•Part 4: Her•

2.4K 37 0
                                    

"Damn deze dag duurt lang..." Ik kijk Alex aan en zie de verveling in haar ogen. "Gelukkig hebben we de toetsen al gehad." Mijn poging om haar humeur te verbeteren mislukt compleet. "Ja, nu kunnen we hier nog een paar uur onze tijd verdoen. Yes." Ze draait met haar ogen.

"Ik moet je nog iets vertellen." Alex kijkt meteen iets minder verveelt. "Mijn ouders waren deze nacht aan het neuken en je kon het horen tot in mijn slaapkamer." Het is een gewone zin, niet grappig bedoelt, en toch schiet Alex in de lach. De leerkracht werpt ons een boze blik toe. Alex stopt meteen met lachen en vraagt dan:"En ben je er iets van gaan zeggen? Ben je ze gaan storen in hun 'O Zo Goede Seks'?" Ik kijk haar serieus aan. "Ben je gek, zo'n scènes wil ik liever missen hoor. Ik ben bij mijn broer op de kamer gaan liggen."

Alex kijkt me aan en ik zie aan de blik in haar ogen wat ze me wilt gaan vragen. "Neen ik zeg niet wie mijn broer is, je kent hem waarschijnlijk toch niet en dat wil ik zo houden." Ze zucht en rolt met haar ogen :"Je zal het toch ooit eens moeten zeggen hoor." Ik schud resoluut mijn hoofd. "Never." Alex draait zich weer om naar de leerkracht en gaat onderuitgezakt zitten. Ik doe hetzelfde en voel mijn aandacht verslappen.

Ik open mijn kluisje en pak de boeken van het laatste lesuur. Wanneer ik mijn boek van biologie tevoorschijn haal, valt er een briefje uit.

Hey Julliette,
Ik zit al een tijdje in jouw klas, maar ik ken je niet zo goed. Zou ik je beter mogen leren kennen? Zo ja, spreken we dan een keer af?
Xxx Jack

Wanneer ik het briefje 3 keer gelezen heb, dringt het pas tot me door. Iemand heeft mij mee uit gevraagd! Ik krijg een big smile op mijn gezicht.

Ik weet ook precies wie Jack is. Het is een superschattige jongen, hij is vrij gespierd, heeft kastanjebruine ogen, zachte roze lippen en donkerblond haar. Hij heeft een oorbel en een scherpe kaaklijn en ik ben al op hem aan het crushen sinds het begin van dit schooljaar. Als mijn enthousiasme een beetje is geminderd, steek ik het briefje terug in mijn boek en loop ik naar het lokaal.

De bel gaat, alle leerlingen stromen binnen en ik loop meteen naar Jack. "Heyy..." Hij kijkt op met een norse blik. Als hij mij herkent verzacht zijn blik en begint hij te blozen. "Hey, heb je mijn briefje ontvangen?" Ik knik:"En ik zou heel graag een keer met je afspreken." Hij begint te glimlachen. "Yes, wat dacht je van zaterdag in het café tegenover de kerk?" Ik knik, daar ga ik ook vaak iets drinken met Alex. "Perfect, om 7 uur daar?" Hij glimlacht:"Staat genoteerd." Ik knipoog en loop naar mijn plaats.

De leerkracht komt het lokaal binnen en begint met zijn uitleg. Ik droom weg en begin na te denken over zaterdag. Ik heb totaal geen ervaring met jongens. Wat als hij mij ineens kust? Ik weet niet hoe dat moet!

Plots besef ik het. Ik kan niet onvoorbereid naar daar gaan, dan ga ik een echte mongool lijken. Ik moet hulp inschakelen. Maar wie? Wie kan het goed, is niet vies en is toch gemakkelijk te bereiken? Alex misschien? Maar het is zo raar om een meisje te kussen. Blake? Maar dat is mijn stiefbroer, dat kan ik niet maken tegenover mijn mama. Maar er zijn geen andere opties, ik moet kiezen tussen die 2.

De beslissing is moelijk, het houdt me de hele les bezig. Het houdt me bezig terwijl Alex haar uitleg doet, terwijl ik naar huis fiets, terwijl ik mijn huiswerk maak en terwijl ik aan tafel zit. Het houdt me zelfs nog bezig terwijl ik de rest van de week naar school ga. Als ik vrijdag van school kom, weet ik het.

Het wordt Blake.

Teach meWhere stories live. Discover now