1. Fejezet

1.9K 91 4
                                    

Az egyetem előtti utolsó nyári szünet első napja. Barátok, pihenés, lustizás, strand, napfény... és anyám kiabálása a földszintről reggel fél nyolckor.
"Isabelleeeee, most hívott Fred. Talált neked egy szuper melót."
Tavaly nyár elején bejelentkeztem egy céghez aki diákmunkásokat közvetít ki egy csomó helyre. Dolgoztam már gyárban, osztogattam szórólapot, gépeltem egy orvosi rendelőben, meg amit még csak el lehet képzelni.
Levonszoltam magam az emeletről és levetettem magam a konyhapulthoz.
"Neked is nagyon szép jó reggelt anyu," morogtam,"Kérhetek kávét?"
Mire befejeztem volna a mondatot anya már elém is rakta.
"Negyed óra múlva indulok dolgozni eldobjalak Fredhez?"
"Igen, ha nem gond" Gyorsan lehúztam a bögre kávét amivel csodásan rommá égettem a torkom, majd felszaladtam az emeletre átöltözni és 20 perc múlva már a kocsiban ültünk.
"Köszi anyu, este találkozunk." Nyomtam egy puszit az arcára, majd kipattantam a kocsiból.
"Szia Izz."Mosolygott rám Fred ahogy beléptem az irodában.
"Jó reggelt Fred bácsi." Öleltem meg. Fred apa öccse volt. Mikor két éve meghalt apu egy kis ideig nálunk lakott, hogy segítsen nekünk a ház körül, és valahogy az egészet könnyebb volt megemészteni."Anya mondta, hogy találtál nekem valami egész nyárra való melót."
Leültem vele szemben az íróasztalhoz és belekezdett a mondandójába. Mikor 10 perc múlva a végére ért egy kis ideig csak tátott szájjal pislogtam.
"Fred bácsi ez elképesztő. De kétlem, hogy anya belemenne."
"Az igazat megvallva," dörzsölte meg a nyakát "...már belement. Megkértem, hogy csak annyit mondjon, hogy találtam neked munkát, mert én akartam elmondani. Holnap reggel 10kor indul a géped, ha elvállalod és menni akarsz 8ra érted megyek."
Másnap reggel 9kor ott álltam a Heathrow reptéren egy bőrönddel, sporttáskával, hátizsákkal, Fred bácsival és a jegyemmel Amerikába.
"Azt hiszem én bemegyek Fred bácsi." Indultam el a Check-in felé."Hiányozni fogtok!"
Beérve kicsit elveszettnek éreztem magam a milliónyi bolt és kajálda között, végül letelepedtem a Starbucks-ban. Bedugtam a fülhallgatóm és elmerültem a telefonomban. Kitettem a képet instára amit még Fred bácsi csinált rólam kint, írtam neki és anyunak, hogy vigyázzanak magukra míg nem vagyok itthon és, hogy nagyon szeretem őket. Mire végre elkezdődött a beszállás, ötször végigpörgettem minden közösségit és háromszor eluntam az életem. A jegyem az ablak mellé szólt, a középső ülésen pedig már ott ült egy 11-12 év körüli fiú.
"Szia, beengedsz légyszi?"szólítottam meg."Vagy ha gondolod beljebb is ülhetsz egyel, nekem jó középen is."
"Komolyan?" Csillant fel a szeme."Még sose ültem repülőn, de a bátyáim azt mondták ide szól a jegy és ne üljek be."
"Nyugodtan." Telepedtem le a középső helyre."És ők hol vannak?" Néztem körbe  mivel a másik oldalon egy házaspár ült egy kislánnyal és a testvéreknek nyomát se láttam.
"Hátrébb ülnek. Amikor jegyet foglaltunk már csak ez a négy hely volt"
"És miért pont te ülsz egyedül ha te vagy a legfiatalabb?"
"El sem tudod képzelni milyen idegesítőek." Erre elnevettem magam. "Azt mondták ne álljak szóba senkivel, de te kedvesnek tűnsz... Ami azt illeti lényegesen kedvesebbnek mint ők. Patrick vagyok."
A több mint 9 órás utat végigbeszélgettük vagy mikor fáradtabbak lettünk filmet néztünk a laptopomon. Összesen kétszer jött előre az egyik bátyja (akit azt hiszem Harry-nek hívnak) ránézni, hogy minden oké-e vele, de megnyugtattam, hogy vigyázok rá. Leszállás előtt bekövettük egymást Paddy-vel instán (döbbentes, hogy már az ilyen kiskölykök is mennyit lógnak a közösségiken). A reptéren tőlünk távolabb 3 srác integetett Patrick-nek, megöleltem és elbúcsúztunk, majd egy taxiba ülve megindultam újdonsült munkahelyem felé. A kocsiból kiszállva tátva maradt a szám. Amikor Fred bácsi azt mondta, hogy egy filmforgatásra keresnek fiatal asszisztenst én azt hittem valami "zs" kategóriás, kisköltségvetésű filmről van szó. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. A Pinewood Atlanta Studio volt a cím amit még a nagybátyám elküldött. A portáshoz léptem.
"Jó napot miben segíthetek?"
"Isabelle Linden vagyok, az egyik filmforgatásra jöttem dolgozni."
"Á maga az asszisztens akit mondtak, hogy küldjek a kettes csarnokhoz."
"Csak a rend kedvéért, mégis milyen film ez?"
"A legújabb Marvel film, az új Pókember."
"Hogy mi?!"

Behálózva [Tom Holland ff]Where stories live. Discover now