Phosphene (Harry Potter AU)

778 42 12
                                    

Merhaba,

Arşivimde gezmeyi hobi edindiğim için, bu hikayeyi derinlerde bir yerde buldum. Zamanında bir Harry Potter kurgusu yayımlayarak doğum günümü kutlayan @minibayku 'nun doğum günü için yazmışım ama nedense yayımlamamışım.

Bu minimal kitabı buraya bırakıyorum.

Kitapta beni bile güldüren birçok ironi var. (Bkz:Dumbledore'un yeni ailesi) Bu noktalar sizi de güldürebilir, gözünüze batabilir veya anlamsız görünebilir. Hikayenin mizah kategorisinde olması gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu durumu yadırgamayın. Normal olmayı, normal şeyler yapmayı beceremiyor olabilirim...Bu da biraz garip bir hikaye olabilir.

Harry Potter'ın yansıttığı travma sonrası parçalanmayı daha yüzeysel bir versiyonda yorumladım. Asıl seride hem ailesini kaybedip bu olaydan sonra kahramanlaşan bir karakteri, hem de insanlardan bir şekilde iğrenerek büyümüş ve zamanla parçalanmış
-hortkuluklar bunu temsil ediyor olabilir- bir karakteri görüyoruz. Sıradan olduğu halde çok fazla sorumluluk yüklenmiş bir çocuk kahraman ve insansı bir görünümden/kişilikten çoktan uzaklaşmış bir anti-kahraman var. Buradaki anti-kahraman yine Tom Riddle ve bazen de Voldemort. Sadece, bütün bunlar Harry'nin zihninde yaşanıyor.

Yedi kısa bölümden sonra devamı gelmeyecek minik bir kurgu bu. Pek uzun olmayacak.

Burada olduğunuz için teşekkürler.

Not: Phosphene gözünüzü uzun süre kapalı tuttuktan ve baskı uyguladıktan sonra yeniden açtığınızda gördüğünüz küçük, parlak kıvılcımlardır.

Not: Medyada unutma beni çiçekleri var. Hikayenin temasını da temsil ediyor.

Phosphene| Harry Potter (au) Where stories live. Discover now