Özel Bölüm...

2.5K 153 59
                                    

Her yer karanlıktı. Kaçmak istiyor fakat başarılı olamıyordu. Sıkışmış hissediyordu. Nefes alamıyordu. Gözlerinin önüne Voldemort'un suratı geldiğinde ne yapacağını bilemiyordu. İnce ellerinde tuttuğu asası karşısında bulunan insanlara doğrulmuşken lanetli iki kelimeyi duymasıyla çığlık atmaya başladı ama çığlıklarının sesi duyulmuyordu bile...

Lily ve James duyduğu çığlık sesi ile hızla yataklarından kalktılar. Lily sabahlığını üzerine geçirirken bir yandan da Alexis'in odasına doğru koşuyordu. Jameste hemen arkasındaydı. Hızla Alexis'in odasına girdiklerinde onu yatağın içinde gözleri kapalı çığlık atarken buldular. Lily hızla kızına sarıldı ve terden sırılsıklam olmuş kuzguni siyah saçlarını okşamaya başladı. "Geçti, şişşş, tamam artık iyisin... güvendesin" derken James odanın ışığını yaktı. Alexis'in yatağının hemen yanında bulunan çekmeceden Harry'nin onun için bıraktığı sakinleştiricilerden birini aldı ve genç kızın zayıf koluna enjekte etti. James'in yaptığı iğne ile kendine gelen Alexis uykudan uyanmış, oldukça sakin görünüyordu. James kızının yüzünü avuçlarının arasına aldı ve aynı annesininkiler gibi olan zümrüt yeşili gözlerinin içine bakarak "İyi misin Alexis?" diye sordu. Alexis sakinleştiricinin de etkisiyle hafif baygın bir şekilde "İyiyim baba, hadi gidip yatın" dedi. James "Alexis bu şekilde olmaz yardım almalısın her gün bir kaç saat uykuyla ayakta durmaya çalışıyorsun bu hiç sağlıklı değil" dedi. Lily "Babana katılıyorum Alexis. Bu olan her neyse sana zarar veriyor." dedi üzüntüyle. Alexis "Bunu şimdi konuşmak istemiyorum anne... baba lütfen, gidip uyuyun sabah okula gideceksiniz" dedi. James istemeye istemeye "Peki" dedi. İkisi birden genç kızın odasından ayrıldılar.

Alexis 7 yıl süren koma halinden çıktığından beri pek iyi sayılmazdı. Her gece kabuslar görüyordu ve bu uyumasına engel oluyordu. Geceleri uykuya daldıktan bir iki saat sonra çığlık atarak uyanıyordu. Genellikle James'in yaptığı sakinleştirici ile kendisine geliyor, daha sonrasında ise uyumayı reddediyordu. Uykusuzluktan gözlerinin altı çökmüş, yemediği yemekler yüzünden hala oldukça zayıftı.

Hastaneden ayrılalı neredeyse 2 ay olmuştu. Harry defalarca onunla bu konu hakkında konuşmayı denemişti fakat başarılı olamamıştı. Farklı doktor arkadaşlarına yönlendirse de Alexis kimseye o 7 yıl boyunca ne yaşadığını anlatmamıştı. Taşıdığı bu yük her neyse onu içten içe bitiriyordu ve bu konuda kimse bir şey yapamıyordu. Normal görünmeye çalışıyordu, fazla konuşmuyor veya gülmüyordu. Eski neşesi kalmamış gibiydi. Ron, Ginny, Eric ile ilgili hiç bir soru sormamıştı. Harry bunların normal tepkiler olduğunu bilsede endişelenmeden edemiyordu.

Alexis yavaşça yatağından kalktı. Çıplak ayakları parkeye değdiğinde içi ürpermişti. Geceliğini çıkarıp aynanın karşısına geçti. Zayıf vücudunu izledi. Saçları soluklaşmış, göz altları uykusuzluktan morarmış, beyaz teni sanki daha da beyazlamış gibiydi. Bunlar haricinde kendini hatırladığı zamana göre boyu uzamış ve daha kadınsı hatlara sahip olmuştu. Gördüğü görüntüden pekte memnun olmayarak duşa girdi. Uyuyabildiği bir kaç saat boyunca ter içinde kaldığı için kendini temiz hissetmeye ihtiyacı vardı. Annesinin onun için hazırladığı özel saç iksirini saçlarına sürdü. Bir nevi şampuan gibiydi bu iksir ama aynı zamanda Alexis'in saçlarının siyah kalmasını sağlıyordu.

Uyandıktan sonra eve geldiği ilk gün buna ihtiyacı olmuştu Alexis'in. Gece ilk defa çığlık çığlığa uyandığında herkes başındaydı ve ona garip garip bakıyorlardı. Sorunun ne olduğunu sorduğunda ona bir ayna vermişlerdi. Alexis aynaya baktığında oldukça şaşırmıştı. Simsiyah saçları tutam tutam beyazlamıştı.Bunu hemen ardından Alexis tekrar ciddi bir muayeneye sokulmuştu. Neyse ki bir sorun olmadığı anlaşılmış hemen taburcu edilmişti.

Duşunu bitiren Alexis üzerini giyinip alt kata indi. Dış kapıyı açıp çıktı. Gecenin serinliği yüzüne vururken biraz rahatladığını hissetti. Kapı eşiğine oturup güneşin doğuşunu izlemek için beklemeye başladı. Yakınlarda duyduğu bir çıtırtı ile irkildi. Sağ tarafında baktığında Draco Malfoy'u görmüştü. Hastaneden çıktıktan sonra onu ilk görüşüydü bu. Draco, Alexis'in kendisini gördüğünü fark ettiğinde yavaşça yanına geldi. Hiçbir şey söylemeden Alexis'in yanındaki boşluğa oturdu. "Nasılsın" diye bile sormadı çünkü iyi olmadığını biliyordu.

Harry Potter - Farklı Bir Başlangıç (Tamamlandı)Where stories live. Discover now