1. Bölüm - Yılbaşı Party'si

17.3K 366 47
                                    

2001, 14 sene önce

Ben kimmiyim? Bir zamanlar aşkı yanlış kişide bulan. Güvendiği insanları birer birer kaybeden ve o günden itibaren karanlıkda kaybolan. İşde Ben Şuara Almirayım, herşeyin sonuyum.

Herşeyin bir başlangıcı vardır. Benim başlangıcım onunla başladı. İnsan sadece bir kere gördüğü bir insanı özleye bilirmiydi? Evet ben özlüyordum, içimde onu görme hissini basdıramıyordum.

Bu aslında okadar sacmaydıki. Ama aşkın zaten mantıklı olmasını bekleyemezdi. Aşkda nedenler, niyeler yokdu. O olurdu yani sadece bir anlık birşeydi ve sizi bir yabancıya bağlayacak kadar güclü bir büyüsü vardı. Belkide sadece ben bukadar cabuk bağlanmışdım, tanımadığım bir insanın büyüsüne kapılacak kadar çok safdım.

İlk görüşde aşk belkide sadece filimlerde olurdu. Ama ben Erdemin güzel gözlerine aşık olmuşdum. Sıcacık bakan o gözleri. Onu aslında birdaha göre bilme ihtimalim yokdu. Ama kadere inanırdım bu yüzden kaderin bizi yine bir araya getireceğine inanmak istiyordum.

***

Aradan sadece bir gün geçmesine rağmen, aklımdan cıkmıyordu. Aslında gercekdende takıntılı ve sacma bir durum ama onu düşünmemek elimde değildi.

"Şuaaraa", annemin sesiyle düşüncelerimden sıyrıldım ve mutfağa doğru yol aldım. Annem demişken. O benim birtanemdir. Yani babam öldükden sonra herşeye rağmen calışdı ve bütün zorluklara karşı yinede ayakta durmayı başarmışdı. Biz derken, benim birde ablam var. Aslında onun hakkında pekde birşey söyleyemiyorum. Yani biraz tuaf bir insan. Daha çok içine kapanık. Genellikle biz mecbur olmadıkca konuşmuyoruz bile.

***

Yılbaşı gecesine cok az kalmışdı. Heryerde olduğu gibi bizim cevremizdede bir party düzenlemişlerdi. Bende bu partiye davetliydim. Yani okuldaki herkes oraya gidecekdi. Ama annemin buna izin vereceğini sanmıyordum. Hayatımda daha hiç partye gitmediğim için, birkerede olsa oraya gitmek ve görmek istiyordum. Bizim bu mahallede bu tarz şeyler hoş görülmezdi. Buna rağmen yinede oraya gitmek istiyordum. Bunun için anneme yalan söylemek zorunda kalmış olsam bile.

Ertesi gün artık partye kalan günleri saymakla geciriyordum. Son iki gün kalmışdı. Anneme Gamzede kalacağımı söylemişdim. Tabi annemde inanmışdı. Aslında anneme yalan söylemeyi sevmiyordum ama bu elbette sadece tek seferlik birşeydi. Gamzede benim mahallede oturuyordu. Benim en yakın arkadaşımdı. Herşeyimi onunla paylaşırdım. Annemden sonra güvene bildiğim tek insan. Kücüklüğümüzden beri oyuncaklarımızı, bisikletimizi veya kıyafetlerimizi bile hep paylaşırdık. Ablamla kuramadığım yakınlığı, Gamzede bulmuşdum. Benim yanımda olduğu için ona gercekdende minettardım.

***

Beklenen gün gelmişdi. Gercekdende cok heycanlıydım. Evden cıkmadan önce elbisemi, makyajımı ve geri kalan eşyalarımı cantama doldurdum. Annemden vedalaşıp, gamzenin evine doğru yol almışdım. Gamzenin oraya vardığımda ikimizde akşam için abartılı bır şekilde hazırlanmışdık. Gözlerime koyu tonlarında bir makyaj yapmışdım ve dudaklarımı daha dolgun göstererek kırmızı rujumu tercih etdim. Mini elbisemi ve o yüksek topuklarımıda giyinmişdim. Gamzede aynı şekilde hazırlanmışdı. Aynadaki yansımamıza bakdığımda, cidden güzel bir görüntü sergiliyorduk.

‘Hazırmısın?’ dedi Gamze ve gülümsedi. Bende ona karşılık vererek başımla onayladım.

Bu aslında ikimiz içinde yeniydi. Yani böyle şeylere alışkın değildik. Bu yüzden cok fazla heycanlıydık. Gamzenin annesi uyudukdan sonra yavaşca, kimse görmeden camdan kacmayı becermişdik. Mahalleden kimsenin bizi görmemesi için dua ederek hemen bir taksiye atladık ve adresi verdik. Sonunda girmişdik artık o cok beklediğimiz Partiye. Gözler ikimizin üstündeymiş gibi hissediyordum. Ama aslında sadece bir çok insanlar cilginlar gibi dans ediyordu. Müziği sevmişdim ve ortam aslında fenaya benzemiyordu. Sonra bizde herkes gibi biryere geçdik ve içecek birşeyler ısmarlamışdık. Ayak uydura bilmek için bizde alkollu birşeyler söyledik. Bardağımdan bir yudum aldığımda içkimin acı tadı boğazımı yakmışdı. Yüzümü buruşdurmamak için kendimi zor tutdum. Saatler akıp gidiyordu eğleniyorduk, dans ediyorduk ama gamze biraz içkiyi fazla kaçırmışdı. Onu yanlız burada bırakmak istemesemde kısa bir süreliğine bunun sorun olacağını düşünmüyordum. Ve saat artık 00:00 olmasına az kalmışdı. Geri sayıma girmeden önce lavaboya gitmişdim ve ellerimi yıkarken bi anda kapı kilitlendi...

Acı Hayat (Tamamlandı) #Wattys2016Where stories live. Discover now