C.7.Ghinion sau noroc ?

1.8K 111 0
                                    

-Joy daca mai latri o singura data cobor si te dau afara, strig la el, incercand sa mai dorm putin.

Pe cine pacalesc, asta e si ideea sa ma faca sa-l dau afara, imi cere asta, cobor scarile ii deschid si il las sa zburde prin gradina, ma intorc si ma pregatesc sa fac o cafea.

-super! nu mai am cafea, ma duc la dulapiorul cu rezerve si scot de acolo un plic cu nes instant.

- Merge si asta decat nimic, apoi ma rasucesc si ma pregatesc si ii pun mancare lui Joy, serios a mancat un sac de boabe...deja...mi-e si frica sa deschid frigiderul la cum a inceput ziua.

In cele din urma reusesc sa ma imbrac si merg la cumparaturi, cumpara mai mult decat necesarul, am depasit lista de cumparaturi de mult. Cu gandul la meniul de diseara aud telefonul.

-Aloo!! da, sunt la cumparaturi. Bine mama vin, ne vedem la cina.te pup

Achit si ma duc la masina, nu stiu cum s-a intamplat si cineva intra in mine, fiind inca in parcare nu este nimic grav, probabil doar o zgarietura sau ceva usor. Ma dau jos ma uit la masina...vai mai rau de atat se poate sa-mi meargă astazi?

-Asu?! Asu Morris?
privesc persoana care m-a lovit mmm ma cunoaste.

-ne stim de undeva?! intreb mirata.

-Sunt eu, Richard, ce faci? nu te-am mai vazut de ceva timp, spune plin de bucurie si se aproprie de mine.

-Imi pare extrem de rau, nu stiu unde ma uitam, cautam loc de parcare si chiar nu stiu de unde ai aparut, incercand el sa se scuze.

-Pai din parcare, evident, ii spun apoi ma aplec si constat ca bara din fata este sparta ... auci! ...dureaza mult sper sa nu fie mai rau decat pare.

-Te rog lasa-ma sa te ajut, intre timp scoate telefonul si vorbeste el gesticuland.

Pe Richard il cunosc din liceu, mereu m-a simpatizat, dar nu a insistat cu ceva pentru ca ii era teama de Max plus ca nu aveam mereu cursuri comune ceea ce ii era dificil sa se bage inseama cu mine, dar chiar si cand o facea, mereu se dadea de gol, se balbaia si era neindemanatic.

Insa acum era schimbat, devenise un barbat aratos, inalt, saten si ochii lui erau ciocolatii, nu observasem asta, pe atunci purta ochelari.

-In 10 minute vine cineva si merge cu ea la service, chiar imi pare rau, nu ma asteptam sa se intample asta, si chiar si asa nu cu tine, spune eschivandu-se.

Serios inca ma place?! sau cum adica nu cu mine?!sa vedemm....

-Mmmm !!!si pun mana la cap..

-Tu esti bine?? ma intreaba in timp ce vine spre mine îngrijorat.

-Da, nu stiu de ce ma doare capul, cred ca de la sperietura, ii spun tragand cu ochiul sa vad cum reacționează.

Daca ar stii Mia ca apelez la trucurile ei, mereu mi-a zis ca nu ma pricep la teatru.

Cat am asteptat rezolvarea situatie, Richard mi-a adus apa sa ma linisteasca, cica, si am mai vorbit. Am predat masina lasadu-mi datele de conact si asigurarea lui Richard. Acesta s-a oferit sa ma duc acasa.

-Multumesc ca m-ai ajutat cu cumparaturile, ii spun si deschid usa casei, iar Joy iese si privindu-l intr-un mod deloc prietenos, il prind de zgarda.

-Ușurel baiete!! nu stiu ce l-a apucat...Joy cuminte! bine ca ma asculta, se calmează si sta blând langa mine in șezut. Reactia lui ma duce cu gândul la Max, nici lui nu ii plăcea de tipul asta.

-Cu cel mai mare drag, chiar imi pare rau pentru ce s-a intamplat, sper sa nu-mi porti pica, imi zice privind in jos, parca mi se făcuse mila de el.

-I se putea intampla oricui, ok atunci ne mai auzim si dau sa plec.

-Asu crezi ca saptamana viitoare, ai fi disponibilă sa iesim sa mai povestim si sa ma revansez pentru astazi cu accidentul?! ma intreaba fara sa mai respire.

-Mmmm...nu stiu ce sa ii raspund, daca nu gasesc ceva repede o sa pic eu mai penibila decat el.

