3.BÖLÜM

107 20 12
                                    

                                                     
      Not : Gerçek olaylardan esinlenilmiştir.

   Bölüm şarkısı : Yirmi 7 - Sokak lambası.

•••••

  21.10.2017

  Azra'dan...

      "Ya acaba Kuzey'in bize dün anlattıklarını Ediz ve Akın biliyor mudur?"diye sordu Öykü.

  Masal " Bence bilmiyorlar bilseler bu kadar umursamaz davranmazlar."dedi.

Dolunay " Aynen de bilmeleri gerekmez mi,sonuçta onlarında arkadaşı ?"dedi.

"Bence Kuzey anlatırken aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor gibi hissettiği için anlatamıyor." dedi Rüya.

Bende "O zaman bugün çıkışta onlara biz anlatalım"dedim.Hepsi başıyla onayladı.O sırada teneffüsün bittiğine dair zil çaldı.Ders Kimyaydı ve laboratuvarda işliyorduk.

  "Kızlar siz gidin ben eşyalarımı toplayıp gelirim"dedim. Bizimkiler hep bir ağızdan "Tamam"dediler. Sınıfta hiç çanta yoktu, anlaşılan tek ben kalmıştım. Ediz, Akın ve Kuzey teneffüs zili çalar çalmaz gitmişlerdi zaten. Kimya defterinin yanımda olup olmadığımdan emin olmak için çantamı açtığım sıra telefonumdan mesaj sesi geldi.

  En öndeki sıraya oturdum bizim okulda , üst devreden olan Selim "Merhaba" yazmıştı. Garip, geçen yıl benden hoşlanıyordu diye biliyorum.

Bende "Merhaba" yazdım.Mesajı göndermemle sınıfın kapısının sertçe açılması bir oldu.

İçeri Ediz girdi. Allah'ım çok yakışıklı ya,vicdansızın oğlu.Allah benden almış ona vermiş resmen,1.80 boy,dalgalı saçlar,içinde kaybolunası kopkoyu yemyeşil gözler.

  "Oooo Azra Hanım demek sizde buradasınız!"dedi Ediz.

  "Evet bende buradayım,bir sorun mu vardı?Biraz meşgulüm de."dedim. Ediz" Demek meşgulsünüz,sizi kim meşgul ediyor acaba Azra Hanım?!"dedi. Ayağa kalktım ve "Merak etme yabancı değil, hem beni yarı yolda bırakıp bir hafta sonra da başkasıyla çıkmaz." deyip sahte bir şekilde gülümsedim.

  Kaşları çatıldı ve sırayı sertçe ittirdi,sıra yere devrildiğinde çıkan sesten dolayı hafifçe yerimden sıçradım.

  "11'lerden Selim değil mi?O şerefsiz piçin,bir kere ağzını yüzünü dağıttım. Bir daha mı yapıyım? Ne istiyorsun,ne?"diye bağırdı üstüme yürüyerek.

"Ver o telefonu bana Azra!"diye bağırdı ve sırtım duvara çarptı.

"Allah Allah niye veriyormuşum acaba telefonumu? Ayrıca ne bu cesaret kim olarak telefonumu istiyorsun ha kimsin sen,kimsin?Kardeşim misin? Babam mısın? Arkadaşım mısın? SEVGİLİM MİSİN?" diye bağırdım.

Olay pek tahmin etmediğim bir kavgaya doğru sürükleniyordu.Ediz resmen kükreyerek " Ben kim miyim? Ben 4 yıldır senden hiçbir karşılık beklemeden sana aşık olan kişiyim, ben gözlerini her kapattığında seni gören kişiyim, ben nefes alırken içine oksijen yerine seni çekmek isteyen,  her an her yerde senin varlığını hissetmek isteyen kişiyim, ben sana yaptığım hatalardan dolayı ölesiye pişman olan kişiyim, ben..ben kalbimi senin ellerine bırakan kişiyim." Dedi.

Sesi sonlara doğru daha kısıldı.Bir an duraksadı ve sonra devam etti. "Şimdi nereden geliyorum ben biliyor musun? Geçen gün sen farkında bile değildin, benim yanında seninle abuk subuk konuşan o, Can mıydı neydi artık her ne boksa onun burnunu kırdım diye sicilime senin uğruna işlenen 4. uyarı ile ilgili müdüre hesap vermeden geliyorum. Yoruldum artık ben Azra, yoruldum.Çocuk bana niye yaptın diye sorunca cevap verememekten yoruldum,sevgilim için yaptım  diyememekten çok yoruldum Azra."diye bağırdı.

5 KIZWhere stories live. Discover now