Själarnas biblotek

22 7 1
                                    


Själarnas biblotek
( tredje boken om miss Peregrines besynnerliga barn )

- Skriven av: Ransom Riggs

Beskrivning
En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster. Och ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid.

Min åsikt
Omg!!!?? Jag har läst ut alla böcker om miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Denna boken var otroligt bra. Den bästa av de tre som finns.

Jag hade ett långt uppehåll mellan bok två och denna boken för jag inte hade tid till att läsa. Därför tog jag tag i att börja läsa denna i lördags och har sedan dess varit besatt igen. Då det är en fortsättning på de två första böckerna hoppar man direkt in i berättelsen. Det är alltid spännande och det är svårt att förutse vad som ska ske, vilket gör det mycket roligare att läsa! Karaktärerna tycker man bara mer och mer om under böckernas gång. Huvudpersonens tankar gör boken livligare, trovärdigare och lättare att sätta sig in i. Jag har gått nu i fem dagar och tänkt på vad som ska hände och hur det ska sluta.

Däremot har boken väldigt långa kapitel, som jag tror jag nämnde i förra recensionen av andra boken. Jag föredrar korta kapitel så att om man behöver avbryta hastigt kanske hinner läsa klart kapitlet man påbörjat. Den möjligheten har man inte riktigt när kapitlen är så långa. Istället behöver man avbryta mitt i.
Som tur är innehåller boken bilder vilket gör att man kan pausa vid dem samt gör det mer intressant. Man längtar tills en bild ska komma även om de inte alltid stämmer med sin egen bild i huvudet.

Jag rekommenderar verkligen att läsa dessa böcker! De är otroligt händelserika, spännande och genomtänkta. (Se till att läsa dem i ordning).

4.5/5

Bok recensionerDär berättelser lever. Upptäck nu