Teorie #5-Jumpsuit (NATN #2)

74 6 1
                                    

Část nebude tolik o písni, jako o významu overalu (jumpsuit = overal). Teorie mi přišla celkem zajímavá.

Trochu se vrátíme k NATN. Tyler se nachází v Demě a má na sobě černý overal.

Takovéhle oblečení, jen v oranžovém provedení (Heathens?), je typickým oděvem v amerických věznicích

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Takovéhle oblečení, jen v oranžovém provedení (Heathens?), je typickým oděvem v amerických věznicích. Můžeme to tedy považovat za znamení, že Dema je vězení, jen ne to klasické, spíš psychické. Černá barva se pojí se smutkem, chmurnými myšlenkami, zkrátka s ničím pozitivním.

Obyvatelé Demy nosí overal 'on steady', tedy pořád. Když ho má Tyler na sobě cítí se těžký, má pocit ovládanosti, sklíčenosti. Na druhou stranu se ale nemusí schovávat, chodí normálně po povrchu, vykonává běžné činnosti.

Když má na sobě své rebelské oblečení (nejspíš bundu, která je polepená žlutou páskou) cítí se šťastnější, volnější, nemá pocit, že ho někdo kontroluje. Musí se ale stáhnout níž, tedy chodí pod Demou (s Bandity), ale nesmí ani moc s nikým mluvit.

V části 'my jumpsuit takes me so high' může jít opravdu o to, že ho overal nese vysoko, tedy na nejvyšší místo Demy, Věž Ticha, kde se pohřbívá (že by Tyler zastával práci hrobníka?). Může ale jít i o nějaký společenský status, že je vůdce nějakého spolku v Demě a má na kombinéze nějaké vyznamenání (mohlo by jít i o barvu, zdá se mi že ostatní mají overaly šedé, ale to mohlo být i světlem).


Zajímalo by mě, v jakém čase si myslíte, že se Dema a tohle všechno odehrává. Jde o alternativní vesmír, o postapokalyptické zřízení nebo něco jako hoooooodně špatná Narnie?

CLANCY_S JOURNAL CZWhere stories live. Discover now