Chapter 2 || Date two

203 13 9
                                    

“Lieverd, we moeten opstaan.” Fluistert een lieve stem in mijn oor. Ik knipper een paar keer voordat ik mijn ogen helemaal opendoe. De fluitende vogeltjes en de helderblauwe lucht maken mijn ochtend helemaal vrolijk. Ik realiseer me weer dat ik gisteravond de perfecte avond heb meegemaakt. Samen met Nils onder de sterren slapen was echt iets wat op mijn bucketlist stond. Met de gedachte verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht.

“Waarom glimlach je zo breed?” Vraagt Nils lachend. Zijn schattige kuiltjes komen tevoorschijn. De kuiltjes waar ik zoveel van houd.

“Ik dacht aan gisteravond. Het was echt geweldig! Ik kan je niet genoeg bedanken dat je dat speciaal voor me hebt gedaan.”

“Omdat je dat verdiend hoef je me niet te bedanken. Je bent al mijn vriendinnetje en dat is het allergrootste cadeau wat iemand mij kan geven.” Hij geeft een zachte, liefdevolle kus op mijn lippen.

“Vandaag is het mijn beurt.” Verzeker ik hem. En met die woorden beginnen we op te ruimen. Nils zet het liedje By My Side van Tyler aan. Ons favoriete liedje. Al zingend vouwen we het kleed op, ruimen we de mand in en maken we een nieuwe tekening op de boom. We are forever <3 staat er nu onder. En dat klopt, Nils en ik zijn niet te scheiden.

We lopen met de spullen in onze handen naar Nils’ huis. Waarschijnlijk heeft hij op te tijd gelet, want we hebben nog iets meer dan een uur voordat de eerste les begint. Ik ben zo blij dat we de eerste twee weken na de vakantie echt maar tot maximaal 1 uur les hebben. Zo kan ik het grootste deel van de dag met Nils besteden. Vooral omdat we nog maar twee weken samen hebben.

Terwijl hij zijn spullen opruimt in huis, regel ik de date voor vanmiddag. Wat belletjes plegen en het is geregeld binnen de tijd. Want na een klein kwartier is Nils al klaar om naar mijn huis te gaan. Ik zie dat hij zich snel heeft omgekleed in een zwarte V-hals T-shirt en donkerblauwe jeans. Zijn witte Nike staan er top bij.  Ik hou er echt van als hij V-hals shirtjes draagt, het zijn mijn favoriete kledingstukken bij hem. Hij heeft ook een zwarte aan mij gegeven met zijn geur eraan. Hij gaf dat als cadeau voor mijn verjaardag. Ik vind het zo heerlijk, ik slaap er zo vaak mogelijk in.

Na een paar minuten lopen staan we voor mijn witte huis. Gelukkig zie ik mama’s auto voor de deur staan, dus hoef ik niet op mijn manier in te breken. Ik bel aan en gelijk hoor ik voetstappen richting de voordeur komen.

“Mama!” Roep ik als ze de deur heeft geopend. Ik spring in haar armen en geef haar een stevige knuffel.

“Hoe was het, lieverd?” Vraagt ze lief.

Terwijl Nils de date vertelt aan mijn moeder, fris ik me op voor school. Een snelle douche, nieuwe make-up en mijn haar ingevlochten. Een lichte high-waisted short, een bloemetjes print crop top en mijn gouden sandaaltjes.

“I am ready for day two.” Overtuig ik mezelf in de spiegel. Ik weet dat er niet klaar voor ben, wel voor de date, maar niet dat het aftellen zo snel gaat. Ik kan het geen aftellen noemen, want ik zit er totaal niet op te wachten.

Ik loop de trap af met een glimlach op mijn gezicht. Nils en mijn moeder zitten nog lachend te praten over gister. Mijn moeder weet er volgens mij al veel van af.

“Hey Dionne, ik hoor dat je een super gezellige avond hebt gehad?” Glimlacht ze.

Ik knik. “Dankjewel voor mij laten gaan, mama. Je bent de beste.” Ik omhels haar en geef haar een dikke kus op haar wang.

“Graag gedaan, lieve schat. Deze twee weken mag je alles doen wat je wilt.”

“In dit geval..” Lach ik.

“Er zijn grenzen, Dionne.” We schieten alle drie in de lach. Als Nils al naar de deur loopt, fluiter is mama haar oor wat ik van plan ben vandaag. Haar gezicht begint te stralen.

“Je bent ook zo’n lief meisje. Jullie zaten een perfect koppel bij elkaar. Geniet ervan. Hier vijftig euro voor wat eten.” Ze overhandigt mij een briefje van vijftig euro. Ik stop het in mijn portemonnee die weer in mijn tas verdwijnt. Ik wist al dat mijn mama een super lieve vrouw was, mijn voorbeeld, maar ze is nu liever dan ooit. Waar verdien ik dit toch allemaal aan?

