1

53 3 2
                                    


Gondolom ismered a történetem. Már ki nem ismerné az elmebeteg Felixet? Az egyik nap éppen egy kedves eltitkolt lány előtt ültem. Az ő történetét senki sem ismeri, de annyit mindenki tud róla, hogy bunkó.

-Ah, Sabrina, ugyan! Kérlek figyelj már rám.. - néztem a szemébe mélyen. - Én tényleg odavagyok Clockworkért.
-Hahó! - rázta meg a fejét - Tudom.
-Kérlek egyszer az életben tudnál rám figyelni?
-Talán. - mondta körmeit piszkálgatva.
-Köszönöm.
-Mondom talán, nem azt hogy igen. - megforgatta a szemét, majd elment.

Király - gondoltam magamban - most akkor ez egy úgymond old meg a saját ügyed lúzer volt, nem? Áh! Mindegy is, megyek megkeresem clockot. Mikor megindultam felfelé láttam, hogy Clock és Toby éppen beszélgetnek. Imádom Tobyt és clockot, de nem tudják elhinni a fanok, hogy csak barátok. Toby aszexuális, Clock pedig sajnos leszbikus. Én attólmég imásom azt a lányt, és akárhogyan is, egyszer megszerzem és az enyém lesz. Igaz, biszex vagyok, megszerezhetném magamnak Jeffet is ha szertném, de nem, ő nehéz eset, nekem csak ő kell. Amikor vele beszélek akkor rögtön elpirulok, s ha valaki szóba hozza őt zavarba jövök. Az a zöld szem, a mogyoróbarna haj, áhh! Egyszóval gyönyörű.

Éppen megközelítettem őket, majd lehajtottam kapucnimat. Mikor elég közel voltam hozzájuk elkezdtem kínosnak érezni a helyzetet. Amikor majdnem elkapott a pánik Toby rámnézett.

-Felix, mizuka? - kérdezte lecsúszva a korláton mellém.
-Ne mond azt hogy mizu, ezzel a szóval ki lehet kergetni a világból. Nagyon jól vagyok. - mondtam.
Toby széttárta karjait egy ölelést jelezve. Hát megöleltem a szeretethiányos gyereket. Mikor úgy éreztem eég volt elengedtem, és Clockworkra pillantottam, aki rámmosolygott. Nem tudtam mit csinálni, intettem, majd elvörösödtem.

-Felix! - mondta Clock nevetve - Minek vagy ennyire vörös?
Az arcomhoz kaptam, majd nevettem, és láttam, hogy Clockwork közeledik. Mosolyogva sietett le a lépcsőn felém. Mikor leért karomat végigsimította. Egyszer csak elengedte, majd a mosoly is lefagyott az arcáról, mikor meglátott valamit a hátam mögött. Csend volt. Hatalmas nagy csend. Elkerekedtek a szemei, és mozdulni sem tudott. Mintha lebénult volna.

Magam mögé pillantottam és megláttam Maskyt Janeval a kezében. Jane maszkja le volt véve, és arca véres volt. Szájából folyt a vér, nagyon erősen. Futottunk mindannyian.
-Masky mi történt? - folytatta mindenki, mire az összes hang eltorzult, és csak Jane vérére meredtem, madj elordítottam magam.
-KUSS LEGYEN! Tudjátok jól, hogy utálom a zajokat. Mi történt Masky?
-E.. Egy túrista lányra akartunk támadni, de mikor Jane pörgette volna a kést, és én is ő már szúrta is le Janet.. nem tudtam mit tenni, csak futottam idáig vele. Nagyon erős volt a csaj.
Ekkor úgy gondoltam megint elpattant valami az agyamban. Hirtelen dühöt éreztem akaratom nélkül. Mindenki mindenkivel beszélt, mire idegesen megkérdeztem maskyt.
-Hova ment? Nyugatra, délre?
-Nyugat fele a erdőben. - felelte.
-Elkapom a ribancot. - mondtam határozottan, kivettem Toby baltáját, majd futottam. Egy halk hangot hallottam meg visszafele.
-A baltáááám! - sikított Toby.

Futottam, majd közben megtaláltam a ribancot. Keze véres volt, túristának nézett ki, szóval biztos voltam benne, hogy ez az a csaj lesz, aki leszúrta Janet. Hátulról támadt meg. A hangok a fejemben azt javasolták hogy nyírjam ki, de én azt mondtam hogy lassan haljon meg és fájdalmasan. De a hangok győztek.

Nem kell részleteznem, mert ugyan nem is lehetne, olyan gyorsan történt. Volna...

A lány megfordult mikor ütöttem volna belé a baltát - amit Tobytól loptam - erre elkapja. Egy pillanatra megállt a szívem. Arcán mosoly akár Jeffnek, hajában egy lila tincs, és szemhéja le volt égetve - amire késöbb leesett hogy csak szemfesték - szintúgy akár Jeffnek. Aztán kicsavarta a baltát a kezemből, de mivel azért annyira nem voltam gyenge én is fordítottam rajta egyet kettőt, de sajnos lenyomott.

A hasamra estem, mire két kezem a hátamhoz szorította és nevetni kezdett. Lassan és óvatosan leguggolt mellém, és a fülembe súgta:

-Nem tudod kivel akartál kikezdeni. Ja, Toby... ugye, Toby vagy? kérlek üzend meg Jeffnek hogy egyszer megtalálom.. - megállt egy pillanatra, majd már nem olyan halkan folytatta - és csinálok vele dolgokat. Jane pedig hagyja békén vagy megölöm..

A végére nevetett egyet, majd elengedett és tovább sétált a baltát ledobva mellém. Ledermedtem. Aztán eszembe jutott: ja, ez a kiscsaj biztosan Nina lehetett... a Jeff the killer fanocska. Elég erős.. és miért hiszi azt hogy én vagyok Toby?

Aztán rávettem magam, hogy felkeljek, így a baltát felkaptam és futottam hazafele. Egy pillanatra eszembe jutott hogy csak egy szemkontaktus kellett volna, és már ugyan halott is lehetne, de nem, valamilyen szinten.. valahogy hagytam hogy elmeneküljön.

Nem volt olyan idős, talán még kislánynak is lehetett mondani a csajt. Szerintem ezért is nem akartam megölni. No, ha a nevem Jeff lenne akkor már ott fetrengene a földön az életéért könyörögve..
Útközben megpillantottam Őt.

Ne nézz a szemembe... -OC FF!-Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt