Capitolul 2

8 0 0
                                    

Din şirul de pisici apăru Blană Argintie care îl inspectă pe Rândunică din cap până în picioare. Aceasta începu sa plângă , lingându-i capul puiului ei puerdut.

"Să nu mai faci asta niciodată! Am mers să o duc pe sora ta in vizuină deoarece trebuia sa isi aranjeze penele din culcus , si pe cand sa ma întorc după tine , ai disparut! " spuse Blană Argintie.
" Mamă... nu de față cu toți. " spuse acesta văzând ca doi râzboinici sa uitau la ei. În acelaşi timp o surprinse pe Porumbel miroseind curioasa si pe un motan care se repezi spre ea. " Labă de Furtună! Las-o în pace! " spuse Labă de Rândunică şi se puse protectiv în fața acesteia mârâind.
"Nu sta în calea mea , puricosule! " mârâi Labă de Furtună. " Nu eşti mai mult decât un pui de pisică de casă.

Labă de Rândunică de înfurie la maxim şi sări la gâtul motanului. Aceştia se rostogoliră prin tabără , iar restul se uitau mirați.

"Gata! Nu vă mai certați aşa prostesc , mai ales tu Labă de Furtună , ma aşteptam mai mult de la tine! " interveni Stea de Lună.
"Da , Stea de Lună. " spuse mitanul de culoarea nisipului , lasându-si capul jos.
"De azi vom avea doi noi ucenici! Labă de Rândunică si Labă de Porumbel , bun venit în Clanul Norilor.

***

Pacea din tabără a fost întreruptă de o nouă pisică venită în tabără.

"Pană Arsă! C-ce ce s-a întâmplat? " se auzi vocea dulce a lui Blană de Frunză.
" Vie-viezure! Atacă tabăra! Stea de Soare , si-a pierdut o viață salvând puii lui Pană Gri! " a spus acesta cu frică in ochi.
" Labă Roşcată , Labă de Rândunică si Labă de Porumbel , luați pânze de păianjen si semințe de mac. Pană de Rouă , ia câțiva războinici si veniți la Clanul Scânteilor. " spuse Blană de Frunză si fugi cu Pană Arsă.

"Rană de Zăpadă şi Blană Argintie veniți cu noi. " spuse motanul şi se uită cu coada ochiului la noii ucenici.

***

În tabăra Clanului Scânteilor era agitație , cu ajutor celor trei razboinici din Clanul Norilot , razboinicii au reuşit să alunge viezulere.
Cei trei ucenici împreună cu pisicile vraci au tratat razboinicii si ucenicii răniți , când o pisică albă ca laptele , mai albă ca şi Labă de Porumbel , începu să vorbească cu Pană Arsă , dupa care au plecat amândouă spre vizuina puilor.

Cine era acea pisică albă ca laptele? se întrebă Labă de Rândunică.

"Puii lui Pană Gri sunt doar speriați. " îi întrerupse Pană Arsă. "Labă de Zăpadă ,condu-i pe musafirii noştri până la graniță. " spuse acesta referindu-se la pisica albă ca laptele.

***

Ajunşi la graniță , pisica alba se aseza si se uita dupa grupul de pisici care ii ajutasera sa lupte.
Labă de Rândunică se uita inapoi pentru cateva secunde la pisica alba , pana simti o atingere blanda in partea lui dreapta. Se uita , si o observa pe Labă de Porumbel , pisica care venise cu el din asezarea de Doua-Picioare. Acesta îşi trecu limba prin blana usor argintie a pisicii de langa el,totusi gandindu-se la pisica din Clanul Scanteilor. Îşi scutura capul pentru asi limpezi gandurile.

***

În tabara , totul era asa cum patrula lasase in urma. Pisicile se curatau si povesteau , mai ales ucenicii. Îndepartandu-se de grup , Laba de Rândunică se aseza întrul colț al taberei si suspină. Nu ştia daca locul lui era in clan , mai ales dupa cum se comportau celelalte pisici cu el , parca pentru ceilalti el nu merita nici o bucata de prada.
"Ai pațit ceva? " spuse o pisica cu blana crem si cu pete roscate.
"Nimic... " oftase pisica mina si neagra.
"Esti sigur Laba de Randunica? "
"Nu stiu... nimeni nu ma vrea aici... Laba Roscata... nu stiu...
"Nu te mai gandi asa , mereu e loc de ceva bun , dupa lupta urmeaza pace , nu uita. " adauga pisica si disparu printre tufisuri.

Stea de Luna statea pe Piatra Inalta.
"Toate pisicile suficient de mari pentru asi prinde singure prada sa se adune sub Piatra Inalta pentru o adunare a clanului! "
Toate pisicle se adunara in luminis pentru a asculta vestile.
"De azi , dupa cum stiti avem 2 noi ucenici! Rana de Zapada esti pregatita sa ai un ucenic , de acum vei fi mentora lui Laba de Porumbel. Colt de Liliac stim cu toti ca ultimul tau ucenic , Laba de Creanga , a murit inecata in râu , aşa că vei primi al ucenic , de acum vei fi mentorul lui Laba de Rândunică. " pisicile se agitara si liderul dadu din coada cerand liniste. "Mai sunt vesti! Azi , patrula de dimineata a simtit miros de trib , venind dinspre munti , fiti cu ochii in patru dupa pisici straine si nu le lasati in pace pana nu miauna tot , dar daca nu vor trebuie sa le aduceti in tabara! " pisicile murmurară in aprobare , iar liderul sari de pe piatra , pentru a incheia adunarea.

Da , da stiu am greseli , dar macar am mai postat si eu ceva.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Jun 12, 2018 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Furtuna de SangeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum