Chapter 3 || date three

171 11 10
                                    

Het ochtendlicht wat door mijn gordijnen schijnt, maakt mij wakker. Mijn gedachten gaan al snel naar gisteren, ik kan het niet laten en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Het was zo mooi om te zien dat Nils het naar zijn zin had. Hij genoot van elke minuut, dat zag je in zijn ogen. Ook zijn lieve lach was te zien.

Een gaap verlaat mijn mond. Ik ben benieuwd naar wat we vandaag gaan doen. Het wordt vandaag weer lekker weer, dus ik hoop iets buiten. En Nils bood aan om vandaag weer iets te regelen, dus het wordt afwachten. Nog slaperig sta ik op en maak ik me klaar voor school. Paar laagjes mascara, een dun lijntje eyeliner, klein beetje dag crème en ik ben weer klaar. Als ik beneden loop heeft mama al ontbijt voor me klaar staan.

“Dankjewel, mama!” Zeg ik met een glimlach. Ze geeft me een mooie glimlach terug. Oh, wat houd ik toch van haar. Ze is beeldschoon en zo ontzettend lief. Ooit hoop ik net zo’n geweldige moeder te worden als haar.

Na een paar minuutjes wachten zie ik Nils mijn straat in lopen. Hij wilt aanbellen, maar ik ben hem voor. De deur open ik, zoals elke ochtend, met een grote glimlach.

"Hey schat." begroet ik mijn lieve vriendje  met een kus.

"Hey, heb je lekker geslapen?" Vraagt Nils. We beginnen een gesprek terwijl we onderweg zijn naar school. Op school aangekomen komen Julia en Abigail naar me toe rennen.

"Dionne, hoe was het gister? Wat hebben jullie gedaan?" vragen mijn beste vriendinnetjes door elkaar. Nils begint te grinniken. Ja, hij moest eens weten wat ik hun vertel. Waarschijnlijk is hij niet verbaasd, want Owen, Daan en Rein weten waarschijnlijk ook wel wat van onze relatie af.

Ik zeg snel Nils gedag en loop dan met Julia en Abigail naar ons lokaal terwijl ik ze alles vertel. Ze vinden het heel erg lief van me en zijn helemaal enthousiast. Ze zijn zo lief. Ik ga niet alleen Nils heel erg missen, maar Julia en Abigail ook heel erg. Ik word er al verdrietig van als ik er aan denk.

"Aarde aan Dionne!" Zegt Julia al zwaaiend met haar hand voor mijn gezicht.

"Huh? Wat?" zeg ik een beetje verward.

"Waar zit jij met je gedachte? Ga je nog het lokaal binnen of niet?” Zegt Abigail lachend. Doordat ik zo diep ij mijn gedachten zat, had ik niet door dat we al bij ons lokaal waren. Ik loop snel het lokaal in en ga op mijn plek zitten. Nu maar hopen dat school een beetje snel voorbij gaat..

Als ik het lokaal uit loop, staat Nils alweer op me te wachten. Een warm gevoel gaat door mijn lichaam. Hij heeft het denk ik niet door, maar ik voel me altijd zo speciaal als hij op me staat te wachten. De kleine dingetjes die hij voor me doet vind ik altijd de liefste.

"Hey, cutie." Begroet ik Nils en ik geef hem een lange zoen. Een glimlach verschijnt op zijn gezicht, zo schattig.

"Hey, ben je klaar? Dan gaan we zo." Ik ben echt heel benieuwd naar wat we vandaag gaan doen. Het wordt vast weer geweldig.

"Ja, bijna. Alleen nog even Julia en Abigail gedag zeggen." Zeg ik tegen Nils en loop dan snel naar mijn vriendinnetjes.

"Ik ga met Nils mee, geen idee waar naar toe. Maar tot morgen!"

"Tot morgen! En veel plezier zo meteen!" Ik geef ze nog een knuffel en loop dan terug naar Nils.

"We kunnen gaan!" zeg ik blij tegen Nils. Hij pakt mijn hand vast en samen lopen we naar mijn huis. Onderweg blijf ik maar vragen wat we gaan doen, maar Nils wilt er niks over zeggen.

"Wat moet ik meenemen?" Vraag ik als we bij mij thuis zijn aangekomen.

"Niks eigenlijk, alleen een goed humeur. Oh, en je mooie lach." antwoordt Nils grinnikend. Ik zeg snel mijn moeder gedag en dan lopen we samen naar Nils zijn huis. Daar aangekomen zien we Daan, Owen, Rein en zijn vriendin, Noëlla, staan.

AngelsWhere stories live. Discover now