Prológus- Jobb, mint én

3.9K 225 14
                                    


Teljesen felkészülve indultam suliba. Ma is megdicsérnek, ma is kitűnő felmérőt írok majd. Mert tanultam. Egész délután a könyveim bújtam, így nem lesz problémám.
Államat felszegve léptem be a parányi terembe, majd magabiztosan a helyemre sétáltam.
Éppen a földrajzot néztem át, hogy majd az ismétlő kérdésekre villámgyorsan tudjak elsőként válaszolni.
De mégis ki a franc gondolt arra, hogy új osztálytársam jön, aki nem mellesleg úgy lepipál, mint a hétszentség? Na látod, senki...
-Jó napot kívánok mindenkinek.- mosolygott az ofő, de én rá se hederítettem. Az első órára készültem.
-Ma új osztálytársatok jön, Jeon JeongGuk. Fogadjátok szeretettel.- mosolygott, mire szemet forgattam...még egy nyomorult.
Észre sem vettem, már be is csöngettek, így becsuktam a füzetem. Mosolyogva lépett be a fiatal tanárnő, de nem csukta be az ajtót. Ugyanis mögötte egy srác lépkedett, homlokába fésült hajjal, piroskás arccal, cuki mosollyal, nagy barna szemekkel. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy helyes volt. Kimondottan helyes.
-Ülj le kérlek.- biccentett neki a tanár, mire az első padba vágta magát. Aha, szóval rivális. Nos, gyanúm beigazolódott, hiszen eszelősen vigyorgott, amikor a földrajzos az ismétlő kérdéseket említette.
Aztán az első kérdés után kedvem lett volna lefordulni a székről. Vagy elásni magam szégyenemben. A srác hamarabb tette fel a kezét, még gondolkodni sem hagyott időt. Mégis hibátlan választ adott, ezzel engem a porba tiporva. Szinte hallottam, ahogyan a hátam mögött összesúgnak. Jobb, mint én...

Schoolboy [jikook] ✔︎Where stories live. Discover now