Pätnásta kapitola: Návrat

41 7 0
                                    

Otvorila som oči. Bola som v nemocnici a vonku hrmelo. Bola búrka. Vedľa mňa bol môj otec, Beáta a Harrison. Keď videli, že som pri vedomí, začali sa ku mne prihovárať.

,,Už sme sa báli, že to dopadne ako pri Drewovi..." povedala Beáta. Odrazu som si spomenula na časť toho, čo sa stalo v lese. Potom som si to všetko poprepájala a...

,,Ja ich zabijem!" zvolala som a pokúšala sa posadiť, no Harrison ma zadržal. ,,Nie, nie. Pokojne lež." Povzdychla som si. ,,Polícia to už rieši ako vážne ublíženie na zdraví. Hrozí im vylúčenie zo školy." ozvala sa znovu Beáta. Usmiala som sa a už som tak nezúrila. Síce som neverila, že sa Christian a jeho banda zmenia, ale verila som, že sa im všetko zlé vráti. Ten pocit ma dostatočne upokojoval.

---

Streda, 16. október

Po týždni ma pustili z nemocnice. Mala som slabší otras mozgu, no môžem povedať, že všetko dobre dopadlo.

V stredu som už bola v škole. Kvôli chalanom sme mali 7 hodín, dokonca to bola písomka z hudobnej, to ma však nevytočilo.

Učiteľka rozdala písomky. Prvá úloha bolo spájanie nôt s popisom. Nadvihla som obočie. Fakt sa takúto primitívnu vec učíme v deviatom ročníku?

Úlohu som zvládla. Ďalšia otázka: Do akej skupiny hudobných nástrojov patria husle? To je predsa jasné... pomyslela som si a napísala správnu odpoveď.

Je pravda, že prvé dve úlohy boli ľahké a naozaj to vyzeralo jednoducho, ale nebolo. Dostala som štvorku. Áno, štvorku. Buď to bol učiteľkin zámer, že bola tá písomka taká ťažká, alebo sa mi proste len nedalo rozmýšľať. No nevadí. Ľahko si to predsa vylepším...

---

Keď som prišla domov, prvé, čo som urobila, bolo, že som sa zamkla v kúpeľni, vaňu napustila teplou vodou a do nej som pridala penu do kúpeľa. Ponorila som sa až po krk a relaxovala som. Toto mi chýbalo...

---

Prišla som do obývačky. V telke som uvidela akúsi príšeru. ,,Čo to tu preboha pozeráte?" prihovorila som sa všetkým trom dospelým. ,,Emma! Ako sa cítiš?" milo sa ma opýtala Beáta. ,,Som v pohode." usmiala som sa. ,,Neurobíme si koláč?" opýtala sa znovu. ,,Jasné, poďme!" Tak sme si teda pripravili plech, múku a všetky ostatné veci.

Dieťa štyroch živlov |book 4|Where stories live. Discover now