4. kapitola

127 12 1
                                    

O 10 let později (Darkstar 20let, Celetia 15let, Luna 10let)

Pohled Darkstar
Nečekala jsem že Celestia stráví celý dny v knihovně. Také jsem nečekala, že se luna naučí tak brzy (se svou schopností kouzlit) zvedat měsíc, ale naučila, narozdíl od Celestie. Ta neumí ve svých patnácti letech zvedat slunce. Moje máma s ní už neměla trpělivost, takže jsem na řadě já.

Pohled třetí osoby
Darkstar vešla do knihovny a přistoupila ke stolu, kde si její mladší sestra Celestia četla její kníhy (pozn. autora: Darkstar psala knihy o kletbách, kouzlech a lektvarech.) Celestia s jí nevšimla a tak ji Darkstar pozdravila.
,,Ahoj Celestio. Hele já vím že se učíš nějáká kouzla, ale..." Celestia ji přerušila s dost naštvaným hlasem
,,Nějaká, NĚJAKÁ! TO NEJSO NĚJAKÁ KOUZLA! TO JSOU VELICE MOCNÁ A SILNÁ KOUZLA!  A TY JSI JE PSALA! TAKŽE NECHÁPU,  JAK O NICH MŮŽEŠ MULUVIT JAKO O "NĚJAKÝCH KOUZLECH"!" Darkstar jen vklidu stála a pokračovala ve své větě. ,,Ale musíš se naučit zvedat Slunce, přece jen ho doživotně nemůže zvedat máma.  A ty..." Celestia ji znovu přerušila s naštavaným hlasem. ,,A PROČ JÁ, PROČ HO NEMŮŽE ZVEDAT LUNA NEBO TY?! PROČ JÁ?!" Darkstar jen obrátila oči vsloup a odpověděla Celestie na její otázky. ,,Luna už má na starosti měsíc a já hvězdy a ty nic. Tak že..." Znovu ji přerušila její sestra. ,,JÁ SLUN..." Darkstar se naštvala a začala na ni křičet. ,,HELE MLADÁ, TY PROSTĚ BUDEŠ ZVEDAT SLUNCE A TEČKA! Tak a teď půjdeš se mnou." Darkstar se kopýtkem dotkla Celestie a teleportovat se s ní vedle Luny, jenž seděla na balkoně. Zrovna začalo vycházet slunce.
Celestia jen obrátila oči v sloup a zamračila se. Luna se na ni podívala a řekla: ,,Jsem o dost mladší než ty a už mám cutiemark. A jsem princezna Měsíce. Měla by si ji poslechnout." Řekla jemným hlasem, aby Celestiu nenaštvala, ale marně. ,,TAK UŽ I TY MĚ BUDEŠ POUČOVAT! JSI MLADŠÍ A HLOU..."
,,CELESTIO!" Ozval se matčin hlas za nimi. ,,Ano, mami?" Řekla Celestia a uklonila se. ,,Od teď budeš poslouchat Darkstar, naučí tě zvedat Slunce. A ty Darkstar, hlas mi, kdyby tě neposlouchala. Rozumíte?!" ,,Ano" řekly obě naráz. Darkstar s lehce šťastným nádechem v hlase, ale Celestia to procedila mizi zuby.

Říkají mi zrádkyně.Where stories live. Discover now