Himmelen börjar här

54 8 3
                                    


Himmelen börjar här

- Skriven av: Jandy Nelson

Beskrivning
En gång för länge sedan när jag låg på gräsmattan i trädgården frågade Big mig vad höll på med. Jag sa att jag låg och tittade upp i himlen. Han sa: "Det där har du fått om bakfoten Lennie, himmelen finns överallt, den börjar vid dina fötter". När jag kysser Joe tror jag på det, för första gången i mitt liv.

Lennie är sjutton år och lever ett stilla liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey, en tillvaro hon trivs med. Men en dag händer det ofattbara - Bailey faller ihop i en hjärtattack och dör. Sorgen och saknaden är oändlig, och Lennie drar sig undan alla i sin närhet. Samtidigt drabbas hon för första gången av kärleken, och passionen - svindlande och förbjudna känslor som får Lennied värld att explodera.

Min åsikt
När jag började läsa boken hade jag precis läst ut Jag ger dig solen som är skriven av samma författare. Jag gjorde bort mig och jämförde dem med varandra innan jag ens läst ut denna. Jag bestämde mig redan innan att denna inte skulle kunna slå Jag ger dig solen. Vilket gjorde mig mindre intresserad av denna.
Början är lite oklar och man blir irriterad på huvudkaraktären för hur hon väljer att göra saker. Ärligt talat blir man lite irriterad på alla i början men sakta men säkert börjar man tycka om dem. Ju längre in i boken jag kom ju mer intresserad blev jag. Jag kunde mer och mer förstå hur hon tänker även om jag inte riktigt kan fatta varför hon måste göra det så svårt för sig själv. Hennes sorg är tydligt och bra beskriven utav Jandy Nelson. Slutet är väldigt fint och sammanhängande, man får svar på sina frågor och allt verkar stämma. Jag är nöjd, boken passa mig ändå i slutändan.
Jandy Nelsons sätt att skriva på gör mig sjukt inspirerad. Hon är otroligt bra på att utrycka känslor och tankar. Hennes böcker innehåller konst av olika sorter vilket passar perfekt in. Dock slår tyvärr inte denna boken Jag ger sig solen fastän jag har inte mycket att ge kritik till. Den är dock inte särskilt händelserik med action vilket jag tycker är roligare att läsa.
Men jag rekommenderar den till uthålliga läsare som inte ger upp i första hand. Början är som sagt dryg men till slut kommer man in i den. Är du mer otålig och vill ha det mer händelserikt är den nog inget för dig.

4 av 5

Bok recensionerDär berättelser lever. Upptäck nu