12.

525 41 50
                                    


,,Vstávat vy líné suchozemské krysy, máme práci!" zvolala na celé doupě dívka a vyloženě si užívala, jak sebou valná většina kluků při tom zaječení trhla a jako zralé hrušky spadli z houpacích sítí a postelí na podlahu. ,,To snad hoří?" zeptal se rozespale Cyrus a převalil se na druhý bok. ,,Ne, John si zjevně vzal mou radu k srdci a protentokrát raději nic nezkoušel vařit.'' Jen co to vyslovila, se polovina doupěte rozesmála. Jen někde v rohu se ozvalo povýšené pche. ,,Příště už ode mě taky nic nedostanete, abyste věděli,'' založil si John ruce na hrudi a odkráčel ke skříni s oblečením. ,,Myslím, že bychom stejně měli problém to strávit,'' rozesmál se Bryan a hned vzápětí se přidal jeho bratr Rayen. Bylo někdy obtížné je rozeznat, ale za ty roky, co je znala, jí to nedělalo skoro žádný problém.

Nikdo se nakonec neubránil smíchu, stejně jako Serafina a John. Ale Serafina po chvíli nasadila přísný výraz. ,,Konec zábavy, pánové, nástup a požaduji okamžité hlášení,'' poručila. Poté se narovnala do své plné výšky, aby alespoň trochu smazal ten rozdíl mezi nimi, ale k její smůle byly všichni kluci přeci jen o znatelný rozdíl vyšší, a založila si ruce za zády. Dalo ji přitom dost práce, aby nevyprskla smíchy a nepřestala se tvářit jako generál.

K jejímu nemalému překvapení všichni kluci nechali toho, co právě dělali, tedy snahy se převléct, někteří i vylezli z postele, a seřadili se do jedné lajny přímo před Serafinu. Potom předstoupil Jake, který měl předchozí týden službu, zasalutoval a jen s velmi těžko uvěřitelným vážným výrazem spustil: ,,Madam, poslušně hlásím, že stav osazenstva doupěte je plných dvacet pět kluků a jedna vůdkyně. Zásoby jsou skoro na plné úrovni, no něco včera padlo na malé noční svačinky a potom na to, jak jsme zajídali fakt, že jsi úžasná,'' dodal, když se na něj dívka přísně zamračila. Několik kluků bojovalo se smíchem, ale Jake se je sykotem snažil uklidnit. ,,A samozřejmě, zbraně jsou v naprosto výborném stavu,'' usmál se na závěr.

Serafina s rukami za zády začala podél jejich řady pochodovat tam a zpět. ,,Poručíku, to se mi nelíbí, musím se poradit se svým prvním důstojníkem, jestli vás náhodou neprotáhnu pod kýlem,'' zamlaskala nesouhlasně a to už doupětem rezonovala nová salva smíchu. Ani dívce už se smích nezdařilo zadržet a tak se přidala. ,,Ale myslím to vážně, kde mám prvního důstojníka? Cyrusi?'' rozhlédla se, ale v řadě ho nespatřila. Avšak hned vzápětí ho uslyšela. Přesněji jeho poměrně hlasité chrápání. Cyrus, stále ještě ležel v posteli, otočený ke zdi a spojeně dřímal. No počkej, ušklíbla se sama pro sebe a přiložila si prst k ústům na znamení, aby byly ostatní potichu. Kluci se usmáli stejně jako ona a pomalu se kolem ní sešrotili, jen co si vzala kýbl s vodou a přistoupila k Cyrusově posteli.

,,Cyrusi, vstáváme,'' řekla jemným hlasem a šťouchla do něj. Jake, Bryan a Rayen se potichu zasmáli. Ale Cyrus se jen zavrtěl. Serafina proto vzala kyblík a řádně ho vodou v něm polila. Cyrus vyskočil a vylekaně strnul. To už skupina okolo jeho postele nevydržela a včele s dívkou vybuchla smíchy. ,,Co- co to mělo být?'' vypravil ze sebe ještě stále v šoku Cyrus.

,,Dobré ráno,'' podařilo se Seře ze sebe vymáčknout mezi záchvatem smíchu. Nevydrží to, Cyrus se na ni nedokáže zlobit, spíš vymyslí nejlepší způsob jak jí to oplatit. A taky že ano. ,,Jo dobré ráno? Jsem vskutku rád, jak se o mě staráš, to si zaslouží objetí, nemyslíš?'' blýskl mu na tváři škodolibý úsměv. Pro dívku to ale nebylo nic dobrého. ,,Na to zapomeň!'' vyjekla, ale už musela utíkat, protože Cyrus si vzal do hlavy, že si z ní udělá svůj ručník. A všem okolo to bylo jen k zábavě. ,,Né, to ne!'' vyjekla, když ji Cyrus konečně dohnal, a jak slíbil, tak ji objal. ,,,Mám tě opravdu moc rád, a kdybych ti to nijak nedokazoval, jak bys to potom věděla?'' Rozesmál se a stiskl ji k sobě ještě pevněji. ,,Díky, ale myslím, že bych se bez těch důkazů obešla,'' zakabonila se na něj naoko.

Cyrus znovu vyprskl smíchy. Kluci se mezitím šli doobléknout a chystat se na další přípravy. ,,Kdepak trvám na nich,'' pustil ji a udělal krok vzat. Nutno podotknout, že až ve chvíli, kdy i dívka byla promočená téměř jako on. ,,Dobře, jsem vzhůru, co ti leží na tvém ctěném srdíčku? Nebude to náhodou princ? Au!'' zakňučel, když ho do paže trefila malá dlaň, ale stejně ho to nepřimělo se přestat pošklebovat.

,,Ne, Cyrusi, ten mi opravdu na srdci neleží,'' povzdychla si jeho kamarádka, přesně tím způsobem, jako když se někdo dospělý chystá pokárat malé dítě. ,,Dobře, co tedy máš v plánu?'' zvážněl přeci jen on a šťouchl do ni, což ji přimělo k úsměvu. ,,V plánu? Můj plán je je převléknout se a potom ti uštědřit pár lekcí v šermu,'' rozzářila se na něj. ,,Ha, tak na to bych se ještě podíval,'' řekl, ale to už ho Serafina hnala se konečně převléknout.



Tak trochu jiná PopelkaWhere stories live. Discover now