Najlepšia večera vo Veľkej sieni

412 21 1
                                    

Po tom, čo koče dorazili pred Rokfort a všetci sa vydali do Veľkej siene, Pansy podišla k svojmu blonďavému kamarátovi.
"Nepokaz to. Posral si to minule a ona je vážne úžasná. A viem, že ty ju potrebuješ tak, ako ona teba. Takže, snaž sa Draco. " pošepla Pansy Dracovi a vybrala sa za Blaisom, lebo ten sa snažil spriateliť s profesorkou McGonagallovou, no bolo vidieť, že ona o to nestojí ani trochu a s prižmúrenými očami ho pozoruje. Draco sa len za Pansy pozeral s myšlienkou, že si musí Hermionu získať. A taktiež s myšlienkou ohľadom toho, ako to dopekla Pansy vie?!

Hermiona medzitým vyhľadala Lunu, ktorá bola s Nevillom a spoločne sa vybrali k ostatným priateľom.

Veľká sieň bola, ako vždy, veľkolepá. Jediný rozdiel bol v tom, že na kresle, kde zvyčajne sedel Dumbledore nesedel nik. Profesorka McGonagallová totiž uvedie malých prvákov a je taktiež novou riaditeľkou.

"Tu si! Nevedela som ťa v našom vozni nájsť! Si v poriadku? " vyhŕkla Ginny a vrhla sa na svoju kamrátku.
"Áno Ginny, som. A nebola som v Chrabromilskom vozni ale sedela som s Pansy. " povedala s úsmevom a vsetci stíchli a pozreli na ňu. Ginny s prekvapeným výrazom rovnako ako Harry no len Ron s naštvaným.
"Ty dáš prednosť tej zmiji pred nami?! " naštvane vyhŕkol až sa niekoľko ľudí otočilo.
"Ak sa budeš takto neúctivo vyjadrovať o dievčatách, bude to tak aj naďale! A Pansy sa po vojne zmenila, rovnako ako všetci ostatní! A vyzerá to tak, že aj ty. Len neviem či k dobrému alebo zlému! " zavrčala naňho a Ginny na ňu obdivne pozrela zatiaľ čo sa Harry uchechtol na pohľade na Rona, ktorého odtieň pokožky bol možno červenší než jeho vlasy. Nič však už nestihol povedať, lebo dvere do Veľkej siene sa otvorili a s profesorkou McGonagallovou dovnútra vstúpil zástup niekoľkých malých vystrašene vyzerajúcich prváčikov.

Draco zaraďovaniu nevenoval pozornosť. Venoval ju však Chrabromilskému stolu, kde sa Hermiona zaujato rozprávala s Ginny a Harrym, zatiaľ čo Ron bol červený ako jeho vlasy. Drgol do Blaisa, ktorý naňho s očakávaním pozrel a keď mu Draco ukázal dôvod jeho veselej nálady, Blaise pri pohľade na červeného Rona z ktorého sa div že neparilo vyprskol smiechom. McGonagallová naňho pohoršene pozrela a Pansy ho pleskla po hlave.
"To bolelo! " zaskuvíňal, lebo každý vedel, že Pansy má dobrú ranu a hlavne silnú. Ona sa len spokojne usmiala a upriamila znova svoju pozornosť k jej rozhovoru s Daphné.
"Pán Zabini! Mohla by som Vás požiadať, aby ste sa trochu stíšili? Lepsie povedané, aby ste sa stíšili úplne? " povedala McGonagallová a všetci sa na Blaisa pozreli. Jemu to však vôbec nevadilo a široko sa na profesorku usmial.
"Pre Vás čokoľvek, pani progesorka! " povedal jej a zopár študentov sa uchechtlo keď ho McGonagallová prebodla pohľadom a vrátila sa k zaraďovaniu. Po ňom prišiel ako zvyčajne príhovor a nakoniec všetkými dlhoočakávaná večera.

