33.BÖLÜM

14.7K 979 265
                                    

Ben yüzüne bile bakmayınca kızgınlığımı anlamıştı Berzan. O da sinirli ve gergindi, hissedebiliyordum.

Tam arkamda duruyordu. Bana iyice yaklaşıp kuyumcu ile konuşmaya başladı;

— Ağalık yüzüğüne uygun alyanslarımız ne zamana hazır olacak? Diye sordu.

Ben kala kalkıştım. Ben hep bu sade yüzükleri takacağımızı sanıyordum. Kuyumcu Berzan'a dönüp

— Çizimler öncesinden hazır aslında sizin seçmenizi bekliyor, dedi.

Dört tane çizim gösterdi kuyumcu. Hepsi kalın, kaba ve ağır modellerdi. Ben hiçbirini beğenmedim. Berzan'ın yüzüğüne baktım ve kuyumcuya dönüp;

— Ağalık yüzüğünün kenarındaki işlemeler tam tur olarak alyanslara işlenemez mi acaba? Hem yüzükler incelmiş olur hem de daha zarif durur, dedim.

Kuyumcu Berzan'a baktı. Berzan kafası ile onaylayınca kenarındaki işlemenin resmini çekti. Yaprak şeklinde çok şık bir işlemeydi. Yüzük de belli ki el yapımıydı. Yüzüğün benzeri Zehra Hanımın parmağındaydı. Bugün dikkatimi çekmişti.

Zehra Hanım;

— De haydi buradan nişan kıyafetlerinizi seçmeye gidak, dedi.

Ben kala kalmıştım ne nişanı. Hoop bir dakika ya. İsteyeceksiniz bir yüzük takılacak ne nişanı bir dakika aloooo diye içimden saydırıyordum. Otoparka gittik arabalara bindik.

Berzan'a hala kızgın olduğum için ona en uzak noktaya oturdum. Arabanın kapısı ile bütünleştim resmen;

— Perihan bak güzelim sırf sen yalnız kalma diye toplantımı iptal ettim senin suratının hali ne Allah aşkına, dedi hırsla.

— Etmeseydin valla bak etmeseydin. Hemen Nermin'e koşsaydın. Bana ne ya, dedim burnumu havaya dikerek.

— Yahu iş için iş. Özel bir tekne için. Müşteri benim arkadaşım beraber karar verecektik. Üstelik o ve Demir evlenmişler rahatla artık başkasının karısına yan gözle bakacak kadar şerefsiz miyim ben? Diye kükredi.

— Yaa demek evlenmeseler bakacaktın yani, dedim hırsla.

— Perihan lütfen konuşmayı doğru tarafından dinle tamam mı! Diye söylendi. O sırada telefonu çaldı. Arayan Akın'dı

— Efendim Akın? Diye açtı telefonu. Kulaklıktan konuşuyordu.

—....

— Tamam peki. Top sende o zaman ben karışmıyorum artık. Zaten en son telefon konuşmasında Demir yarması kıl etti beni. Bana ne ulan onun karısından. Neyse. Ne halleri varsa görsünler, dedi telefonu kapattı.

— Senin ve Demir'in kıskançlığınız beni benden alıyor yemin ederim. Akın ve Nermin tek çalışacaklarmış ben projede yokum için rahat etti mi Perihan? Siye sordu dişlerinin arasından.

Sesimi çıkartmadım, omuz silktim. Bir müddet konuşmadan gittik. Ama benim içim içimi yiyordu. Ne nişanı diye bağırasım vardı. Bir anda alelacele biz neden dört nala evliliğe koşuyorduk.

— Berzan biz sadece sözleniyoruz ne nişanı bu yangından mal kaçırır gibi? Diye sordum en sonunda daha fazla içimde tutamamıştım.

— Pardonda Perihan ha söz ha nişan ne fark edecek. İkisinde de yüzük takılıyor, dedi saçmaladın dercesine.

— Berzan babam bana nişan yapmak ister bir sürü tanıdık var eş dost akraba var. Pat diye düğüne çağıramaz insanları, dedim kızgınlıkla.

BU DEFA B'aşk'A (#Tamamlandı)Where stories live. Discover now