-Nu pot sa ti dau un raspuns acum, dar te anunt luni, oricum din ce am inteles o sa fim nevoiti sa trecem pe la service sa completăm un formular, poate ne întâlnim atunci si stabilim, e ok asa!?

.
-Perfect!! ok ! ramane pe luni!! pe curand! si cu asta a plecat.

Vai ce zi, nu vreau sa mai ies, cine stie ce mai patesc.

- Joy imi explici ce a fost mai devreme cu tine?! fata asta a ta de bleg, dragul meu nu pot nici macar sa te cert, ii spun in timp ce il mangai.

Incep sa despachetez, aranjez lucrurile la locul lor si ii ofer de mâncare lui Joy.

-Hei am ajuns !! si nu am întârziat, spun intrând in casa... uuu bosy ce faci, motanel? o pisica se alinta pe langa picioarele mele, are ochii verzi si este gri cenusiu.

-Ai ajuns la timp, hai sa ma ajuti la bucatarie, tatal tau este prin gradina din spate....ma informeaza mama.

Ascult instructiunile si merg in bucatarie sa o ajut. Pregatim masa cu tot ce trebuie, pare sa fie ceva cu cina asta, mai mult sau mai putin dupa cum vad serviciul de vesela, tacamuri pe care mi le da sa le asez pe masa.

-Mmmm sarbatorim ceva?! miroase bine, vad ca gatesti paste, care sunt un deliciu, cele mai bune, si incep sa o laud pana a zambit.

-Hai Asu nu mai exagera, si da, vrem sa discutam ceva cu tine.

-Uau trebuie sa fie important de ai decis sa ma bine-dispui cu preparatul acesta, stii ca cedez mereu cand vine vorba de mancarea facuta de tine, deci!?zi-mi ce s-a intamplat?! si ma asez langa ea cu mainile pe blatul de la bucatarie, privind-o in timp ce pregatea sosul.

-Da asa este, nu stiu cu cine semeni, ne citesti ca pe o carte deschisa, este vorba despre o decizie comuna pe care am luat-o cu tatal tau.

Fara sa-mi zica prea multe detalii, ma repede, si in cele din urma ma asez la masa, intre timp vine si tata, ma bucur ca am venit, ca ii vad ca sunt bine, chiar daca suferința inca se vede in ochii lor.

Se tin de mana si acum, ce binecuvantare, dupa atatia ani de casnicie cu suisuri si coborasuri ei pot face asta ca la inceput, mereu alaturi unul de celălalt.

-Te maritam imi spune tata, privindu ma in ochi, am crezut ca ma innec, nu mai aveam aer, ma intind la paharul cu apa ... simteam cu pastele se facusera nod la mine in stomac, apoi incepe si rade.

-Pe bune!!!! astea sunt glume!!! le spun in timp ce ei s-au amuzat de fata mea.

Cred ca aveam binoclu in loc de ochii, atat de mari si iesiti, ca in desenele animate la care se uita Aylin.

Mereu eram tachinati cat am stat impreuna atat eu cat si Max, cina la noi dura 2 , 3 ore pentru ca stateam, vorbeam, glumeam adica eu si Max era muza lor, mai ales cand s-a indragostit frati-miu, cred ca timp de 3 saptamani, a fost in top...dar ne simtean bine impreuna.

-Oricum nu puteti, urmarindu-le privirea, sunt gravida, spun muscandu-mi buza sa nu rad, au rasmas blocati si incepem iar o serie de ras.

-Asu draga mea, motivul pentru care eu si mama ta te-am chemat esta ca vrem sa petrecem o perioada plecati in Roma, anul acesta a fost unul dificil pentru noi, si vrem sa schimbam putin rutina.

Nu am ce sa zic, ma ridic, ducandu-ma intre ei si ii imi pun o mana peste fiecare, pe umar si ii strang aproape de mine. Sunt minunati.

- Va iubesc si chiar bucur pentru voi ca sunteti mai uniti ca niciodata, chiar daca am avut o perioadă atat de dureroasa. Cand plecati?! vreti sa va ajut, va duc la aeroport?! si cu asta gandurile mele zboara la ochii mei negrii.

###***Dragi cititori, dintr-o simpla eroare de aplicatie, nu reusesc sa corectez ordinea normala a capitolelor urmatoare, asa ca ramane sa va rog sa selectati voi sa cititi cap 8, respectiv 9, 10 s.a.m.d. .... imi pare rau pt deranj...va f multumeeesc ^_^♡♡♡#&#*#*#*#

Iubind indirect P IWhere stories live. Discover now