34. Komplikace

115 5 0
                                    

Nad New Yorkem se snášela hluboká noc provázená černočernou tmou. Měsíc byl v novu a hvězdy dosud nevysvitly, což snižovalo riziko odhalení tří zabijáků, ujíždějících v černém BMW vstříc svému smrtícímu poslání.
Jimmy, Red a Wheller dorazili do Manhattanu nikým nevyrušeni. Jimmy vypnul motor a po chvíli nechal zhasnout také světla, takže auto snadno splynulo s okolní temnotou. Tiše vytáhli z kufru zbraně a vydali se pěšky ke svému cíli - odlehlejšímu domu, který sloužil jako oficiální ubytovna členů MDDM. Doufali, že tam svůj cíl zastihnou, a pokud by jim štěstí nepřálo, měli také jeho adresu domů. Kvůli očekávané střelbě a krveprolití však nechtěli riskovat, že si jich všimne příliš mnoho lidí. Ani Darren Grant by nedokázal zcela eliminovat riziko náhodné policejní kontroly v srdci organizace.

Jimmy luskl prsty a oba muži pochopili, co to znamená. Jako jeden stín se plížili za sebou podél zdi jednoho z domů. Věděli, že k cíli jim zbývá asi padesát metrů. Jimmy sáhl do pouzdra na stehně a vytáhl svůj dlouhý nůž. Jeho čepel se zlověstně zaleskla v měsíčním svitu. Záblesk trval jen vteřinu, ale bohatě postačil k tomu, aby odhalil skrytým, vycvičeným očím přítomnost vetřelců ...
Mafiáni se zatím opatrně blížili k masivní kovové bráně opatřené laserovým detektorem pohybu a malou kamerou. To ale byla práce pro Whellera, který si v podobných technických hračkách přímo liboval a věděl, jak ošálit i to nejcitlivější čidlo. Red, poslední člen týmu, měl zabavit a rozptýlit případné útočníky a umožnit Jimmymu nerušený průnik k Hughovi Redwingovi.

Jimmy se zastavil pár metrů od brány a přikrčil se do stínu mangrovové aleje, která tam byla vysázena. Wheller jej následoval jako duch. Náhle ticho noci prořízl tlumený a krátký zvuk, jako když dítě bouchne v ruce polyethylenový sáček. Jimmy ztuhl. Na štěrkovou cestu za ním něco dopadlo. Bylo to těžké ... Opatrně otočil hlavu. Spatřil Reda ležet s rozhozenýma rukama na zádech, v místě, kde míval hlavu, se v matném měsíčním světle leskla jen rudá louže. Zatrnulo v něm. Tento pohled vždy nesnášel, i když měl žaludek zvyklý na ledascos.
Mladý Wheller se ohlédl jen chvíli po Jimmym. Při pohledu na tělo svého parťáka jej obešla hrůza.
,,A kurva ..." zajíkl se vteřinu předtím, než mu Jimmy drsně zacpal pusu dlaní a prudkým trhnutím paže jej obrátil čelem k sobě.
,,Radši se na to nedívej." sykl a zároveň se usilovně rozhlížel v okolní temnotě a snažil se určit polohu odstřelovače. Má je tady jako na dlani. Postřílí je všechny ....
Náhle se ozvaly další výstřely, dvě kulky se zavrtaly do štěrku jen pár centimetrů od Whellerovy boty. Mladík vyděšeně nadskočil, ale Jimmy jej stáhl zpět. Zoufale se snažil zjistit, odkud ten zatracený zmetek střílí. Musí jej dostat!

Opatrně vytáhl z kapsy jedno ze svých malých, pro tuto situaci připravených zrcátek. Jakmile jeho vrchní část vystrčil zpoza rohu, rozletělo se mu v ruce a střepy mu dopadly k nohám. V protějším okně spatřil slabý záblesk a rychle zanalyzoval situaci. Čtyři rány, dva zásahy. Padesátiprocentní úspěšnost. Je to srab. Střílí na všechno, co vidí. Tím lépe pro ně.
Vytáhl z kapsy druhé zrcátko, otočil se ke svému zbývajícímu parťákovi a začal naléhavě šeptat:
,,Whellere, potřebuji tvou pomoc. Vezmi si to a namiř to na protější okno. Postav se za sloup a vystrč ruku, tak tě nezasáhne." Mladík se třásl po celém těle a v šoku vrtěl hlavou. V tu chvíli Jimmymu došlo, jak velkou chybu udělal, když jej vzal s sebou. Může z něj být dobrý člen týmu, ale pokud nikdy nebyl v život ohrožující akci, může teď vše zhatit. Muž na chvíli zavřel oči. Doprdele!
Situace jim však nepřála. Jimmy byl už už rozhodnutý, že akci odpíská, ale poté mu zrak padl na zrcátko, které stále držel v ruce. Nejdříve měl v plánu vyděšeného mladíka využít jako živý štít, ale rozhodl se jej ušetřit. Velmi opatrně umístil zrcátko na kůl v plotě, zkontroloval, zda má v pušce dostatek nábojů, a zamířil tím směrem, kde tušil polohu odstřelovače. Ten mezitím znovu zaútočil, když se mu v zrcátku odrazilo měsíční světlo, které považoval za narušitele, ale minul. Přesto umožnil Jimmymu odhalit jeho pozici - střílel z jednoho z francouzských oken ve druhém patře. Jimmy sevřel pušku. Přestřelka se mu vůbec nelíbila, co nevidět se sem přiženou Redwingovi muži. Musel to ukončit.
Konečně se mu podařilo zaměřit ve tmě hlaveň sniperovy pušky. Dva výstřely štěkly téměř současně, ale Jimmy byl rychlejší. Odstřelovačova puška spadla někam do křoví, sám muž zůstal bezvládně viset z okna. Cesta byla prozatím volná, ale času zbývalo málo. Popadl Whellera za rameno a rozběhli se k bráně, kterou hbitě přelezli. Okamžitě se potom rozdělili, protože noční ticho prořízl pronikavý zvuk poplašného zařízení. Jimmy zaklel. Všiml si, jak se Wheller plíží podél stěny domu někam dozadu, bylo mu jasné, že si jde pro jistou smrt. Nemohl ale nic dělat.
V duchu si zopakoval veškeré plány MDDM, kterými jej Grant vybavil a které studoval do poslední chvíle před odjezdem, a vyrazil vpřed.

Kde jsi, Caroline? (mafia) √Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora