Yalan

309 84 205
                                    

Ahuşen'in anlatımından...

Kulaklığımın sesini biraz daha yükselttim. İlginç bir şekilde Aras'ı bugün görememiştim. İldeniz ve Levent'i de öyle. Asalbike yanında iki sarışın kızla benim yanımdan geçti. Bana gülümsedikten sonra kızlarla konuşmaya devam etti. Dalya ve Güllaç yanıma geldi. Dalya odadan çıktıktan sonra sadece bugün sinemaya gideceklerini söylemişti. O odada ne olduğunu çok merak ediyorum. Dalya'nın bizden ne sakladığını öğrenebilsek, ona yardım edebilirdik. Kötü bir şey olduğu kesindi. İldeniz gelmeden 1 gün önce de böyleydi. Sessizliği"Şu iki sarışın kız bir yılanla okulda dolaşıyor resmen."diyerek Güllaç bozdu. Gülerek"Hayvanseverler galiba."dedim. Dalya"Susar mısınız lütfen?Sunucu o, yılan değil ayol!"dedi. Dediğine üçümüz de güldük. Güllaç"Şu bizim üçlü nerede ya?"dedi. Somurtarak"Asalbike'nin yanındaki kız sayısını fark ettiniz mi?"dedim.

"Yoksa..."

"Kötü şeyler düşünmeyin. İldeniz o sarılara bakmaz. Adım kadar eminim."

Dalya'nın bu pozitifliğine şaşırdık.

"Dalya eve gidince o odada ne olduysa en küçük ayrıntısına kadar bize anlatıyorsun. İtiraz mitiraz yok!"

Güllaç"Keşke odaya dinleme cihazı koysaydık.""dedi. Dalya göz devirip"Of kızlar ya!Aras ve Levent bile İldeniz'e bu kadar ısrar etmemiştir."dedi. Bu sırada dersimizin olduğu sınıfa girmiştik. Yerlerimize oturduktan sonra"Aras dün bana kızgın gibiydi."dedim. Güllaç telefonundan başını kaldırıp"Bir insan bir yere gelip tanımadığı insanlarla tanışırken ilk başta öyle olur."dedi. Gözlerimi cama çevirdim. Uludağ gözüküyordu. Ama uzaklardaydı. Keşke okulda değilde orada olsaydım. Ama olsun, Aras'ın olduğu yerde kendimi daha iyi hissediyordum. Asalbike'nin onunla birlikte olmasına asla izin vermeyecektim. -R olayını Aras'a anlatırsam onun okuldan gidebileceğini düşündüğüm için anlatmıyordum. Acı gerçek beynime adeta saplandı. Ben bunu hiç düşünmemiştim. Anlatmasam bile Levent anlatacaktı. Hatta belki anlatmış bile olabilirdi. Duyduğum sesle arkama döndüm. Levent kapının önünden geçerken "Aras oğlum koşmasana!Geç kalmadık ki!"demişti. Demek ki okula yeni gelmişlerdi. Ama Aras neden koşuyordu?Kendi kendime"Neden koşuyor acaba?"dedim. Güllaç alaycı bir sesle "Kendine sora sora bunu mu sordun?"dedi. Dalya"Sen aylardır tanıdığın biriyle henüz sevgili olamadın. Bu kızla neden alay ediyorsun?"derken gülüyordu. Sinirlenen Güllaç önündeki kalemi Dalya'nın kafasına attı. Dalya son anda kafasını eğip kurtuldu. Güllaç önüne dönüp "Levent gelip"İtiraf ediyorum. Sana aşığım Güllaç!"dese ne güzel olurdu."dedi. Saçlarımla oynayarak"Aras'a biraz yalan söylemiş olabilirim."dedim. İkisi aynı anda"Ne?!"diye bağırdı. Söylediğim yalanları anlattım. İlk Güllaç tepki verdi:

"Asalbike'yle ilgili olanı anlarımda, sevmediğin şarkı için neden seviyorum dedin?"

"Ortak bir noktamız daha olduğunu düşünmesini istedim."

Dalya"Benim İldeniz'i sizden daha çabuk etkilemem ilginç."dedi. Yerimden kalkmaya hazırlanıp"Dalya, sayende aklıma bir fikir geldi. Aras'ın olduğu sınıfı bulup önünde ağlayacağım!"dedim. Güllaç hemen beni yerime oturttu.

"Çatlak!Şu Dalya bize neden ağladığını söylesede biz de bilsek."

"Sinirim bozuktu, onun için ağladım."

"Biz de inandık."

"Of!"deyip somurttum. Dalya"Ne oldu lan?"dedi. Bakışlarımı kapıya çevirip"Aras yalan söylediğimi öğrenince ya bana bir daha güvenmezse?"dedim. Güllaç"O zaman öğrenmemesini sağla!"dedi. Ona dönüp"Levent'in en nefret ettiğim şarkıyı söylememesini nasıl sağlayacağım?!"dedim.

"O iş bende."

İkimiz de cevabı veren Güllaç'a döndük. İlk Dalya sordu:"Nasıl yapacaksın?"

Yeniyim Ben (Tamamlandı)Where stories live. Discover now