6.Bölüm : Karanlık Orman

3.4K 216 34
                                    

İyi Okumalar!! 

6.BÖLÜM

Ertesi sabah, o günün tatil olduğu düşüncesi harikaydı. Valentine uyansa da gözlerini kapalı tuttu. Dün olanları tek tek düşünmeye başladı. Sanki rüya gibi geliyordu. Yaşadıklarının rüya olmadığını belli eden şeyse midesine bir buz kalıbının oturmuş olmasıydı. Tek bir şeye odaklanmaya karar verdi. Bir ruh gibi yatağından kalktı. Lily üzerini değişmişti bile.  Beraber kahvaltıya gitmek üzere yatakhaneden inerken Ortak Salon'a tekrar inme düşüncesi midesindeki buz kalıbını daha da hissetmesine sebep oldu. Ama Ortak Salon bomboştu. Lily önceki gün olanlar hakkında hiç konuşmadı. Büyük Salon'da Gryffindor masasında sadece bir kaç kişi vardı. Sadece yedinci sınıflardan.oluşam ufak bir grup. Kahvaltıda mısır gevreğini yerken Valentine sordu,

"Lily, o kitabı merak ediyorum. İzin kağıdı imzalatmam gerekiyorsa bunu yapacağım. Kime gitmeliyim?"

"McGonagall izin vermeyebilir, Flitwick de vermez heralde."

                                                                                               

                                                              *    *   *

Valentine tatlılıkla tekrarladı " Kesinlikle akademik araştırma amaçlı Profesör." dedi Flitwick' doğru. Minicik Flitwick çenesini kaşıdı ve Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen tehlikesinden dolayı Müdür Yardımcısıyla konuşmaları gerektiğini söyledi. Bir kaç saat sonraysa olumsuz yaıntla geridöndü.Valentine Lily'e döndü. O kitabı alacağım. Hem de bu gece."

"Val, bu saçma ve tehlikleli. Filch bizi yakalarsa..."

" Biz?" dedi Valentine.

  " Ne yani seni yalnız bırakacağımı sanmıyordun ya?"

"Ah , Lily..." dedi Valentine minnetarlıkla Lily'e bakarak.

Öğle yemeğinden sonra yatakhaneye çıkıp plan yaptılar. Lily gece on gibi bazı büyülerle Filch'in dikkatini dağıtacaktı. Valentine o sırada kapalı olan kütüphaneye girip kısıtlı bölümden o kitabı alacaktı. Lily ile ortak salonda buluşacaklardı. Saat ona gelirken Lily Filch'i bulmaya gitti. Valentine ise sessizce merdivenlere doğru gitti. Kütüphane'de ışık yoktu. Madam Pince gitmiş olmalıydı. Valentine eğilerek sessizce ilerledi ve asasını çıkararak "Alohomora." diye fısıldadı. Ufak bir tık sesiyle kütüphane kapısı açıldı. Derhal kısıtlı bölüm kapısına yürüdü. Kapıyı zorladı. Kapı açılmadı. "Alohomora." dedi. Bu kapı da tık sesiyle açıldı. Hemen içeri girdi. A...B...C... "Haydi, S nerdesin..." S'yi buldu. Yırtık köşeli bir kitaptı Son Yarım-Asır Kara Büyücüleri. Hemen kitabı kolunun altına sıkıştırdı. Sırayla kısıtlı bölümün ve kütüphanenin kapılarını kitledi. Ummadığı kadar şanslıydı. Koridorda ilerleyip köşeyi döndü. Ve şansı orada bitti. Peeves. Peeves ona doğru süzüldü.

"Aaa, bir kaçak ha?" 

"Peeves, lütfen..."

"KAÇAK VAAAR!" Valentine o andan itibaren koşmaktan başka bir şey yapamayacağını anladı. Ortak salona doğru tüm gücüyle koştu. Filch'in ayak seslerini duyabiliyordu. "Çilekli Parfe!!!" diye Şişmam Hanım'a daha 5-6 metre kala bağırdı. Şişman Hanım öne savruldu.

Bir Marauders Hikayesi - AndromedaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin