Komplo Teorileri

17.2K 146 19
                                    

Güneş sisteminden uzakta bulunan diğer galaksilerde zeki türler acaba yaşıyorlar mı? Karanlık tam olarak neyi ifade ediyor? Kara delikler sırları ışık hızından daha hızlı bir şekilde saklayabilirler mi?

Bu soruların cevapları ve daha fazlası bizi uzayda bekliyor. Fakat bazı güçlü kişiler uzay hakkındaki bu sırları zaten biliyorlar ama maalesef biz bilmiyoruz. İşte bu noktadan itibaren biz komplo teorilerinin alanına giriş yapıyoruz. Bu teoriler eğitimli kişilerin tahmin ve fikir yürütmeleri ve bazılarının vahşi spekülasyonlarından oluşuyor.

Teori 10) The Dead Cosmonaut(Ölü Kozmonot)

1960’larda Sovyetler Birliği ve Amerika uzay araştırmalarında lider olmak için bir yarışın içindeydiler. Kazanan muhtemelen diğeri üzerindeki teknolojik üstünlüğünü ilan edecekti. Bu yarışta ilk üstünlüğü 1957 yılında Sovyetler Birliği elde etti; bu ilk insan yapımı uydu olan Sputnik ile gerçekleşti. 1961 de Sovyetler Birliği Amerikan uzay programına bir darde daha vurdu ve bu sefer uzaya ilk insanı yollamışlardı, o kişide kozmonot Yuri Gagarin’den başkası değildi.

Fakat İtalyan Judica-Cordiglia kardeşlere göre Gagarin ilk değildi. Kardeşler İtalya’ya, yerle Amerikan ve Sovyet uzay gemileri arasındaki sinyalleri yakalaması için bir dinleme istasyonu kurmuşlardı. Gagarin’in sorunsuz uçuşundan haftalar önce bir rus kozmonotun uzayda yavaş yavaş sürüklenerek öldüğüne dair sinyaller aldıklarını iddia ettiler fakat Sovyetler birliği bu iddiaları reddetti. Bu teroriyi destekleyenler Sovyetler Birliğinin ülkenin şöhretine zarar gelmemesi ve bu şöhreti korumak amacıyla reddettiğini iddia ettiler çünkü Sovyetler Birliği uzay araştırmalarında artık liderdi. Gerçek bir gizem olarak ortada kaldı ve şu an kabul gören tek gerçek ise Yuri Gagarin’in uzaya çıkan ilk insan olduğudur.

Teori 9)Shifting Poles(Değişen Kutuplar)


Bazıları kuzey ve güney kutup noktalarının her zaman şimdi oldukları noktalarda olmadıklarını inanıyorlar. Bu kişiler Dünya’nın farklı eksenlerde hareket ettiğine inanıyorlar bunun tam tersi olarak ve çoğu kişi tarafından benimsenen ise hareketin sabit bir eksende gerçekleştiğidir. Fakat inandıkları bir diğer şey ise bu hareket sonucunda Dünya’nın kabuğundan bazı parçaların koptuğunu ve bu nedenler kutup noktalarının yerlerinin değiştiği sanılıyor çünkü bu noktalar her zaman aynı toprak parçasında bulunuyor ve bu hareket nedeni ile göze yer değişmiş gibi geliyor. İklim değişikliği, depremler ve volkanik patlamalar yer kabuğu üzerindeki gerilimin artmasına ve yer kabuğunda bir ötelemenin olmasına sebep oluyorlar. Kimilerinin inanışına göre Dünya ileriki zamanlarda dramatik bir kutupsal değişim yaşayacak ve bunun sonucu olarak kıtaların bazıları batacak ve bunların yerine yenileri yeryüzüne yükselecekler.

Değişen kutup noktaları varsayımının bir komplo teorisi sayılmasının nedeni bazı devletlerin bu olay hakkında geniş bilgiye sahip olmaları ve gerçekleri bizlerden saklamalarıdır. Söylendiğine göre bir panik durumu olmaması için bu gerçekler gizleniyor.

Teori 8)2012 and End of The World(2012 ve Dünyanın Sonu)


1929 yılında Meksikada Maya Uygarlığına ait sütun üzerine işlenmiş bir takvim bulundu. Bu takvim Maya kültüründe manevi bir değere sahipti ve takvimin üzerinde bulunan bir çık daire hesaplandığında takvimin 2012 yılında sona erdiği anlaşılıyordu. Bu yüzden Maya medeniyetinin Dünya’nın sonunun 2012 yılı olduğuna inandıkları düşünülüyor.

Bu takvim üzerine düzinelerce teori üretilerek ne olabileceği düşünülmüş. Bazıları 2012 yılında kutup değişimini olacağını ve Dünya’nın çok büyük bir yıkımla yüzleştikten sonra yeni bir çağın başlayacağını ve bu çağın barış ve aydınlanma içereceğini düşünüyorlar.

Paranormal BilgilerWhere stories live. Discover now