Pappersstäder

44 9 4
                                    


Pappersstäder

- Skriven av: John Green

Beskrivning
"Mitt hjärta slår jättehårt", sa jag.
"Det är så man vet att man har kul", sa Margo.
Men det kändes inte kul, det kändes som en hjärtattack.

Quentin har alltid varit hemligt kär i sin äventyrslystna och fantastiska granne Margo. En natt knackar hon på Quentins fönster och ber honom följa med som chaufför på ett minst sagt pulshöjande uppdrag.
Morgonen efter är hon försvunnen, men inte alldeles spårlöst. Margo har lämnat en ledtråd, bara för Quentin, och budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!

Min åsikt
Den här boken fångade verkligen mitt intresse. I början var jag en aning tveksam men efter första kapitlet har boken inte lämnat mina tankar. Jag började läsa boken för ungefär fyra dagar sedan och har läst ut den nu. Det är en bok jag verkligen har tagit mig tid till att läsa.
Den handlar då om en 18 årig kille, Quentin som i bokens första del får spendera en natt tillsammans med sin granne Margo. Boken är skriven ur hans perspektiv vilket gör det hela mycket mer spännande.
Första delen är intressant, man vill se vart den ska leda någonstans. Man vill att den ska ta slut så fort som möjligt så man kan se vart det hela leder, och man tänker "varför väljer hon honom?" Eller "varför just denna kvällen" osv. Man har massa frågor.
Den andra delen, den längsta delen, är en aning jobbig. Man både gillar och ogillar hur Quentin tänker och väljer att göra saker. Men man inspireras och börjar fundera på saker (iallafall jag) inte hade lagt en tanke på tidigare.
Till sist, den tredje delen. Den tycker jag personligen var bäst. Man har svårt att se vad som komma skall. Den är intressant och väldigt upplivande. Man blir mer inspirerad och intresserad av karaktärerna och hur dom tänker och gör. Man blir också förvånad.
Jag älskar hur John Green skriver. Han utrycker sig i rätt ålder och klämmer in roliga kommentarer, tankar eller händelser precis där dom borde vara. Jag förundras av hans fantasi, själv hade jag aldrig kunnat komma på en så bra story som är så pass verklighetstrogen att det hade kunnat vara en självbiografi. Coolt och inspirerade, är två ord jag kan beskriva det hela på. Och väldigt intressant.

Jag rekommenderar verkligen boken, den är händelserik vilket inte får en att tröttna. Den håller sig verklighetstrogen vilket håller den intressant. Boken är baserad på tonåringars tankar, äventyr och kluriga frågor. Är det inget som intresserar dig är den kanske inget för dig, men tycker ni borde ge den en chans.

5 av 5

Bok recensionerDär berättelser lever. Upptäck nu