(2018) 1. Bölüm

22 1 0
                                    

Ada AKEL

Güzel geçen bir yaz tatili sonrasında tekrar başlayan okul için kurduğum alarmımı kapatıp yataktan kalktım . Pandalı terliklerimi ayağıma geçirip beyaz ve maviyle döşenen odamın içindeki banyoya adımlarını yönelttim . Elimi yüzümü yıkayıp aynada kendime baktım

Töğbe Estağfurullah . Ada çarpıldınmı ?

İçsesçim gülüm , hadi sabah sabah git işine .

İyi be tamam . Sustum

İçsesle geçen kısa konuşmadan sonra annenin sütlü kahve renginde diye tanımladığım uzun , düz saçlarımı taradım . Daha sonra bağlamadan şekillendirip dolabımın yanına gittim . Bugün bütün gün uyuyacak modda olduğum için -ki hava bu kadar soğukken- siyah geçiş çizgili gri eşofman altımı ve sweatimi , içine de düz siyah tişörtümü giydim . Çorap çekmecemden siyah patik çoraplarımı da giydiğime göre artık çantamı alabilirdim. Koleje gittiğim için kitapların oradaki dolabımdaydı . Bende çantama günlük ihtiyacım olacak şeyleri ve bir defterle kalemkutumu atıp çantamı aldım ve aşağı Sultan teyzenin (evdeki yardımcımız) hazırladığı enfes kahvaltıyı yemeye indim .
Mutfaktan içeri girince saran mis böreğin kokusuyla bayılmamak için direndim ve Sultan'ımın yanağına bir öpücük kondurdum.
- Sultan hanım yine kuş sütü eksik bir . Valla harcanıyorsunuz buralarda . Dedim ve masaya oturup kahvaltımı yapmaya koyuldum .
-Aman kızım sende bıkmadın benimle uğraşmaktan . Deyip güldü Sultan teyzem . Bende tıkınmakla meşgul olduğum için gülümsemekle yetindim.

Kahvaltım bitince Sultanıma görüşürüz deyip çantamla aynı renk olan beyaz düz spor ayakkabılarımı giydim bahçeye Sufle'nin yanına gittim . Sufle bizim evimizin şirin chow chow u . Onu biraz sevdikten sonra okula geç kalmamak için garaja gelip arabama bindim ve doğru okulun yolunu tuttum .

Bakalım bu yıl ne saçmalıklar yaşayacağız....

BİR GECE MASALI ( Yazılıyor...)Where stories live. Discover now