Murat'ın Kalbi

357 17 0
                                    

Murat Hilmi'nin arkasından gitmişti ama Hilmi nedense onu beklememişti hatta ondan kaçmıştı.Neden böyle yapmıştı ki.Murat bu düşüncelerle birlikte odasına çıktı.Kendini yatağa attı. Onun için çok uzun bir gün olmuştu. Kafasını duvara yasladı ve derin bir uykunun kollarına attı kendini. Ah bir bilselerdi sırt sırta uyuduklarını kim bilir ne yaparlardı.

***

Hilmi sabah uyandığında kendini yorgun hissediyordu ama yine de uyanmak zorundaydı çünkü bugün eski bir arkadaşı olan İdil'le buluşacaktı. Bunun için dün olanları bir an önce unutmak için kendini odasından dışarı attı ve koşar adımlarla bahçeye çıktı. Ardından İdil'i aradı ve onun otogara yaklaştığını öğrendi. Bunun üzerine hemen bir taksi çevirip otogara doğru yola çıktı.

***

Murat'sa geç bir saatte uyanmıştı çünkü yapacağı hiç bir iş yoktu.Kalktığı zaman da ne yapacağını bilemedi. Biraz daha boş boş oturduktan sonra havuza inmeye karar verdi. Bahçeye çıktığında havuzda aşırı insan olduğunu düşünürek vazgeçti ve denize gitmeye karar verdi.O gün Hilmi'yle tanışmalarına vesile olan şezlonga doğru yürüdü bu sefer bir çok şezlong boştu ama Murat nedense bu şezlonga gelmek istemişti.Eşyalarını koyduktan sonra denize girmeye karar verdi ve koşar adımlarla denize koşup Bodrum'un sıcak sularına kendini bıraktı. 

***

Hilmi İdil'le buluştuktan sonra kafede bir şeyler içtiler ardından biraz yürüdüler sonrasında İdil denize gitmek istediğini söyledi. Eee kız haklıydı ne de olsa Ankara'dan gelmişti. Hilmi ona üstünü değiştirmek için otele gideceğini söyledi. Bu sırada. İdil'in bavulunu da onun için ayırttığı odaya koyacaktı. İdil bir an önce denize gitmek istediğini söyleyince Hilmi cem ona önden gitmesini söyledi ve yolu tarif etti. O da otele doğru yürüdü otele vardığında İdil'in bavulunu odasına koydu ardından kendi odasına geçti.Sonunda kendi kendine kalabilmişti. İdil'i severdi doğrusu ama dün yaşananları gözden geçirmesi için yalnız olması gerekiyordu. Şu an boş bir zamandı ama nedense Hilmi olayları gözden geçirmek istemediğini fark etti. Zamanın yol göstereceğini düşünerek üstünü değiştirdi ve odadan çıktı,birazdan olacakları bilmeden.

***

Murat denizde yüzmeye devam ediyordu. Bu ona iyi gelmişti olanları bir an olsun unutmuştu. Ama bu unutkanlık o kadar uzun sürmedi çünkü Hilmi'nin sahile doğru geldiğini gördü ve o da ne sadece iki şezlong yanına geçti. Murat birden Hilmi'nin yalnız olmadığını fark etti.Onun şezlongunun yanında oturan kızla konuşmaya başlamıştı Hilmi.Murat ilk yanlış anladığını düşündü ama kızla çok samimi görünüyorlardı,birden yoksa diye düşündü Murat, canı yanmıştı aniden. Bunun yanı sıra Hilmi'nin ilk kez gülümseyişini gördü.Şimdi canı daha çok yanmıştı.Daha fazla yüzmek istemedi ve çıktı. Şezlonguna doğru yürümeye başladı. Hilmi onu hala fark etmemişti.Hoş fark etsede bir şey söyleyeceğini düşünmüyordu Murat.

***

Hilmi cem sahile geldiğinde İdil'in hem kendisi hem de onun için şezlong tuttuğunu gördü.Bir an önce denize girmek istiyordu denize girmek ve bütün dertlerini denize dökmek.İdil'in de sabırsızlandığını görünce elinden tutup onu kaldırdı ve denize doğru koşmaya başladılar.Hilmi Murat'ın yanından geçerken yanlışlıkla ona çarptı ama yüzüne bile bakmadan pardon deyip geçti ne yazık ki o kişinin Murat olduğundan bir haberdi.

***

Murat Hilmi cem ona çarptığında birden heyecanlandı ve arkasını döndü ama Hilmi cem yüzüne bile bakmadan pardon deyip geçmişti.Gidip oturdu şezlonguna ve Hilmi'yi izlemeye koyuldu.Canı çok yanmaya başlamıştı onu neden bu kadar önemsiyordu ki kendi kendine kızdı o çok mutluydu ve hayatına devam ediyordu peki ya kendisi niye  olayların etkisinden çıkamamıştı bir türlü, Hilmi onun için neden bu kadar önemli hale gelmişti. İşte bunu çok sonra anlayacaktı. Ansızın bu düşüncelerle boğuşurken Hilmi'nin ona doğru geldiğini fark etmemişti.

Sen ve Ben Eşittir HilmurOnde histórias criam vida. Descubra agora