Capitolul 9

1.1K 56 7
                                    

Ashley's P.O.V.

M-am dat jos din masina, in timp ce tata facea cale intoarsa. Eram putin agitata, dar am continuat sa-mi repet ca nu se intampla nimic in neregula. Gabe aparu de dupa ciresul din gradina lui Ro. Mi-a zambit, dulce, dar nu am schitat niciun gest. Cand a vazut asta s-a apropiat de mine.

- Pari speriata.

- Doar par, i-am intorso cu venin in cuvinte. Sunt doar nervoasa ca nu vrei sa ma asculti cand spun ca Melly si Ray pun ceva la cale. Nu inteleg, de ce ii iei mereu apararea?

Gabe si-a dat ochii peste cap si mi-a prins mainile intr-ale sale. Mi le-am tras repezita inapoi, adoptand o pozitie serioasa. Asteptam un raspuns de la el, nu un mod de a ma privi in timp ce ma tine in brate, doar ca sa ma faca sa ma pierd in ochii lui, uitandu-mi intrebarea.

- Nu-i iau apararea, doar ca mi se pare absurd tot ceea ce-mi spui. Poate ca Ray a avut o legatura cu tot scandalul, dar faptul ca el si cu Mellinda se intalnesc nu ma surprinde. Sunt prieteni. 

- Dar Ray este liber, desi a fost complice! Si ma sperie faptul ca se intalnesc, mai ales ca tipa aia pur si simplu nu ma inghite! 

M-a tras in bratele sale si mi-a sarutat fruntea. N-am reactionat. Stateam lipita de el, in timp ce tremuram. Nu stiu de ce.

- Vezi? Ti-am zis ca esti speriata. De aia te afecteaza toate chestiile astea. Dar sunt langa tine, si cat timp sunt eu aici, nu-ti va face nimeni niciun rau. 

A lasat un moment de liniste intre noi, ca sa-mi revin. Am inchis ochii, incercand sa cred in cuvintele lui. Dar nu puteam s-o fac. Asa ca m-am prefacut ca ma simt mai bine si am fortat un zambet. 

- Uita de asta acum. Nu trebuie sa o ingrijoram si pe Ronny. Nu acum, in starea in care e. Bine?

Am aprobat din cap. Am iesit pe poteca si ne-am indreptat spre usa casei. Am batut si in scurt timp, o batranica ne deschise usa. Parintii o parasisera cand era mica, deci Ronny statea cu bunica ei. Era un om bun la suflet, dar destul de naiv. Ma cunostea, asa ca ne-a invitat pe amandoi inauntru. Ne-a asezat la masa si ne-a servit cu ceai, dupa care s-a asezat pe locul ei.

- Imi pare rau, copii, dar Ronny nu este acasa. Avea terapie intensiva astazi, ca sa-si poata recupera cat de cat vocea. Niste tineri draguti s-au oferit sa o duca si s-o aduca.

- Ce tineri? intreb, aprindu-ma cu ceasca de ceai la jumatatea drumului spre gura.

- O fata roscatica impreuna cu un baiat brunetel. Au spus ca sunt colegi si ca s-au gandit sa o ia la pizza dupa terapie. Ronny a fost chiar incantata sa mearga cu ei.

Mi-au inghetat mainile pe ceasca de ceai. Gabe a vazut asta, sunt sigura! I-am aruncat o privire incruntata. El doar isi mentinea privirea in pamant, lingandu-si intuitiv buzele. Am sorbit o gura din ceasca de ceai, din politete. Telefonul lui Gabriel a inceput sa sune.

- Scuzati-ma... zise, si parasi incaperea.

Simteam nevoia sa stiu mai multe despre intamplarea asta. Mi-am dus din nou ceasca la gura, doar ca batrana sa nu-mi vada buzele atunci cand am intrebat:

- La ce ora au plecat ca s-o aduca pe Ro?

- Oh, draga, sincera sa fiu, nu de mult. Cel putin, asa am inteles de la ei. 

Se lega totul. Bucuria lui Ronny se datora faptului ca Ray, baiatul pe care ea il placea, a venit sa o ajute. Gabe spusese la telefon ca Melly nu l-a urmarit pana la capat si ca a intors brusc - tocmai de aceea el o considera a fi pura coincidenta. Iar eu i-am vazut impreuna, cand se urcau in Matizul ei rosiatic. Probabil se duceau dupa Ro.

Keep loving, Keep bloggingWhere stories live. Discover now