5. Kapitola: Stela

26 1 1
                                    

Tak toto nie. Nie, nie a zase nie. To si zo mňa život robí srandu alebo čo? Mám chuť vypadnúť z tejto budovy, nasadnúť do auta, odviesť sa domov a tam sa zakryť pod periny a prečkať, kým tento človek odíde. Ale to sa nestalo. Namiesto toho som rýchlo zmizla z kabinetu a namierila si to do svojej triedy. Ani Agátu, ktorá za mnou volala, som nevnímala. Iba sa čo najrýchlejšie dostať od toho človeka. To bol môj cieľ.
"Dobré ráno, pani učiteľka!" zaznelo zborovo, keď som vošla do triedy.
"Dobré," odpovedala som im a sadla si za katedru. Otvorila som si šuflík a hľadala svoje veci..., keď mi došlo, že tam žiadne nemám, pretože som ich dala do kabinetu a nechala ich tam. Toto je ako zlý sen. Naozaj.
"Ehm, zabudla som si veci v kabinete, tak si zatiaľ otvorte pracovné zošity a dorobte si to, čo nemáte. Hneď sa vrátim," oznámila som im a vybehla na chodbu. Tak a teraz už len nenápadne vojsť do kabinetu, vziať si veci, odučiť a rýchlo domov. Ako sa mu mám pozrieť do očí? Pche. A načo aj. Budem ho ignorovať.
Potichu som otvorila dvere a zamierila si to k svojmu stolu. Našťastie bol na druhej strane miestnosti. Snažila som sa čo najrýchlejšie zobrať veci a vypadnúť, ale ako na potvoru sa mi začali triasť ruky a všetko mi padalo.
"Hm, Stela? Si to ty?" skoro som infarkt dostala a aby nestačilo buchla som si aj hlavu o stôl, keď som tam hľadala zakotúľanú ceruzku. Pomaly som sa zdvihla zo zeme a pozrela naňho. Páni, zmenil sa. A poriadne. Je čudné počuť jeho hlas po takej dlhej dobe.
"No, á..áno s..som," prečo kokcem? Dočerta.
"Wow. Hm, no, zmenila si sa. J..ja ...si v poho? Chcem sa t..." "Ani nepokračuj, Kamil. Túto etapu života som už uzavrela a už ju nehodlám otvárať, príliš to bolí. A aj tak. Mám teraz hodinu, len som si zabudla veci, takže padám. A nemysli si, že keď sme sa dlho nevideli a ty sa tu len tak čírou náhodou objavíš, všetko bude ako predtým. Už som ti povedala zbohom, tak zabudni, že ma vidíš, že tu som, jednoducho sa so mnou nerozprávaj," povedala som, vzala veci a odišla z miestnosti. Ešte dlho potom sa mi triasli ruky.

No. Tak dnes dve časti. Odmena za to, že som dlho nepísala, hahaha, zlý vtip😂. Tak, čo vy na to? Čo myslíte, čo sa stalo, že sa Stela nechce baviť s Kamilom. No uvidíme.
Príjemné čítanie

Viki❤️

Učiteľská láskaWhere stories live. Discover now