazılı bir Keycap yerine 'A' harfi yazılı bir keycap takarsanız o keycap artık 'S' yerine 'A' yazmaya başlamaz.

Üstüne yazılanlar sadece o keycap'in neyi temsil ettiğinin, yani oraya basarsanız ne olacağını belirten bir yazıdır. Onlar devreye dahil değildir.

Üstünde yazan yazılar Boya olabilir ve kullandıkça yıpranıp çıkabilir, kaybolabilir. Bazı Keycaplar ise lazer yazım yöntemi ile yazılırlar. Bu keycaplar üstündeki yazıyı silinmez halde taşımalarının yanında üstündeki yazıdan lazer yazım olduğu için arkadan gelecek bir ışığı keycap geçirebilir.

Keycapler özelleştirilebilir veya dokusu değiştirilebilir. Oyun klavyelerinde dokulu veya tırtıklı özel keycapler görmeniz mümkün.

Resimde Hem Lazer yazım arkadan ışık geçiren keycapler ve özel keycapler "W,A,S,D" Tuşlarında görülmektedir.

Resimde Hem Lazer yazım arkadan ışık geçiren keycapler ve özel keycapler "W,A,S,D" Tuşlarında görülmektedir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Keycapler membran klavyelerde çıkarilması zor olduğundan özel çıkartıcılar bulunmaktadır. Bu çıkartıcılar mekanik klavyeler içinde kullanılabilir.

Çıkartıcılara örnek;

Keycapler kalitesi ve dokusuna bağlı olarak zamanla yumuşaklığı veya sertliği değişebilir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Keycapler kalitesi ve dokusuna bağlı olarak zamanla yumuşaklığı veya sertliği değişebilir. Klavyeniz için keycap satın almanız mümkündür, piyasada satılan keycapler bulabilirsiniz. Keycap satıldığı gibi çıkartıcı da bulabilirsiniz, bazı klavye modellerinde çıkartıcılarda klavye ile beraberinde gerlirler. Çıkartıcının yanında bazı modeller dokulu ve dokusuz keycap verirler, seçim size kalır.

Keycapler tasarımı farklı olabilir ve boyları da farklı olabilir. Kimi keycap yumuşak kimi de sert bir dokuya veya hissiyata sahip olabilir.

KlavyelerWhere stories live. Discover now