A lány, aki tudja mit kell mondania

71 8 0
                                    

Samet körbevezetni élvezetesebb volt mint vártam és életemben először nem volt kedvem korrepetálásra menni. Ryan a suli előtt várt rám, mert jól elhülyéskedtük az időt Sammel. A lány elképesztő! Nagyon sokat mesélt a kalandjairól és a helyekről, ahol járt, én hozzá képest teljesen unalmas vagyok, nem tudtam miről beszélni. 

- Rólad mit kell tudni Rosie? -fordult felém  valahol a kantin közelében.

- Rosie. -ízlelgettem a szót - A nővérem hívott így régen, de már nem lakik velünk, hosszú történet. - hazugság, ordította egy hang belül - Ööö a közelben élek a szüleimmel és a macskámmal és igazából mindig is itt éltem. Szeretek sétálni, zenét hallgatni, énekelni és olvasni. Nem igazán vagyok egy érdekes ember.

Sam hirtelen megállt és mélyen a szemembe nézett. Szerintem még a varratott is látta a vakbelemen.

- Sose mondj ilyet. Mindenki érdekes és izgalmas, csak te magadról nem tudod.

- Nem is tudom Sam. Egész életemben itt éltem, sose vittem végbe semmi meghatározót. Hozzád képes én egy semmi vagyok - mondtam el aggályaimat a lánynak.

- És akkor mivan? Nem kell semmi meghatározót tenned, nem várja el senki. És ne hasonlítsd hozzám magad, sokkal jobb vagy nálam - lépett közelebb hozzám és a vállamra rakta kezét.

Teljesen elvesztem a szemébe, nem tudom meddig állhatunk így, percekig vagy esetleg órákig? Nem érdekelt az idő, el akartam tűnni a világ elől és csak őt nézni.

- Ohh hát itt vagytok? A világért se akarlak siettetni Rose, de indulhatunk? - életemben talán először nem örültem Ryannek, bár realizálnom kellett magamban mi is történt az előbb és mire gondoltam. Hoppá.

- Hogy mi? Ja, igen persze, menjünk csak. Szia Sam, holnap találkozunk! - rohantam ki az épületből Ryannel a sarkamba, aki próbálta tartani a lépést. Nem mertem hátra nézni, de éreztem minden porcikámba, hogy Sam ugyanúgy bámul utánam, ahogy eddig tette. A lánynak egy galaxis veszett el a szemében, de komolyan. 

A korrepetálás borzasztóan unalmas volt. Most éreztem igazán Ryan mennyire buta, de komolyan. De azért összehozok vele egy elégségest, de semmi többet. Nevetséges. 

Este hét órakor fáradtan zuhantam be az ágyamba, elegem volt mára a világból. Aludni akartam legalább 12 órát, de tudtam, hogy holnap korán kell kelnem megint. Nyögve fordultam hasra és szedtem elő a laptopomat. Drága őskövületem még nem adta fel a harcot és nyöszörögve ám de betöltötte a youtubeot, ahol elindítottam a 'ha már nem bírod tovább' című lejátszási listámat és megnéztem az emailjeimet, ahol csak egy porszívó reklámot kaptam. Tudom, hogy nincs nagy tisztaság, de azért na. Felléptem facebookra és egy szem értesítés várt. 

Samantha West ismerősnek jelölt. 

Rögtön rányomtam a megerősítésre. És elkezdtem stalkolni a profilját. Egyszerű profilképe volt, talán egy éves lehetett, mindenhol koszos volt és egy koncerten mosolygott a tömegben. Nagyon aranyos kép és őszintén boldognak tűnt rajta. Össze vissza voltak képek az idővonalán mind róla mind olyan képek amiket ő fotózott. Nem voltak mély idézetek, szimplán csak mindenhol feltüntette a helyet és a dátumot. 

2018. 01. 26., Helsinki.

Ez januárba volt, egy nagy hóvihar közepén mosolyog a kamerába, mint aki egyáltalán nem fázik. 

2017. 12. 25., Madrid.

Hazament karácsonyozni gondolom, mert karácsonyfás és nagy családos képek voltak a leírás alatt. Valamint egy kép, ahol egy kis babát tart a kezébe és csillognak a szemei ahogy a csöppégre néz.


2017. 10. 19., Új-Delhi. Sam elefánton lovagol és gyönyörű kép montázs India legszebb részeiről. Van érzéke a fotózáshoz.

2017. 08. 15., Athén. Nyaralós képek.

2017. 06. 28., Coachella. Fesztivál, koncertek, boldogság.

És így tovább, volt ott minden. Egyiptom, Bukarest, Lisszabon, Párizs, Brüsszel, Hong Kong.

Egyre lejjebb és lejjebb haladtam az idővonalán minden képet egyesével megvizsgálva és akkor kaptam magamhoz mikor véletlen belikeoltam egy 2014-es képet. Basszus basszus basszus. Gyorsan kilikeoltam de ez semmit se segített a helyzetemen. 

Önnek 1 új üzenete érkezett. Ugrott fel  egy kis ablak odafent.

Samantha
Ennyire tetszik Dubai?

Rose
Hogy mi?

Samantha
A kép, amit likeoltál. Tényleg nagyon szép volt
megtudlak érteni.

Rose
Ohh ja, hogy az. Igen nagyon szép kép.

Elakartam süllyedni a szégyenbe. Biztos leesett neki, hogy őt stalkoltam. Hogy lehetek ennyire kretén, basszus. De még jobb kérdés, hogy miért is izgat ez engem annyira?

Samantha
Egyébként, hogy sikerült a korrep Ryan Tuti-Kockás-A-Hasam Stevenssel? 

Rose

Mondtam, hogy ne hívd így! 

Egyébként rossz volt, nagyon buta a srác. :/

Samantha

Pedig biztos jó tanár vagy, ne okold magad. 

Annyira tudja mit kell mondania. Olyan fura belegondolni, hogy csak egy napja ismerem és mégis mintha már ezer éve barátok lennénk. Utoljára ő ismert ennyire engem...

- Nem, é nem ő más volt és nem gondolhatsz rá - mantrázom magamban.

Rose

Köszi, ez jól esett.

Holnap találkozunk. Jóéjt.

Samantha

Jóéjszakát Rosie.

Nagyon sokáig bámultam a képernyőt és próbáltam nem gondolkodni. Egyre lejjebb és lejjebb nyomtam az érzéseimet és gondolataimat, míg végül jó mélyre süllyedtem a saját tudatomba és elnyomott az álom. Jó mély álom, ahol csak menekül és menekül az ember addig, hogy már arra se emlékszik miért kezdett el menekülni, de muszáj futnia, mert különben valami rossz történik.




Visszatértem, yeahh

Remélem tetszik c:

-S

Egyetlen gyengémOù les histoires vivent. Découvrez maintenant