The Glass Awards 2018

817 76 13
                                    

Добре дошли във второто издание на най-успешните и мащабни награди организирани в българския Wattpad, а именно "Стъклените награди"! 


"Стъклените наградите" е състезание, което ще излъчи най-добрите творби и творци от редица категории, с цел подобряване и популяризиране на българските писатели в сайта. 

Защо точно "Стъклени"? Защото стъклото е единственото нещо, което от пясък става кристал. Така и вие от нулата можете да започнете и да се усъвършенствате докато не станете добри като любимия ви автор!

Право на участие има всеки, който отговаря на критериите, споменати по-долу. Всички проекти ще бъдат оценени от стриктно жури, по предварително обявени критерии. При нарушение на някое от установените правила от екипа на наградите, нарушителят ще бъде дисквалифициран със съгласието на организаторът на наградите.




ПЕРИОД НА НАГРАДИТЕ:

Записване - начало: 17.08.2018г.

                            край: 11.11.2018г.

Гласуване - начало: 12.11.2018г.

                           край: 13.01.2019г.

Награждаване - 15.01.2019г.



ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ:

1. Право на участие имат творби, които:

- са публикувани след 1 септември, 2017 година;

- имат публикувани минимум 5 глави* (като изключим авторски бележки, въведения/резюмета/пролози, снимки на каста и т.н. ).

*изключение правят разказите.

2. Имате право да запишете неограничен брой творби.

*Една творба може да се превърне в носител  на само една награда.

3. Без излишен спам, обиди и вулгарен език. Коментари с такова съдържание ще бъдат докладвани и изтривани;

- При неспазването на някое от гореспоменатите правила за участие, ще изгубите правото си да участвате в наградите.



КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ:

- Основна и важна характеристика на един художествен текст е сюжета. Неговата оригиналност и изграждане на сюжетната линия са водещ критерии в списъка на оценяващите.

- Въпреки наличието на редактори, които да се грижат за правописа, граматиката, пунктуацията и лексиката на писанията на авторите, високите езикови познания са важни за всеки творец, защото тяхната липса отблъсква читателите.

- Качествените описания на атмосферата, персонажите и предаването на техните чувства, разговори и ситуациите, с които се сблъскват, създават специфичния стил на писане на автора и това е от високо ценено от журито на наградите.

- Резюметата са най-често тези, които запалват интереса у читателите. Ето защо, добре написаното резюме доближава проекта една крачка по-близо до победата.



Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.
The Glass Awards 2018Onde histórias criam vida. Descubra agora