“Kom, hup, naar school jullie twee.” Mijn moeder schopt me letterlijk onder mijn kont. Nils wrijft er zachtjes over en dan schieten we allebei in de lach.

Tijdens het lopen naar school probeerde Nils de date voor vandaag uit me te krijgen. En tot zijn teleurstelling is het hem niet gelukt. Ik wil dat het een grote verrassing voor hem blijft. Geen idee of hij het leuk gaat vinden, maar hij zei zelf en paar maanden geleden dat hij dit graag wilde. We zullen zien.

“En wat gaan de twee tortelduifjes vandaag doen?” Vraagt Abigail nieuwsgierig tijdens de Wiskunde les.

“Blijft een verrassing.” Glimlach ik gemeen. “Je ziet het wel op instagram verschijnen vanavond.”

Ook gedurende de wiskunde les proberen Abigail en Julia het te raden wat de date vanavond is. Ik hou het lekker voor mezelf.

Gelukkig had ik een uur eerder vrij dan Nils, dus kon ik de spullen van ons alvast ophalen. Eerst haalde ik Nils zijn zwembroek op, zijn handdoek, zijn teenslippers en niet te vergeten, zijn zonnebril.

“Veel plezier, lieverd!” Zei Nils zijn moeder me nog na voordat ik de deur achter me dicht trok.

Daarna was ik onderweg naar mijn huis. Ik pakte ook mijn badkleding, handdoek, teenslippers, zonnebril en nog wat zonnebrand. Ik stop alle spullen in mijn grote, roze strandtas en loop ik weer terug naar school. Pff, nog twaalf minuten wachten. Ik pak mijn mobiel uit mijn broekzak en open whatsapp. Meteen klik op het gesprek van mij en Nils.

Waarom zit jij tijdens de les op whatsapp? Haha, bad ass.

Omdat ik inderdaad een bad ass ben, haha. Nee, om eerlijk te zijn zat ik te wachten totdat jij online kwam.

Mijn hart smelt. Hij is echt veel te lief, hè.

Ahh, je bent een schat. Maar let maar weer op in de les, voordat je wordt gesnapt. Zie je zo, love you! <3

Okee babe, zie je zo. Love you too <3 x

Het gesprek is weer beëindigd en zo zijn we alweer zes minuten verder. Nog maar zes minuten te gaan. Als je moet wachten, duurt elke seconde echt een eeuw. Allemaal kinderen uit verschillende klassen lopen me voorbij.

“Jeetje, wat duurde dat lang. Ik ga echt nooit meer op je wachten.” Zucht ik als Nils eindelijk weer bij mij staat.

“Je houdt van me, daarom wacht je.” Lacht hij. Zijn vinger geeft een tikje op mijn neus en geeft er dan een klein kusje op. Die kleine dingetjes laten mijn hart altijd sneller kloppen. Die kleine, schattige gebaren zijn de leukste.

Ik sta op en geef hem een kusje op zijn roze lippen. “Let’s go, baby!”

We hebben ongeveer een uur in de bus gezeten, maar dan zijn we toch eindelijk aangekomen op het strand. Nee, we doen geen dagje strand. Al zal dat ook leuk geweest zijn. Nee, dit wordt véél leuker!

“Wat gaan we hier doen?” Vraagt hij met een grote glimlach. Ik neem de grote tas mee naar het strandhuis.

“Hey Luke, we zijn gearriveerd hoor.” Roep ik in het huisje.

Een jongen met blond haar en heldere blauwe ogen komt de ruimte binnen. “Hey nichtje van me. Ik heb net mijn enkel geblesseerd, dus jullie kunnen met Julian mee, goed?”  Ik knik. In mijn ooghoek zie ik dat Nils mij vragend aankijkt. Zijn gezicht is geld waard.

“We gaan surfen, schat. Jij hield zoveel van surfen, en na gisteravond verdien jij je leuke dag.”

Julian heeft Nils en mij de basis trucjes geleerd om te kunnen surfen. Nils pakte het goed op en kon na een halfuur al zonder te vallen op de plank te staan. Hij is echt getalenteerd, ook al weet hij het zelf nog niet. De date verliep echt heel snel, wat echt jammer was. Het was ontzettend gezellig.

Op dit moment zat ik voor Nils op de surfplank. We zaten lekker rustig te dobbelen over het water. Zijn kin leunde op mijn schouder en zijn armen zijn omsingeld rond mijn taille.

Bedankt voor deze ervaring, Dionne. Je bent de beste. Ik hou van je.” Hij drukt een kus op mijn wang. En gaat dan door met kusjes te geven in mijn nek, wat mij een heerlijk gevoel van binnen geeft.

AngelsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu