Examene

131 17 5
                                    

Febra vajthatului a durat cateva zile bune , Harry fiind venerat de colegii lui. Viperini erau asa de suparati , incat atunci cand prindeau un cercetas singur ,  aveau grija sa se razbune pe el.
Si vremea parea sa tina cu noi. Afara era insorit si cald , iar eu ma gandeam la momentele in care stateam pe pajiste si citeam.
Dar nu puteam sa ne bucuram de aceasta vreme , pentru ca examenele bateau la usa. I  loc sa iesim in curte , stateam in bibloteca , citind manuale intregi. Anul urmator aveam NOV-urile si aveam de gand sa ma pregatesc vartos pentru ele.
De la incidentul din camera de zi , eu si Fred nu ne-am mai vorbit decat ocazional. Ne evitam reciproc. Inca imi zbura gandul la el , dar asta in putina masura pentru ca urmau examenele .
Andy era inca cu fata aia , asa ca invata cu ea , in timp ce eu si Sam stateam inchise in bibloteca.
Examenele au inceput luni , cu multa agitatie. Elevii alergau pe holuri cu manuale in maini , si se formau siruri imense de elevi pe la usile claselor ce gazduiau examenele.
Aveam atatea emitii incat mi s-a facut rau. M-am asezat pe hol , si mi-am asteptat randul. Eram a treia din lista , asa ca a decurs usor. Scapam repede , dar Sam era ultima asa ca ramaneam sa o astept si pe ea.

Ultimul examen a fost la potiuni. Profesorul plesneala era foarte nervos , si ne-a pus sa preparam niste solutii otravitoare. M-am concentrat si am facut proiectul. Mainile imi tremurau , si puneam cu grija toata ingredientele. Cand am terminat , potiunea mea arata acceptabil , adica presupun ca era destul de buna , semanand cu cea a lui Andy. Potiunea sa a fost destul de bine facuta , dar nu cat sa-l multumeasca pe Plesneala.
Am urcat epuizata in camera de zi si m-am trantit in pat. Eram obosita si m-am schimbat iute in pijamale. Fred si George erau langa semineu , invatand linistiti. Cred ca privelistea asta este foarte rara , pentru ca nu tin minte sa-i fi vazut pe gemeni invatand asa. Cand i-am vazut , nu mi-am putut stapanii un zambet fugar.
M-am asezat in patul meu , si m-am uitat la tavan. Era o camera frumoasa. Fetele dormeau , sau vorbeau pe soptite. M-am uitat le geam . Aveam o presimtire ca urma ceva groaznic. Noaptea era prea linistita. Ceva urma sa se intample in noapta asta. Simteam asta.

Inca putin si termin cartea.
Woooooowwww
Sper ca va place !
Va salut ! ❤

Kate Agnes #4 -  Adevarul AscunsWhere stories live. Discover now