Άμπωτη και παλίρροια

23 5 3
                                    

 Πριν πολύ πολύ καιρό ζούσαν δύο αδερφές: την μια την λέγαν Άμπωτη και την άλλη Παλίρροια. Ήταν ολόιδιες σαν σταγόνες νερού και αχώριστες. Μια μέρα ήρθε στο βασίλειο τους ένας ξένος βασιλιάς που τον λέγαν Σούρουπο. Έγινε μεγάλη πομπή στην άφιξη του και οι δύο αδερφές δεν θα την έχαναν με τίποτα.

    Ο βασιλιάς λοιπόν είχε έρθει στο γειτονικό βασίλειο για να βρει την κατάλληλη γυναίκα για να παντρευτεί και μέσα στο πλήθος που ζητωκραύγαζε ξεχώρισε την Άμπωτη. Τότε θέλησε να την πάρει αλλά οι νόμοι δεν επέτρεπαν το γάμο σε έναν ευγενή να παντρεύετε κάποιον χωρίς βασιλικό αίμα. Αυτό θύμωσε και απείλησε τους γονείς της ότι θα την έπαιρνε μαζί του στην στεριά και δεν θα την ξαναέβλεπαν.(Τότε υπήρχαν ακόμα γοργόνες και τρίτωνες που είχαν και ουρά και πόδια)

    Έτσι λοιπόν και έκανε ο βασιλιάς Σούρουπος και έφυγε και η Παλίρροια ακολούθησε την αδερφή της ως την ακτή. Το άλλο πρωί όμως η Άμπωτη το έσκασε από το παλάτι και γύρισε στην θάλασσα ψάχνοντας την αδερφή της. Όμως η Άμπωτη είχε γυρίσει στα βαθιά. Έτσι κάθε απόγευμα ο βασιλιάς Σούρουπος έπαιρνε την Άμπωτη και η Παλίρροια την περίμενε στην ακτή.Και όταν γύριζε η Άμπωτη η Παλίρροια ήταν ήδη στα βαθιά. Και αυτό γίνονταν κάθε μέρα. Λένε ότι οι δύο αδερφές ποτέ δεν συναντήθηκαν και όταν αυτό γίνει θα σημάνει το τέλος του κόσμου.

Άμπωτη και παλίρροιαWhere stories live. Discover now