Prolog

19 1 0
                                    

"Ei haide... stam la povesti de adormit pui? Avem aproape 2 luni jumate' ! " un pui mic , negru cu labele , urechile si botul alb protesta.
"Nu fi asa Pui de Rândunica! " spuse un pui un pic mai mare , sarind pe cel negru.
"Lasa-ma in pace! " a strigat din nou Pui de Randunica , eliberându-se de sub greutatea surorii lui. "De ce ai vrea sa stai cu batranii , Pui de Rasarit! "
"Gata puilor , nu e timp de sfada , daca vrei , pleaca Pui de Rândunică , nu o sa spun de două ori legenda clanurilor de pe aceste teritorii. " s-a repezit sa spuna Pană de Bufnita , o batrana a clanului. " Daca nu mai exista intreruperi , putem incepe.... Era o zi de iarna tarzie , zapada nu era chiar asa mare , dar pentru noi , Clanul Norilor , dar şi pentru Clanul Scanteilor , deoarece urma ceva care nu s-a putut uita , nici macar pana in zilele noastre... " a oftat batrana. " Clanul Scânteilor a vrut sa ne atace tabara , dar patrula lor au intalnit patrula noastra , care cerceta granita. Imi amintesc ca eram in vizuina pisicii vraci atunci cand Furtuna de Nea , care pe atunci era doar Laba de Nea , a intrat in tabara sa ne anunte ce se intampla. A format repede o patrula printre care eram si eu , şi ne-am îndreptat spre locul bataliei. Un sunet s-a auzit , mai tare ca un tunet , chiar mai tare decat Clanul Stelelor , iar patrula noastră a grabit pasul , dar am ajund prea tarziu , tot ce mai gasisem erau ramasite de blana , un colt de lup si un slab miros al aceleui monstru care a omorat atatea pisici..." a povestit Pană de Bufnita , in timp ce Pui de Rândunica devenise tot mai interesat.

"Deci nu mai e aşa plictisitor! " îi spuse Pui de Răsărit , fratelui ei , dândui o laba peste urechi.
"Lasa-ma in pace Pui de Răsărit , ce sti tu?" spuse Pui de Rândunică , repezindu-se către coada surorii sale.
   Peste câteva secunde amândoi s-au trezit rostogolindu-se prin vizuina bătrânilor.
"Gata!" spuse Picior de Iarbă şi o ridicase pe Pui de Răsărit de ceafa. "Nu va invațat Blană Argintie bunele maniere? " întreba sarcastic motanul." Hai , plecați sa vedeți ce se mai întamplă prin tabără!" Adăugase Picior de Iarba.
"Puii... " au spus toți bătrânii în cor după plecarea celor doi.

Odată cu iesirea lor din vizuina Blană Argintie s-a repezit sa o ia pe Pui de Răsărit de langă fratele ei. Cand puiul negru s-a repezit sa le ajunga , o simțit o respirați calda. S-a uitat cine nu l-a lăsat sa işi urmarească mama şi spre surprinderea lui era Pană de Rouă , secundul clanului , dar nu acesta nu ducea puiul spre vizuină , ci înafara clanului.
" Lasă-ma jos... " protestă acesta. " Cu ce am greşit clanului! " a mieunat firav în timp ce secundul îl lăsa jos. " De ce m-ai lăsat aici! " a plans Pui de Rândunică cand nu a mai vazut pisica.

Când zăpada si un motan negru se vor împrietenii ,
Clanurile se vor zgudui.

Furtuna de SangeWhere stories live. Discover now