~ 4. La 'abadana ~

126 10 0
                                    

No, never

Ea a fugit. Atât de tare și de repede sperând că lumea va dispărea odată cu pașii ei când aflase că tatăl ei-diavolul în persoană-o anunțase că datoria unicului său copil avea să fie căsătoria cu un prinț pentru bani și siguranță financiară. Numele lui era Alexander Slim, însă cum intrase pe urechea dreaptă, așa și ieșise pe cea stângă. Fiind cunoscută ca burlăcița ce folosește bărbații, o știre despre căsătorie ar fi importantă prima săptămână, apoi Safiya ar fi la fel de importantă cum sunt pantofii Miu Miu ai lui Paris Hilton din coșul de gunoi.

—Ce e cu tine? întreabă un Alexander șocat, o Safiya ce se întoarce la el și deși simte cum leșină de la ochii lui verzi ca pădurile virgine, nu scoate niciun sunet și-l așteaptă să termine ce are de zis. De ce nu poți fi normală?

Dacă înainte putea să leșine, acum ar putea să îl arunce la rechini. Safiya începe să râdă, un pic speriată de faptul că el chiar nu știe nimic despre ea și că o desconsideră, dar apoi își revine și începe să țipe la el cu stil.

—Te aștepți ca eu să fiu normală? Ar fi trebuit să cauți mai amănunțit terenul de știri despre ce fac eu înainte să fi acceptat mariajul!

Alexander își simte pieptul cum se mișcă în ritm iambic cu furia lui, este ud, nervos, se gândește numai la cât de neîndreptățit este.

—Trebuie să înțelegi că am fost obligat ca și tine! Recent, am trecut printr-o despărțire dezastruoasă, și sunt mai mult ca sigur că ea era sufletul meu pereche. Tu ești singura ce are de câștigat din situația de față, vei deveni mai bogată decât ești deja și mai mult ca sigur toată presa te va linge în fund în situația în care tu devii prințesa celui mai bogat imperiu din Orient.

Safiya înghite în sec, spusele lui Slim au fost ca un duș cu apă rece la ora patru dimineața, și chiar dacă încet își dă seama că el are dreptate, ea nu se va lăsa prea ușor. Nu-i acesta scopul ei.

—Nu vreau să îmi pierd viața cu tine. Nu vreau să avem copii sau să mor la bătrânețe cu tine.

Safiya simte că a luat-o pe arătură după ce îl privește în ochi, Slim e cel mai bun exemplu de un bărbat ce pur și simplu consideră că femeile sunt prea incompetente să înțeleagă responsabilitatea și durerea capului familiei.

—Nu știu cum am ajuns de la "viața mea e foarte grea" la copii și bătrânețe. Cine a zis că vom rămâne împreună până atunci?

Ochii ei se umplă de extaz, acesta e momentul pe care l-a așteptat de când a aflat că va trebui să se mărite, nimic nu putea să o facă mai veselă. El, însă, nu știe dacă această minciună îl va duce prea departe dar speră că măcar îi va închide gura pentru o vreme.

—Vrei să spui că vom divorța?
Alexander îi zâmbește fals iar ea crede absolut tot, spre șocul lui, ea începe să plângă de fericire. Speră că această minciună nu va înrăutății situația. Tot în timpul acesta, ea se gândește că nici nu s-au logodit, iar divorțul e deja planificat, însă nu știe dacă plânge de fericire sau de tristețe.

Slim o ia în brațe un pic scârbit de reacția ei, când o simte cum încearcă să scape din îmbrățișare, el își dă seama că este ud și împuțit. Un rânjet apare pe fața lui, și o îmbrățișează și mai strâns, până la urmă ea reușește să iasă cumva din brațele lui, iar rânjetul dispare.

I se pare ca fiind momentul perfect să o facă. Chiar dacă plouă și nu are nimic la el. Se gândește la Raisa deși se uită în ochii Safiyei.

—Vrei să fii soția mea?

O Safiya cât se poate de serioasă îi răspunde cu un "Nu, niciodată." atât de rece încât simte ca și cum Raisa ar fi făcut-o. Își zâmbește și îi zice că îi va lua răspunsul ca pe un da. Se întoarce spre casă, lăsând o Safiya ce se gândește numai la cine e acea fată misterioasă.

Între timp în Mamlakat Alshams, Asia Mică

GHADA SLIM
~tatăl lui Alexander Slim~

Dacă ar fi o persoană în care Ghada nu ar avea niciodată încredere, acea persoană ar fi-fără urme de îndoială-Safiya Safra. Doar numele ei pute a pericol și aventură cu final tragic. Ghada speră că această uniune va aduce pace în regat și că cu timpul rebeliunea Safiyei se va diminua.

—Maiestate, la curte a sosit un afacerist pe nume Safra Zan, doriți să îl lăsăm înăuntru?

Șocat peste măsură că este deranjat tocmai acum, îi face semn servitorului să îl aducă înăuntru. Cu pași greoi intră Safra Zan, cel ce a fost părtaș la nașterea dezastrului numit Safiya. Ghada îi zâmbește cu indulgență dar el se gândește numai la un lucru. Fie ca războiul să înceapă.

A/N:Dacă v-a plăcut nu ezitați să votați și să comentați la paragrafele voastre favorite!!

: RENDEZ VOUS :Où les histoires vivent. Découvrez maintenant