"Ronald! Jedz ako kultivovaný človek a nie ako prasa! " pokarhala Ginny svojho staršieho brata a Hermiona s Harrym sa zasmiali.
"Ty tiež nemáš čo hovoriť Harry! " pozrela sa na Harryho Hermiona keď sa začal dusiť pečeným zemiakom. Tak ako Ron, aj Harry zčervenel no ako už bolo skôr spomenuté, na majstra Weasleyho nemá nikto a jeho červenému odtieňu sa len tak niečo nevyrovná, možno tak červená farba Chrabromilskej fakulty. Všetci už potom v pokoji jedli a chtiac nechtiac sa  občas zasmiali na poznámke Blaisa Zabiniho, ktorý sa práve hádal s Theodorom Nottom o tom, či slovo Hadica sa môže použiť aj ako pomenovanie žiačky zaradenej do Slizolinu. Blaise bol toho názoru, že Hadica je príliš zvkáštne a tak by skôr schválil slová ako napríklad Hadienka, Haďa či Haďka. Na to ho Pansy pleskla po hkave so slovami že ju nenazve Hadicou, Hadienkou, Haďou či čo i len Haďkou. Na to len odfrkol, že ho nepodporuje ako správna partnerka vo vytváraní nových slov a pomenovaní pre ňu a nahnevane sa zahryzol do kuracieho stehna ako to vždy robí Červenka Weasley, ako ho stihol už Blaise premenovať a vsetci naokolo sa zasmiali zatiaľ čo Pansy si povzdychla. Hermiona to všetko pozorovala a uvedomila si, že takto uvoľnených Hadov ešte nevidela. A páčilo sa jej to. Veď predsa, nikdy sa neusmievali a ani Blaise! No dobre, on občas áno ale určite to nebol tento zábavný Blaise. A teraz, od stolu Salazara Slizolina sa ozýva najviac hlasov a smiechu v celej Veľkej sieni. Ako sa tak pozerala na Hadí stôl, všimla si, že sa na ňu pozerá Malfoy. Krivo sa na ňu usmial a jej sa zadrhol dych a zružoveli jej líca. Prečo naňho takto reaguje? Veď boli len kamaráti. Dobre, občas si tak trochu vypomohli od stresu, ale to bolo všetko. Teda aspoň preňho. To si ona myslela. Pre ňu niečo znamenal. Nevedela čo, ale niečo áno, síce to nevedela identifikovať. Blaise si však všimol, ze sa na ňu Draco pozerá a začal Hermione horlivo kývať a volať na ňu. Hermiona zkamenela, lebo sa na ňu všetci otočili a ztrnula.
"Grangerová! Poď sem! " zakričal a Ron sa na ňu podozrivo pozrel. Ona ale vstala a vydala sa pod desiatkami pohľadov smerom k stolu Hadov.
"Blaise, je mi to ľúto, ale nemám si kde sadnúť. Asi by som sa mala vrá.... " ani nedopovedala a Draco sa odsunul a Blaise ju ztiahol za ruku medzi nehi a Draca. Hermiona sa pohodlnejšie usadila a zarazila sa. Všetci Hadi okolo nej sa na ňu pozerali. Všetci. Dokonca aj Goyle vzhliadol už od svojho tretieho taniera ale keď zistil že je to iba Grangerová, svoju pozornosť venoval znovu len a len jedlu.
"Takže ľudia, aby som vás tak predstavil, toto je Grangerová! Ale volajte ju Grangerka alebo akokoľvek chcete. " povedal a vsetci naňho pozreli ako Goyle na zdravé jedlo.
"Akoby sme ju nepoznali predchádzajúce roky, Blaise. " povedala otrávene Daphné ale usmiala sa na Hermionu. To Hermionu vykoľajilo. Prečo sú na ňu všetci Hadi tak milí? Je to zvláštne. Nervózne sa usmiala a pozrela na jedlo pred sebou. Zobrala si jablko a zahryzla sa doňho.
"Oh môj Merlin! " zvolal Blaise a znova sa naňho všetci pozreli.
"Čo máš teraz Zabini? " pobavene sa spýtal Theodore Nott.
"Tuto Hermionka sa stáva Haďou! " vyhlásil Blaise s úsmevom na perách. Ostatní sa naňho a na Hermionu pobavene pozreli vrátane Draca ktorý zdvihol jedno obočie a pozrel sa na Blaisa. To isté urobila Hermiona a čakala aké ďalšie perly Blaise vypustí.
"Zobrala si zelené jablko a nie červené! Takže milá Grangerová, zmeň farbu svojej kravaty, oddnes si oficiálne Haďou! " zvolal nadšene Blaise a všetci, vrátane Hermiony a Draca sa úprimne zasmiali. Vážne, tento Had je dar od Boha. Hermiona si uvedomila, že sa v prítomnosti Hadov cíti rovnako dobre ako v prítomnosti Levov. A vôbec ju to neznepokojilo. Práve naopak. Bola šťastná. Šťastná, pretože našla spoločnosť, ktorá ju berie rovnako, ako jej priatelia. A Draco bol šťastný. Hermiona pri ňom sedela, rozumela si s jeho dvoma priateľmi a vedel, že ak ju získa, všetko bude v najväčšom poriadku.

Za stenami RokfortuWhere stories live. Discover now